Χαρά Βέρρα: Η δουλειά στη νύχτα από 14 χρονών, το J2US και η λατρεία στις κόρες της
Showbiz

Χαρά Βέρρα: Η δουλειά στη νύχτα από 14 χρονών, το J2US και η λατρεία στις κόρες της

«Θα κάνω ζημιές, θα κάνω ζημιές και στο λογαριασμό μου ας χρεωθούν κι αυτές» τραγουδάει η Χαρά Βέρρα και το μαγαζί γεμίζει με ήχο από την κρυστάλλινη φωνή της.

«Τραγουδάω από 14 χρονών, είναι το πάθος μου και δεν πρόκειται ποτέ να το αφήσω» λέει αναφερόμενη στις άγνωστες πτυχές της ζωής της. Η Χαρά Βέρρα ανοίγει την ψυχή της και μιλάει χωρίς περιστροφές για όλους και για όλα!

Πού μπορεί ο κόσμος να σας απολαύσει αυτόν τον καιρό;

Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι στο «Can-can» στην Πέτρου Ράλλη μαζί με τον Γιάννη Καψάλη, τον Κώστα Αγέρη και τον Μάκη Τσίκο στο κλαρίνο. Παρουσιάζουμε ένα φοβερό πρόγραμμα και πολύ διασκεδαστικό. Πάμε πάρα πολύ καλά και χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει με την ψυχή του ειδικά μετά απ’ όλα αυτά που περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορονοϊό.

Αντιμετωπίσατε οικονομικές δυσκολίες τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν κλειστά τα νυχτερινά μαγαζιά λόγω της πανδημίας;

Το να έχεις μια καβατζούλα στην άκρη δεν λύνει το οικονομικό σου πρόβλημα. Τα έξοδα είναι τεράστια, ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Όλοι δυσκολευτήκαμε και κυρίως δυσκολεύτηκαν πολύ οι μουσικοί, οι σερβιτόροι, οι λουλουδούδες και όλο το προσωπικό που δουλεύει μαζί μας. Δεν ήξερα πού να πρωτοβοηθήσω. Θέλω να ελπίζω ότι τελείωσε αυτό το κακό, κάνουμε το σταυρό μας και εύχομαι να μην μας ξανασυμβεί τίποτε άλλο!

Βρίσκεστε στον χώρο πολλά χρόνια, μετά την εμφάνισή σας όμως πριν δυο χρόνια περίπου στο «Just the 2 of us» του Νίκου Κοκλώνη γίνατε ευρέως γνωστή, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν άκουγαν τα τραγούδια σας…

Είμαι 30 χρόνια στον χώρο, από παιδάκι… Έχω περάσει εύκολα και δύσκολα, να πω ότι είμαι στον αφρό; Έκανα δύο παιδιά στα 17 μου και δούλευα, γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήμουν κοντά τους, όπως θα ήθελα. Η μεγάλη μου κόρη είναι 30 χρόνων και η μικρή στα 28. Τώρα έχω και τη Χαρούλα μου, την εγγονή μου. Δούλευα σε πανηγύρια, που δεν είναι πίστα να φύγεις από το σπίτι 9:00 το βράδυ και να γυρίσεις στις 3:00. Το πανηγύρι έχει αποστάσεις και πολλές ώρες. Ο κόσμος είναι πιο κοντά με τους καλλιτέχνες στο πανηγύρι.

Νέα σε ηλικία, έχοντας δύο παιδιά, μ’ ένα τέτοιο επάγγελμα, πώς τα καταφέρνατε;

Τα κατάφερνα, υπήρχαν οι γιαγιάδες, άφηνα τα παιδιά για να πάω στη δουλειά, γύριζα τα έπαιρνα, μαγείρευα, καθάριζα… Είμαι καθαρά πατροπαράδοτη γυναίκα.

xara-verra-(7).jpg

Οι κόρες σας έχουν κληρονομήσει το δικό σας γονίδιο, έχουν ταλέντο στο τραγούδι;

Η μεγάλη μου η κόρη η Κωνσταντίνα, τραγουδάει πολύ καλά αλλά δεν ήθελε ποτέ να ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά. Έρχεται με βλέπει στα μαγαζιά, διασκεδάζει, χορεύει, αλλά μέχρι εκεί. Μου έχουν πει βέβαια και οι δύο οι κόρες μου, ότι εμείς δεν θα το κάναμε αυτό το επάγγελμα, γιατί σαν παιδιά, δεν σε χορτάσαμε όσο θα θέλαμε, μας έλειπες. Κι εκεί είναι που με χτυπάνε στην καρδιά. Εκεί που πονάω… αλλά τι να κάνεις; Η κάθε δουλειά έχεις τις θυσίες της.

Γεννηθήκατε στην Πάτρα, εκεί είχατε αυτά τα ακούσματα της δημοτικής μουσικής;

Γεννήθηκα σε ένα χωριό λίγο έξω από την Πάτρα που ονομάζεται Φαρές. Τα ακούσματα αυτά τα έχω από τον μπαμπά μου. Προέρχομαι από οικογένεια μουσικών. Όλοι στην οικογένεια του μπαμπά τραγουδούσαν και έπαιζαν όργανα.

Και στη συνέχεια πώς βγήκατε στο τραγούδι;

Βγήκα σε αυτήν τη δουλειά μαζί με τον μπαμπά μου, τον Γιώργο Βέρρα, που τραγουδούσε κι αυτός. Ήμουν σχεδόν 14 χρόνων όταν με πήρε μαζί του σε έναν γάμο στη Κάτω Αχαΐα. Εκεί ανέβηκα στο πάλκο και είπα το πρώτο μου τραγούδι. Έτσι έγινε το ξεκίνημά μου στο τραγούδι. Από τότε και μετά, ακολουθούσα τον πατέρα μου στα πανηγύρια.

Όταν ανακοινώσατε στους γονείς σας ότι θα ασχοληθείτε με το τραγούδι, πώς αντέδρασαν;

Ο μπαμπάς μου δεν ήθελε καθόλου. Επειδή ήταν της δουλειάς, φοβόταν και δεν ήθελε μια γυναίκα να κάνει αυτό το επάγγελμα. Γι’ αυτό και στην αρχή με έστειλε να γίνω κομμώτρια. Πήγα σε σχολή στην Πάτρα. Πήρα και το πτυχίο της κομμωτικής και αμέσως δούλεψα σε κομμωτήρια της Πάτρας. Όμως στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ήθελα το τραγούδι.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved