Χαρά Βέρρα για την εγγονή της:«Το παιδί έχει 98% αναπηρία... Κάποιο λόγο θα έχει η Παναγία»
Showbiz

Χαρά Βέρρα για την εγγονή της:«Το παιδί έχει 98% αναπηρία... Κάποιο λόγο θα έχει η Παναγία»

Η Χαρά Βέρρα δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπζίει η εγγονή της, η μικρή Χαρούλα που είναι η μεγάλη της αδυναμία. 

Πρόκειται για την κόρη της κόρης της, Κωνσταντίνας η οποία, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της γεννήθηκε με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παραμένει όμως ο άγγελός της, το κοριτσάκι της που της έχει τεράστια αδυναμία.

Είχατε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η εγγονή σας. Σήμερα πώς είναι;

Η Χαρούλα μου, το καμάρι μου, ο άγγελός μου! Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν μιλάει, δεν περπατάει, δεν κάθεται, δεν τρώει, τα φαγητά της είναι αλεσμένα. Ακόμη δεν έχουν βρει το σύνδρομο, είναι κάτι σπάνιο. Όταν γεννήθηκε, έστειλα τις εξετάσεις στην Αμερική και μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία, το παιδί αυτό θα ζει έτσι. Καταλαβαίνει τα πάντα, ακούει, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ πηγαίνει σε ειδικό σχολείο. Η Χαρούλα είναι ένας άγγελος, είναι όμορφη, πανέξυπνη. Ο Θεός το έκανε για κάποιο λόγο να είναι έτσι. Όλο γελάει, ούτε ακούγεται, άμα της δώσεις να φάει, θα φάει, αν χρειαστεί να την αλλάξεις… δεν θα κλάψει για τίποτα, εκτός άμα την μαλώσεις ή αν φύγει η μάνα της, τρελαίνεται από τη χαρά της.

Πότε ανακαλύψατε ότι το παιδί έχει αυτήν την πάθηση;

Από την κοιλιά της Κωνσταντίνας έτσι. Το είδαμε στον υπέρηχο. Οι γιατροί έλεγαν στην κόρη μου ότι η κύηση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εκείνη όμως ήταν ανένδοτη. Δεν ήθελε με τίποτα να διακόψει την εγκυμοσύνη. Μου λέει: «Μαμά θα το κρατήσω το παιδί και ό,τι γίνει». «Δικιά σου είναι η απόφαση παιδί μου» της λέω και γεννήθηκε η Χαρούλα.

Οι γιατροί έχουν αποκλείσει κάθε περίπτωση βελτίωσης;

Μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία. Το παιδί αυτό θα ζει έτσι. Καταλαβαίνει τα πάντα, ακούει, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Έχει κλείσει τα 11. Πορευόμαστε έτσι. Την καταλαβαίνουμε μόνο εγώ και η μητέρα της. Εγώ προσεύχομαι μόνο να μην πονάει, τίποτε άλλο. Έχουν στραβώσει τα χεράκια της και τα ποδαράκια της.

Κάνατε ποτέ κάποιο τάμα, είχατε την ανάγκη να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου Αγίου για την εγγονή σας;

Βέβαια έχω κάνει και συνεχίζω να προσεύχομαι στην Παναγία. Αλλά δεν αλλάζει κάτι. Το παιδί έχει 98% αναπηρία. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Κάποιο λόγο θα έχει η Παναγία για να μου το στείλει στη ζωή μου.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved