Κάνε ότι Κοιμάσαι - Αλέξανδρος Πιεχόβιακ: «Ο Στάθης χρειάζεται αγάπη»
Showbiz

Κάνε ότι Κοιμάσαι - Αλέξανδρος Πιεχόβιακ: «Ο Στάθης χρειάζεται αγάπη»

Τον ανερχόμενο ηθοποιό τον απολαμβάνουμνε στη σειρά-θρίλερ της ΕΡΤ1 «Κάνε ότι κοιμάσαι». Εκεί έχει τον ρόλο του 17χρονου Στάθη, ο οποίος, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει «αρχίζει να αλλάζει και να δείχνει ευαισθησία».

Στη διαπίστωση ότι οι έφηβοι έχουν έναν συσωρευμένο θυμό προέβη ο νέος ηθοποιός Αλέξανδρος Πιεχόβιακ σε συνέντευξη που παραχώρησε. Σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν παίρνουμε σοβαρα το παιδαγωγικό σύστημα στη χώρα μας.

Πώς είναι η επιστροφή στα θρανία και μάλιστα σε μια εποχή που γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους μαθητές και τους νέους;

Έχει ενδιαφέρον, γιατί το έβλεπα και όταν ήμουν εγώ σε αυτή την ηλικία. Νιώθω ότι οι έφηβοι έχουν αλλάξει τρομερά από τότε. Νομίζω ότι έχει χαθεί λίγο ο ρομαντισμός. Τότε πάντα λέγαμε για το πρώτο ραντεβού, το πρώτο φιλί, υπήρχε μια γλυκιά αίσθηση. Τώρα τα παιδιά περνούν αμέσως στο επόμενο στάδιο, χωρίς να υπάρχει αυτή η αναμονή. Αλλά ίσως να είναι η δική μου αίσθηση αυτή. Από την άλλη, στα 17 μου δεν ήμουν καθόλου σαν τον Στάθη. Δεν μπορώ να πω ότι γύρισα σε εκείνα τα χρόνια γιατί τα παιδιά που δείχνουμε στη σειρά είναι πολύ διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά, είναι ωραίο να επιστρέφεις στο παρελθόν σου και να βλέπεις τη διαδρομή που έχεις διανύσει μέχρι τώρα. Είναι ένα ωραίο ταξίδι.

kane.jpg

Οι έφηβοι, πάντως, έχουν αγριέψει.

Έχουν ένα θυμό τον οποίο δικαιολογώ γιατί κι εμείς νιώθουμε τον ίδιο θυμό. Σε μια συζήτηση που κάναμε με εφήβους, λέγαμε ότι, από τον Γρηγορόπουλο και όλα αυτά που συνέβησαν μετά, υπάρχει ένας συσσωρευμένος θυμός, μια καταπίεση. Και νομίζω πως επηρεάζει το γεγονός ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά το παιδαγωγικό σύστημα σε αυτήν τη χώρα. Είναι ένας δυνατός πυρήνας που θα μπορούσε να μεταβάλει τα πράγματα, αλλά ακόμη και σε αυτό υστερούμε.

Ο Στάθης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Έχει όντως αλλάξει ή όσο περνά ο καιρός αποκαλύπτει τον αληθινό του εαυτό;

Πάντα λέω ότι ο Στάθης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος χρειάζεται αγάπη. Ποτέ δεν είχε τις συνθήκες στο οικογενειακό του περιβάλλον και μάλλον ούτε μετέπειτα, στις φιλίες που δημιούργησε. Δεν είχε το πλαίσιο αυτό στο οποίο θα μπορούσε να δεχτεί αγάπη, και όλο αυτό του έβγαινε ως αντίδραση, κάπως έπρεπε να προστατέψει τον εαυτό του. Νομίζω ότι τώρα αφήνεται λίγο στην κατάσταση, έχει τις άμυνές του, αλλά βγάζει σιγά σιγά και το πιο ήρεμο κομμάτι του, αρχίζει να αλλάζει και να δείχνει ευαισθησία. Δεν ξέρω αν θα του βγει σε καλό, αλλά έχει αποφασίσει πως δεν έχει νόημα πια να το κρύβει.

kane-oti-koimasai-(5).jpg

Σίγουρα έχει πολλά να διαχειριστεί.

Είναι σε μια φάση που πρέπει να δει τι θα κάνει με τη ζωή του. Είναι στη γ' λυκείου, έχει την πίεση των εξετάσεων, βρίσκεται στο μεταίχμιο και κάπως πρέπει να αντιμετωπίσει και την εφηβεία.

Θα συμφιλιωθεί με τον Χρήστο;

Δεν ξέρω αν θα το ήθελε και σεναριακά δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτό. Αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε, και να το ήθελε, ο Στάθης ακόμη έχει αυτή την άμυνα του 17χρονου, η πρώτη αντίδραση του οποίου είναι η άρνηση γιατί δεν έχει τραβήξει και λίγα από τον Χρήστο. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστευόταν και αγαπούσε περισσότερο, οπότε η πρώτη του αντίδραση είναι να μην τον συγχωρήσει.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved