Δημήτρης Πετρόπουλος: «Έπεσα από τα σύννεφα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη»
Showbiz

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Έπεσα από τα σύννεφα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Πετρόπουλος σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο me too και στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο.

  • Όλα αυτά τα σκηνικά που ακούσαμε με τους ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν έγιναν από κατάχρηση εξουσίας;

Οι ηθοποιοί δεν διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Η ίδια ποικιλία που υπάρχει εκτός θεάτρου, υπάρχει και εντός. Υπάρχει ο ευάλωτος, ο ισχυρός, ο θολός, έχει απ’ όλα το περιβόλι.

  • Ήταν σοκ για εσάς τα όσα ακούστηκαν;

Κάποιων ανθρώπων από αυτούς οι συμπεριφορές ήταν γνωστές. Ο χαρακτήρας τους αποτελούσε πηγή ταλαιπωρίας καθημερινής για τους συνεργάτες τους και δεν μιλώ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Για μένα είναι πολύ σοβαρές και οι κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα.

Έπεσα από τα σύννεφα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αισθανόμουν ότι ζω σε άλλον κόσμο, δεν είχα ιδέα. Άρχιζα να νιώθω και μια αμηχανία γιατί λέω πώς γίνεται να μην ξέρω; Περαστικός είμαι σε αυτόν τον χώρο; Δεν έτυχε όμως ποτέ να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας, ούτε με τους ίδιους ούτε με ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί με εκείνους. Την κακοποιητική συμπεριφορά άλλου συναδέλφου που δεν είχε πρόσημο σεξουαλικής παρενόχλησης, ναι την ήξερα.

  • Εσείς δεχτήκατε σεξουαλική παρενόχληση;

Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση από διάσημο μάλιστα σκηνοθέτη όταν ήμουν πολύ νέος ηθοποιός, μαθητής ακόμα στη σχολή. Άρχισε να με αγγίζει για να δει δήθεν αν έκανε η σωματική μου διάπλαση για τον ρόλο. Αντέδρασα όμως αστραπιαία και το έβαλα στα πόδια, είπε ο Δημήτρης Πετρόπουλος στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved