H Αγγελική Ηλιάδη στο gossip-tv: «Δυστυχώς η γιαγιά μου δεν είναι καλά, δεν γνωρίζει πρόσωπα»
Showbiz

H Αγγελική Ηλιάδη στο gossip-tv: «Δυστυχώς η γιαγιά μου δεν είναι καλά, δεν γνωρίζει πρόσωπα»

Μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές με τα τραγούδια της και η ιστορία... συνεχίζεται. Η Αγγελική Ηλιάδη, εγγονή της σπουδαίας τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ, γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή κατάλαβε πως το τραγούδι ήταν εκείνο που θα την κέρδιζε.

Τα λαϊκά ακούσματα που είχε από μικρή και φυσικά το πρότυπό της, η γιαγιά της, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας, την έκαναν να φτιάξει όπως εκείνη ήθελε τη διαδρομή και να ακολουθήσει το όνειρό της.

Έχει βάλει τη δική της υπογραφή στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης και το κοινό της την ακολουθεί και την στηρίζει σε κάθε της βήμα. Οι συνεργασίες της είναι πολλές, ενώ μερικές που έχουν ξεχωρίσει είναι αυτές με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Νότη Σφακιανάκη, την Δέσποινα Βανδή και την Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Η Αγγελική Ηλιάδη ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο Vegas Live Stage μαζί με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τον Θάνο Πετρέλη και μιλάει αποκλειστικά στο Gossip-tv για την καριέρα της μέχρι σήμερα.

Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τη συνεργασία σου με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τον Θάνο Πετρέλη. Τι να περιμένουμε;

Χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε με τον Θέμη και τον Θάνο. Έχω συνεργαστεί και με τους δύο. Με το Θάνο αρκετά χρόνια πριν. Ουσιαστικά όταν ήμασταν και οι δύο στα πρώτα χρόνια, έπρεπε να κάνεις πολλές επιτυχίες τότε και είχαμε δουλέψει στο Θάλασσα μαζί.

Με το Θέμη έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές. Νομίζω ότι... Μάλλον δεν νομίζω, είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα πρόγραμμα που θα έχει τα πάντα και ο κόσμος θα περάσει πολύ καλά.

iliadi

Ποια είναι η συνεργασία που θυμάσαι γενικότερα από την πορεία σου, που ήταν η καλύτερή σου;

Είναι γνωστό πια ότι έχω μια απέραντη αγάπη και εκτίμηση στον Νότη. Έχω δουλέψει με τον Νότη (σ.σ. Σφακιανάκη) πάρα πολλά χρόνια. Αρχικά ήμουν μαζί του τρία χρόνια σαν κοριτσάκι πριν μπω στη δισκογραφία και έμαθα πάρα πολλά πράγματα δίπλα του. Ξεκινώντας κι εγώ και φτιάχνοντας δική μου πορεία, δουλέψαμε τέσσερις φορές ακόμη. Είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης, είναι φίλος, μου λείπει πάρα πολύ. Νομίζω λείπει σε όλους μας.

Ο Νότης Σφακιανάκης είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης, είναι φίλος, μου λείπει πάρα πολύ. Νομίζω λείπει σε όλους μας.

Είχατε επαφή τώρα τα δύο τελευταία χρόνια που είχε αποφασίσει να απέχει;

Όχι, τα τελευταία χρόνια όχι. Παρ' όλα αυτά θέλω πάρα πολύ να τον ξαναδώ, ενεργό, να μας τραγουδάει και θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω ξανά μαζί του.

iliadi88.jpg

Θα ήθελα ένα σχόλιο για τη δήλωση που έκανε ο Γεράσιμος Γεννατάς: «Τα μπουζούκια είναι παραπολιτισμός. Πηγαίνουν εκεί για να κάνουν επίδειξη. Είναι ντροπή να υπάρχουν αυτοί οι χώροι».

Ναι, ναι, το γνωρίζω. Τη βρίσκω τραγική τη δήλωσή του. Έτσι απλά. Νομίζω ότι η διασκέδαση, τα μπουζούκια δηλαδή, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Έλληνα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας και ένας από τους λόγους που διαφέρουμε από όλες τις άλλες χώρες είναι ότι η διασκέδαση είναι στο αίμα μας. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι μπορούμε να ζήσουμε, ο Έλληνας μπορεί να ζήσει χωρίς διασκέδαση και είναι και ο λόγος για τον οποίο έρχονται τόσοι τουρίστες στην Ελλάδα. Σε κάποιους, δεν αρέσουν τα μπουζούκια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ντροπή. Μουσική κάνουμε, αν μη τι άλλο, και η μουσική είναι το πιο όμορφο που υπάρχει. Μάλλον δεν αρέσει η μουσική στον κύριο αυτό.

Θα ήθελα να μου πεις γιατί έχεις νιώσει την ανάγκη να γράψεις ένα βιβλίο για τη ζωή σου;

Ναι, το έχω σκεφτεί, ίσως να το κάνω μετά από αρκετά χρόνια, όχι ακόμα. Έχω νιώσει την ανάγκη να το κάνω γιατί έχω ζήσει πράγματα τα οποία δεν τα έχουν ζήσει άλλοι άνθρωποι. Είναι ένας τρόπος να πω τις αλήθειες μου και πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει για μένα.

Έχω ζήσει πράγματα τα οποία δεν τα έχουν ζήσει άλλοι άνθρωποι

Σε ένα γάμο γιατί δεν είπες ναι;

Είπα ναι. Μου είχαν γίνει δύο φορές προτάσεις γάμου και έφτασα κοντά, αλλά τελικά δεν έγινε. Την πρώτη φορά ήταν με τον Κώστα Μηλιωτάκη, όπου τελικά αλλάξαμε γνώμη και νομίζω ότι τελικά όλα γίνανε για καλό. Η δεύτερη φορά ήταν με τον Σάββα (σ.σ. Γκέντσογλου), τον μπαμπά του Βασίλη μου που και εκεί είχα πει ναι αλλά περνώντας ο χρόνος είδαμε ότι δεν πηγαίναμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο γάμος όμως ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ τα περασμένα χρόνια.

Τώρα υπάρχει στο μυαλό σου;

Τώρα πια ο γάμος δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό μου.

Γενικότερα ζεις τη ζωή σου χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα πει ο άλλος, παρά το γεγονός ότι είσαι ένα δημόσιο πρόσωπο. Είσαι πάντα έτσι;

Όχι, δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο άλλος. Εννοείται ότι με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και πολύ περισσότερο η γνώμη των δικών μου ανθρώπων, αλλά θεωρώ πως το πιο φυσιολογικό είναι να κάνεις στη ζωή σου ό,τι θέλεις. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να λειτουργήσει, όχι με το φόβο του τι θα πει ο κόσμος, αλλά σαφώς και σέβομαι τη γνώμη όλων.

iliadi99.jpeg

Θα ήθελα να μου πεις φοβάσαι τις αλλαγές γενικότερα; Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι είχες πάρει μέρος και σε ταινία το 1998...

Ήταν μια ωραία εμπειρία, δεν είχα κάνει κάτι τόσο φοβερό, απλά είχα τραγουδήσει το τραγούδι της ταινίας και είχα πει μερικές ατάκες. Οι αλλαγές μου αρέσουν πάρα πολύ, γενικά μου αρέσουν διαφορετικά πράγματα, δεν είμαι άνθρωπος που θα κολλήσω στο να κάνω κάτι διαφορετικό. Και γενικά με οτιδήποτε καταπιαστώ, το κάνω καλά.

Μου είχαν γίνει δύο φορές προτάσεις γάμου και έφτασα κοντά, αλλά τελικά δεν έγινε. Την πρώτη φορά ήταν με τον Κώστα Μηλιωτάκη. Η δεύτερη φορά ήταν με τον Σάββα (σ.σ. Γκέντσογλου), τον μπαμπά του Βασίλη μου

Γιατί δεν δήλωσες ξανά συμμετοχή στη Eurovision; Είχες δηλώσει συμμετοχή στον ελληνικό τελικό το 2013. Δεν σου έγινε ξανά πρόταση;

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Από εκεί και πέρα δεν είχα το ενδιαφέρον να ξανά ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι και συνεχίζω να πιστεύω ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να πηγαίνει με τη δική της γλώσσα. Δηλαδή έχουμε γίνει πια όλοι Αγγλάκια, είμαστε Έλληνες και πηγαίνουμε με ξένο στίχο. Εμένα δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα. Όταν θα πάω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου κάπου, θα μιλήσω τη γλώσσα μου. Τώρα δυστυχώς έχει αλλάξει αυτό. Δεν ήταν έτσι παλιότερα, τα περασμένα χρόνια. Η Ελλάδα πήγαινε πάντα με ελληνικό στίχο, με ελληνικά τραγούδια και τώρα έχει γίνει όλο αυτό το ξενόφερτο πράγμα το οποίο το έχουμε υιοθετήσει και εμείς. Μου αρέσουν τα ξένα τραγούδια, αλλά όταν πας να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου πρέπει να πηγαίνουμε με τη γλώσσα μας. Και τότε είχα ελληνικό στίχο.

Η συμμετοχή μας φέτος πώς σου φαίνεται;

Μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει και πιστεύω ότι θα πάει και πάρα πολύ καλά.

Είχες μιλήσει και για τα παιδιά σου ότι δέχονται bullying στο σχολείο και θα ήθελα να μου πεις, μιας και υπάρχουν καθημερινά πολλά περιστατικά βίας στα σχολεία, εσύ έχεις καταλάβει γιατί συμβαίνει όλο αυτό;

Έχουν συμβεί πραγματάκια που πάντα συμβαίνουν στα σχολεία, δυστυχώς. Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από το σπίτι, από τους γονείς, από τη διαπαιδαγώγηση. Η δικιά μας δουλειά και του γονιού και του εκπαιδευτικού είναι να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις, αλλά και όταν συμβεί κάποιο περιστατικό να τις χειριζόμαστε ταχύτατα. Νομίζω ότι εμείς οι γονείς πρέπει να είμαστε πολύ πάνω από τα παιδιά μας. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο, πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό πάνω από όλα, έτσι ώστε στην πορεία τους, μεγαλώνοντας τα παιδιά, να έχουν σωστή συμπεριφορά. Αυτό είναι το σημαντικότερο, αυτό πρέπει να κοιτάξουμε όλοι σαν γονείς και να είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά μας. Καταλαβαίνω ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς κάνει να χάνουμε πάρα πολλές ώρες. Εγώ προσωπικά όχι. Δόξα τω Θεώ το έχω πετύχει αυτό στη ζωή μου, να είμαι δίπλα στα παιδιά μου, να είμαι όσο πρέπει, ίσως και περισσότερο, στα παιδιά μου κοντά. Αυτό για κάποιους είναι δύσκολο.

iliadi.jpeg

Με τη γιαγιά σου, την μεγάλη Καίτη Γκρέϋ έχετε επαφές; Ποια είναι η κατάστασή της;

Δυστυχώς δεν είναι καλά, δεν επικοινωνεί και δεν γνωρίζει πρόσωπα και τους δικούς της ανθρώπους. Εγώ είμαι αποστασιοποιημένη, πες το και άμυνα γιατί δεν μου είναι εύκολο να το διαχειριστώ και προτιμώ να κρατάω μία απόσταση.

Δισκογραφικά τι να περιμένουμε;

Ετοιμάζουμε ένα υπέροχο καινούργιο τραγούδι με τον Νίνο το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Panic. Ανυπομονώ γιατί θαυμάζω τον Νίνο και τον αγαπώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved