Φοίβος Μαρκιανός: Ο ηθοποιός από τη Γη της Ελιάς διδάσκει υποκριτική στις φυλακές
Showbiz

Φοίβος Μαρκιανός: Ο ηθοποιός από τη Γη της Ελιάς διδάσκει υποκριτική στις φυλακές

Ο Φοίβος Μαρκιανός έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στη Γη της Ελιάς.

Ο ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος διδάσκει υποκριτική σε βαρυποινίτες στις φυλακές.

  • Τι σε κάνει χαρούμενο στη δουλειά σου;

Η δουλειά μου είναι ένας τρόπος ζωής στον οποίο δεν βαριέσαι ποτέ! Μελετάς τα πάντα, είναι άπειρο το πεδίο στο οποίο μπορείς να εμπλακείς. «Αλλάζεις» επαγγέλματα, προσωπικότητες, σχέσεις, χρονικό, κοσμοϊστορικέςστιγμές και ταυτόχρονα κάνεις πάρα πολλή δουλειά με τον εαυτό σου και τον ανακαλύπτεις. Η υποκριτική είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να λες μεγάλες αλήθειες.

  • Πώς είναι η εμπειρία σου στις φυλακές, όπου πηγαίνεις και διδάσκεις θέατρο στους κρατούμενους;

Αυτό προέκυψε τελείως τυχαία. Κανείς δεν περίμενε ότι θα πάω σε αυτές τις φυλακές, γιατί είναι υψίστης ασφαλείας, στο Μαλανδρίνο, και είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί.Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα το να πάω και να μπορέσω να συνδιαλαχθώ και να κάνω θέατρο με τους βαρυποινίτες.

  • Φοβήθηκες;

Όταν συνεργάζεσαι με άτομα που ξεφεύγουν πολύ στον παραβατικό κόσμο, δεν επιτρέπεται να φοβηθείς. Ο φόβος μόνο «φρένο» μπορεί να βάλει στη δουλειά που καλούμαι να κάνω. Προσωπικά, δεν έχω νιώσει με

τα παιδιά ποτέ φόβο ή απειλή ή ότι είμαι έκθετος. Είναι τελείως ασφαλές το περιβάλλον. Νομίζω ότι από εκεί και πέρα μπορούμε να μιλάμε για σωφρονισμό. Αυτή είναι η λειτουργία της υποκριτικής, με έναν πολύ μύχιο τρόπο σε βάζει να μπορέσεις να αναπτύξεις την ενσυναίσθησή σου. Για μένα, το κενό που προκαλεί η ενσυναίσθηση είανι ο κοινός τόπος όλων των παραβατικών, γιατί ποτέ δεν μπαίνουν στη θέση του θύματος.

  • Μαθαίνουν την ενσυναίσθηση μέσω του θεάτρου;

Ναι, με έναν τρόπο παιχνιδιού που τους βάζει να παίξουν και να γίνουν κάποιοι άλλοι, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη ζωή ως κάποιος άλλος. Αυτό τους δημιουργεί σταδιακά ενσυναίσθηση και ανοίγονται και «σπάνε» και εκτίθενται. Είναι πολύ δύσκολο να εκτεθείς, ειδικά όταν νιώθεις ένοχος. Είναι εμπειρία ζωής όλο αυτό για μένα, είπε ο Φοίβος Μαρκιανός στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved