Ανθή Σαλαγκούδη: Τα σεξιστικά βιώματα και η αντίδρασή της: «Πλέον απαντάω και βάζω όρια»
Showbiz

Ανθή Σαλαγκούδη: Τα σεξιστικά βιώματα και η αντίδρασή της: «Πλέον απαντάω και βάζω όρια»

Για τα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχθεί  λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης και για το πώς αντιδρά πλέον, μίλησε η Ανθή Σαλαγκούδη

Πρόσφατα έγραψες στο Instagram: «Το τι φοράει μια γυναίκα δεν την κάνει περισσότερο ή λιγότερο σοβαρή, έξυπνη ή ικανή». Έχεις προσωπικά βιώματα από τέτοια στερεότυπα;

Φυσικά και έχω σεξιστικά βιώματα, όπως οι περισσότερες γυναίκες δυστυχώς. Είναι όλα αυτά τα πατριαρχικά στερεότυπα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Όταν ξεκίνησα στον χώρο, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Για μένα δεν σε καθορίζει η εξωτερική σου εμφάνιση. Υπάρχει, ας πούμε, η θεωρία πως μια γυναίκα επειδή είναι όμορφη δεν είναι έξυπνη και πρέπει να αποδείξει διπλά ότι αξίζει.

salagkoudi-(1).jpg

Είναι κάτι που το έχεις υποστεί κι εσύ λόγω της εμφάνισης σου;

Χωρίς να θεωρώ πως είμαι η πιο όμορφη γυναίκα που υπήρξε ποτέ, το έχω νιώσει, ναι. Μάλιστα, έχω συναντήσει αρκετές γυναίκες που μπορεί να ντύνονταν πιο σοβαρά, ας πούμε, και δεν ήταν απαραίτητα αυτό που έδειχναν. Δεν λέω μια παρουσιάστρια να είναι στο δελτίο ειδήσεων με το μαγιό, αλλά κανέναν δεν πρέπει να καθορίζουν τα ρούχα που φοράει, αν μια φούστα είναι πιο κοντή ή ένα ρούχο πιο αποκαλυπτικό. Το χειρότερο είναι πως τις περισσότερες φορές δέχεσαι τέτοιες συμπεριφορές από γυναίκες.

salagkoudi-(2).jpg

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Υπάρχει εσωτερικευμένος μισογυνισμός σε κάποιες γυναίκες. Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που έχεις μεγαλώσει. Είναι πολύ δύσκολο να αποτινάξουμε τις πατριαρχικές στερεοτυπικές αντιλήψεις. Είναι πολύ πιο άσχημο να το δέχεσαι από γυναίκες συναδέλφους ειδικότερα και από γυναίκες γενικότερα. Εκεί όμως πρέπει να απαντάς. Εγώ όταν ήμουν πιο μικρή, δυστυχώς τα δεχόμουν απλά. Κάποιοι όμως έχουν παρωπίδες και ότι και να κάνεις, όσο και να θες να αποδείξεις πως δεν είσαι αυτό που πιστεύουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Τώρα απαντάω εκεί που αξίζει και γενικά τα τελευταία χρόνια βάζω όρια στους ανθρώπους, κάτι που δεν το έκανα μικρότερη.

salagkoudi-(4).jpg

Πηγή OK!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved