Ελένη Ουζουνίδου: Οι πολλαπλοί ρόλοι, η αποδοχή του κόσμου και η λατρεία για τα μαθηματικά
Showbiz

Ελένη Ουζουνίδου: Οι πολλαπλοί ρόλοι, η αποδοχή του κόσμου και η λατρεία για τα μαθηματικά

Φέτος η Ελένη Ουζουνίδου πρωταγωνιστεί στην ταινία της χρονιάς, το «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου.

Στην τηλεόραση την απολαμβάνουμε ως Αντιγόνη Γαμμάτου στα «Νούμερα» της ΕΡΤ, στο «Ποιος Παπαδόπουλος» του ΑΝΤ1, αλλά και στις «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη. Ζει τον δικό της παράδεισο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όταν ανεβαίνει στη σκηνή για να υποδυθεί τη «Σίρλεϊ» του Γουίλλι Ράσελ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Στις 20 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στο ίδιο θέατρο η «Ανατολή» της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

1681207501641-231785611-201905201306320.8004_ELENI_OYZOYNIDOY_19052019.jpg

Δύο παραστάσεις, μία ταινία που σαρώνει, τρεις τηλεοπτικές σειρές. Τι χρονιά!

«Γεμάτη! Μέχρι τον Νοέμβριο είχα μόνο γυρίσματα. Για να μην χάσω επαφή με το θέατρο, συμφωνήσαμε με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και τον Μίλτο Σωτηριάδη να ξεκινήσουμε χαλαρές πρόβες και να ανεβάσουμε τη «Σίρλεϊ» τον Μάρτιο. Αυτή η παράσταση είναι από τις μεγαλύτερες χαρές μου. Έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου και τις σωματικές μου αντοχές, αλλά η «Σίρλεϊ» είναι ο παράδεισός μου. Η «Ανατολή», από την άλλη, είναι μια παράσταση που έχει ήδη παιχτεί δύο φορές πέρσι. Η Έλλη Παπαδημητρίου μιλά για τον πόλεμο. Για το διάστημα 1918 - 1922. Για το πώς ήταν η ζωή πριν. Για τη συμβίωση με τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους. Ήταν πολυπολιτισμική η Σμύρνη εκείνη την εποχή. Η «Ανατολή» μας μιλά για το τί έγινε και οι άνθρωποι αυτοί από εκεί που είχαν τη ζωή τους, μεταφέρθηκαν απέναντι.

202002051228190.0111_DIMITRA_KOLA_DIMITRIS_KARATZIASGIORGOS_XRISTODOYLOY_MARIA_PROISTAKI_ELENI_OYZOYNIDOY_422020.jpg

Ήσουν όντως genius στα μαθηματικά;

«Ήμουν! Τώρα είμαι χαλβάς! (γέλια). Το να λύσω ένα μαθηματικό πρόβλημα ήταν πάθος για εμένα. Σκέψου, ήμουν από τα παιδιά που ξυπνούσαν στον ύπνο τους γιατί είχαν βρει τη λύση»!

Αυτή η συνθετική σκέψη που απαιτούν τα μαθηματικά είναι και ένας -έστω υποσυνείδητος- τρόπος να ξεκλειδώσεις έναν ρόλο;

«Στα μαθηματικά μαθαίνεις ότι η λύση είναι πάντα στα δεδομένα. Μέσα στο πρόβλημα. Στο θέατρο έχεις ένα κείμενο. Άρα δεδομένα. Μελετώντας τα δεδομένα, έχεις και τη λύση. Συνεπώς ναι».

202001141127120.1829_OYZOYNIDOY_FERTIS_13012020.JPG

Οι θεατρόφιλοι σε γνωρίζουν από τις σπουδαίες σου ερμηνείες. Οι σινεφίλ αποθεώνουν τη «Μαρία» στις «Θημωνιές». Το τηλεοπτικό κοινό έχει πάθει εμμονή με την Αντιγόνη Γαμμάτου στα «Νούμερα» και την «Περιστέρα» στο «Ποιος Παπαδόπουλος». Η «Ευτυχία» στις «Σέρρες συγκινεί. Ο κόσμος που σε συναντά για τι από όλα αυτά σου λέει;

«Έχει τρομερή πλάκα διότι τους τελευταίους μήνες με συναντά κάποιος στο δρόμο και λέει «Αμάαααν» ή «Καλά... Πεθαίνω»! Εγώ εντωμεταξύ αναρωτιέμαι για ποιον από όλους τους ρόλους θα μου πει! Μέχρι να το πει, βάζω από μέσα μου στοιχήματα. (γέλια) Χαίρομαι πολύ γιατί είναι πολλές και διαφορετικές ηρωίδες. Τα «Νούμερα» για εμένα είναι ακόμα ένας μικρός παράδεισος. Βρίσκομαι με αυτά τα άτομα και λέω «υπάρχει ελπίδα».

Πηγή Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved