Showbiz

Μενεγάκη: Καρέ καρέ πώς βάφει τα Πασχαλινά της αυγά και δεν λερώνει την κουζίνα της

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δεν γίνεται και η Ελένη Μενεγάκη έχει την ιδανική συνταγή για να πετύχει το χρώμα και δίχως να λερώσει την κουζίνα της.

Το βάψιμο των αυγών η Ελένη παραδοσιακά το κάνει στην Άνδρο, εκεί οπού συνήθως περνά τις Άγιες ημέρες και φυσικά είναι μια ευχάριστη διαδικασία που της αρέσει να την κάνει με τις κόρες της.

Πώς το κάνει και πάντα της πετυχαίνουν;

Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην σπάσουν τα αυγά μας κατά τη διάρκεια του βρασμού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουταλάκια της σούπας άσπρο ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο εύκολα.

Το μπλε είναι το πιο δύσκολο χρώμα!

Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.

Δες και το βίντεο

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved