Mαύρο Ρόδο: Πολυδερόπουλος: «Είχα βρεθεί και στη ζωή μου σε αναπηρικό αμαξίδιο»
Showbiz

Mαύρο Ρόδο: Πολυδερόπουλος: «Είχα βρεθεί και στη ζωή μου σε αναπηρικό αμαξίδιο»

Για τον ρόλο του στο Μαύρο Ρόδο και αν η δική του εμπειρία ήταν βοηθητική στο πώς υποδύεται τον Σταυρίνο αλλά και για τα κριτήρια που κάθε φορά τον κάνουν να επιλέγει έναν ρόλο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νίκος Πολυδερόπουλος.

Ήταν «πρόκληση» για σένα να υποδυθείς έναν ήρωα που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο;
«Ναι, γιατί είχα κι εγώ μια παρόμοια στιγμή! Είχα βρεθεί και στη ζωή μου σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά ήταν πρόκληση, γιατί μου αρέσουν οι ρόλοι που έχουν πάντα κάτι ιδιαίτερο».

1681303303614-334592445-polyderopoulos-(10).jpg

Πριν από 13 χρόνια ένα ατύχημα σε καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για λίγο διάστημα. Αυτή η εμπειρία ήταν βοηθητική για να μπεις ευκολότερα στην ψυχοσύνθεση του ήρωά σου;
«Ναι, με βοήθησε αρκετά. Πολλές φορές έφερα στο μυαλό μου πράγματα από το παρελθόν για να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε κάποιες σκηνές, τα οποία δεν ήταν και τόσο ευχάριστα».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν κάθισες για τις ανάγκες του ρόλου στο αναπηρικό αμαξίδιο;
«Σεβασμός!»

Η σειρά «Μαύρο ρόδο» ολοκληρώνεται φέτος;
«Νομίζω, ναι, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί επίσημα».

Του χρόνου θα σε δούμε κάπου τηλεοπτικά;
«Συζητάω για δύο σειρές και σε μία από τις δύο θα είμαι».

polyderopoulos-(12).jpg

Παράλληλα, πρωταγωνιστείς και στη θεατρική παράσταση «Ποντικοπαγίδα». Πώς είναι αυτή η συνεργασία;
«Η «Ποντικοπαγίδα» έκανε μία σημαντική πορεία για τρεις σεζόν με sold out παραστάσεις. Θα παίζουμε και μετά το Πάσχα, έως το τέλος Απριλίου. Η συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα, Κίρκη Καραλή, όπως και με τον παραγωγό και επιχειρηματία, Δημήτρη Αρχιμανδρίτη, είναι άψογη. Επίσης, με τους συναδέλφους, τον Χάρη Τζωρτζάκη και τη Ράνια Οικονομίδου, που είμαστε από τη δεύτερη χρονιά μαζί και παραμείναμε και φέτος, αλλά και τους υπόλοιπους, περνάμε πολύ καλά».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;
«Του χρόνου θα είμαι στο θέατρο Νέος Ακάδημος στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. Είναι πολύ νωρίς να σου πω περισσότερα αυτή τη στιγμή γιατί βρίσκεται ακόμα στα σκαριά...»

polyderopoulos-(3).jpg

Σε έχουμε δει να υποδύεσαι το καλό παιδί, τον ανέμελο χαρακτήρα, τον σχιζοφρενή δολοφόνο. Τι είναι αυτό που σε κάνει κάθε φορά να λες το «ναι» σε έναν ρόλο;
«Θέλω πάντα ο ρόλος να έχει κάτι διαφορετικό, ένα ψεγάδι με το οποίο να μπορέσω να καταπιαστώ. Θεωρώ ότι μου έχει δοθεί η ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά μου να το κάνω, και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Στο θέατρο έχω κάνει έναν τραυλό, ένα παιδί με ψυχαναγκασμούς, έναν τσιγγάνο, τώρα υποδύομαι τον Ελληνοαμερικανό. Στον «Μάρτυρα κατηγορίας» θα είναι η πρώτη φορά που θα υποδύομαι έναν που δείχνει φυσιολογικός, αλλά δεν θα είναι και τόσο».

Σε ιντριγκάρουν αυτοί οι ρόλοι;
«Ναι, με ιντριγκάρουν οι ρόλοι που έχουν κάτι απρόσμενο».

polyderopoulos-(11).jpg

Τη φοβάσαι τη μανιέρα;
«Η μανιέρα είναι κάτι που με φοβίζει πολύ. Από τότε που ξεκίνησα στον χώρο, δεν ήθελα να πουν «Αυτός είναι κωμικός, αυτός είναι δραματικός ηθοποιός, αυτός έχει μια μανιέρα και παίζει μόνο αυτό». Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με φόβιζε να μη μου κολλήσει αυτή η ταμπέλα! Ευτυχώς δεν συνέβη», λέει ο ηθοποιός στο mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved