Μαίρη Λίντα: Το άγνωστο δράμα της – Ο θάνατος της μητέρας της και το άγριο φονικό
Showbiz

Μαίρη Λίντα: Το άγνωστο δράμα της – Ο θάνατος της μητέρας της και το άγριο φονικό

Η τραγουδίστρια που έδεσε το όνομά της με την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και πλέον έχει αποσυρθεί λόγω ηλικίας, πριν πενήντα και πλέον χρόνια, έχασε τη μητέρα της έπειτα από ένα άγριο φονικό!

24 Νοεμβρίου του 1970 η 70χρονη μητέρα της διάσημης Ελληνίδας τραγουδίστριας, Μαίρης Λίντα, η Βασιλική Δημητροπούλου, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Μπουρνάζι. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε δυστύχημα, ωστόσο δέκα μέρες αργότερα αποκαλύφθηκε πως ήταν στυγνή δολοφονία.

Το χρονικό

Στις 9 το πρωί, η υπηρέτρια της Μαίρης Λίντα πήγε στο σπίτι της μάνας της, για να τη βοηθήσει στον καθαρισμό του σπιτιού. Την ίδια ώρα έφτασε συνεργείο του ΟΤΕ για την τοποθέτηση τηλεφωνικής γραμμής. Χτυπούσαν την πόρτα για αρκετή ώρα, αλλά κανείς δεν άνοιγε. Ανησύχησαν και επικοινώνησαν με το Αστυνομι κό Τμήμα της περιοχής και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αστυνομικοί και Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και βρήκαν την μητέρα της Μαίρης Λίντα στο κρεβάτι της, νεκρή. Το πτώμα της ήταν απανθρακωμένο. Αρχικά ο θάνατος της ηλικιωμένης αποδόθηκε σε δυστύχημα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι η Δημητροπούλου άναψε τσιγάρο, ενώ είχε ξαπλώσει, αποκοιμήθηκε και το τσιγάρο γλίστρησε από το χέρι της και έπεσε στο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Γρήγορα η φωτιά μεταδόθηκε στα κλινοσκεπάσματα. Ωστόσο, η παρατηρητικότητα τριών αξιωματικών, που συμμετείχαν στην αυτοψία, αποκάλυψε πως δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα της εποχής.

Το δυστύχημα που ήταν φόνος

Οι τρεις αξιωματικοί, ο διοικητής της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, ο προίστάμενος της Yπηρεσίας Διώξεως Κοινού Εγκλήματος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεως Διαρρηκτών, κατά την λεπτομερή εξέταση του χώρου, όπου βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, διαπίστωσαν: «Επί του πτώματος της Δημητροπούλου υπήρχε ένα ξυπνητήρι με κηλίδες αίματος, πλησίον του πτώματος βρισκόταν μια άδεια από οινόπνευμα φιάλη, ενώ στο καμένο της πρόσωπο έφερε αμυχές».

Οι αρχές ανέλυσαν τα στοιχεία και ύστερα από δέκα ημέρες τεκμηρίωσαν ότι η κ. Δημητροπούλου δολοφονήθηκε.

Το φρικτό έγκλημα

Δώδεκα ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος, οι δράστες διέρρηξαν το διαμέρισμα, ενώ η ηλικιωμένη είχε ήδη ξαπλώσει.

Καθώς άκουσε θόρυβο, ρώτησε «ποιος είναι», χωρίς να λάβει κάποια απάντηση. Οι δράστες άρχισαν να πανικοβάλλονται. Επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη, χτυπώντας την στο πρόσωπο με ένα ξυπνητήρι που βρήκαν στο δωμάτιο. Η μητέρα της διάσημης ερμηνεύτριας έχασε τις αισθήσεις της. Οι δράστες περιέλουσαν τα κλινοσκεπάσματα με οινόπνευμα και έβαλαν φωτιά. Η γυναίκα κάηκε ολοσχερώς.

Ενώ η ηλικιωμένη καιγόταν οι διαρρήκτες άρπαξαν από το σπίτι της ένα κομπολόι, ένα δαχτυλίδι και μερικά ακόμη αντικείμενα «ευτελέστατης αξίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τύπος. Το κομπολόι ήταν αυτό που βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος Όταν συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες ως ύποπτος, οδηγήθηκε στο τοπικό Παράρτημα της Ασφάλειας. Το κομπολόι βρισκόταν στην τσέπη του και το συνειδητοποίησε κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Προκειμένου να απαλλαγεί από το ενοχοποιητικό στοιχείο, ζήτησε από τους άνδρες της Αστυνομίας να πάει τουαλέτα.

Εκεί, πέταξε το κομπολόι στη λεκάνη και θεώρησε πως τα κατάφερε. Αντιθέτου, όμως, οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν αντιλήφθηκαν την κίνησή του, ανέσυραν το κομπολόι από τη λεκάνη και οδήγησαν τον δράστη στη Δικαιοσύνη...

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved