Τσορτέκης: «Ένιωθα τεράστια συγκίνηση όταν έβλεπα έναν μοναδικό θεατή από κάτω στο θέατρο»
Showbiz

Τσορτέκης: «Ένιωθα τεράστια συγκίνηση όταν έβλεπα έναν μοναδικό θεατή από κάτω στο θέατρο»

Ο Γιάννης Τσορτέκης σε μία συνέντευξη... ποταμό μιλάει για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ως ηθοποιός στο θέατρο ενώ αποκαλύπτει και το... τρίτο παιδί του, μετά τα δύο βιολογικά παιδιά του... 

«Έχω παίξει σε άδειο θέατρο. Δεν με ένοιαζε. Συνέχισα και έκανα και τα καλύτερα μου παιξίματα μπροστά σε άδειες θέσεις. Δεν ακύρωσα ποτέ παράσταση, δεν ήθελα να χάνω τη ροή μου. Γούσταρα και ποτέ δεν έπεσα ψυχολογικά, ποτέ δεν με πήρε από κάτω. Απλά συνέχιζα. Ένιωθα τεράστια συγκίνηση όταν έβλεπα έναν μοναδικό θεατή από κάτω! Η δημοσιότητα, δεν με αφορά, ούτε η αναγνωρισιμότητα, χαίρομαι που στο δρόμο μου φωνάζουν «Γεια σου Γιώργη» κι ας μην ξέρουν ότι με λένε Γιάννη! Δεν με αφορά το σελέμπριτι σίστεμ, εγώ έχω τους φίλους μου και us παρέες μου, τα όνειρά μου και τους ρόλους που θέλω να υποδυθώ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, η ζωή με έχει γεμίσει μαθήματα. Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να ψοφήσω αντιδρώντας σε κάθε παράλογο που μου χτυπάει στο νευρικό μου σύστημα. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφεται για μένα. Ούτε τι λέγεται στις εκπομπές. Δεν παίρνω ικανοποίηση από τους επαίνους. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής, όταν με σταματούν στο δρόμο και με κανακεύει ο απλός κόσμος. Ο θεατής. Είναι σπουδαίο πράγμα ο θεατής. Νιώθω σαν το μικρό παιδί που του χάρισαν το καλύτερο παιχνίδι και μαγεύτηκε ο κόσμος του. Συγκινούμαι βαθύτατα σε κάθε χειραψία στο δρόμο, στο βλέμμα του τροχονόμου που δείχνει ότι με αναγνώρισε» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

tsortekis-kentriki.jpg

Το τρίτο παιδί

Ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε και για το τρίτο του παιδί όπως λέει που είναι η εταιρία του. «Δεν είμαι ο ηθοποιός που έχει επιβιώσει από το θέατρο. Από τότε που ξεκίνησα το 1990 ξέρεις πόσες δουλειές έκανα χωρίς να βάλω ένα φράγκο στην τσέπη μου; Εξάλλου η ιδιοσυγκρασία μου δεν βλέπει τον ηθοποιό σαν επάγγελμα. Όταν δημιούργησα την εταιρεία μου της έδωσα όνομα «Εταιρεία θεάτρου η Ροζ Μαρί στην κορυφή των λόφων». Τον τίτλο τον εμπνεύστηκα μια μέρα που έτρωγα στον μπάρμπα-Γιάννη στα Εξάρχεια. Μετά προσπαθούσα να δω αν μπορώ να φανταστώ μια αφίσα που να λέει ότι η Ροζ Μαρί στην κορυφή των λόφων παρουσιάζει Μήδεια του Ευριπίδη στην Επίδαυρο. Ή τα μπαλέτα Μπολσόι στο Ηρώδειο!

Ε, ναι λοιπόν, μπορούσα να το φανταστώ! Μετά την δημιουργία της απολάμβανα στην κυριολεξία την χλεύη συναδέλφων και άλλων ανθρώπων του χώρου, γιατί μέχρι τότε παραπλήσιες εταιρείες είχαν πολύ διανοούμενα ονόματα. Με την Ροζ Μαρί λοιπόν έκανα τους καλύτερους μονολόγους της ζωής μου και δεν ήταν λίγοι. Ερμήνευσα Μπέκε, η «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Σολωμού, σε δύο διαφορετικές στιγμές με διαφορά 9 χρόνων η μία από την άλλη και ετοιμάζω την τρίτη version με τελείως διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Η «Μαύρη Γαλήνη» του Μαρωνίτη όπου απέσπασα και το Βραβείου του Κάρολου Κουν για την ερμηνεία. Και δεκάδες άλλοι...Η εταιρεία αυτή είναι το 3ο μου παιδί. Την μεγαλώνω, την φροντίζω, την νταντεύω, την μορφώνω συνεχώς και ας έχω καιρό να κάνω παραστάσεις».

Πηγή: Εγώ – Κoita Magazine

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved