Δένια Μιμερίνη: «Θεωρώ χρέος μου, όταν αναλαμβάνω ένα ρόλο, να κάνω και μια σχετική έρευνα»
Showbiz

Δένια Μιμερίνη: «Θεωρώ χρέος μου, όταν αναλαμβάνω ένα ρόλο, να κάνω και μια σχετική έρευνα»

Η Δένια Μιμερίνη σκιαγραφεί την ηρωίδα της στην καθημερινή σειρά του OPEN «Έρωτας φυγάς» σε συνέντευξή της.

Η σχέση της Ρηνιώς με τον Σταύρο, η κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι της, ο τρόπος που προσέγγισε αυτή την ιδιαίτερη ηρωίδα, η αγάπη της για την υποκριτική από την παιδική ηλικία και άλλα.

  • Η Ρηνιώ, η ηρωίδα σας στον «Έρωτα φυγά», έχει περάσει πολλά. Έχει βιαστεί, έχει ταλαιπωρηθεί με τον έρωτά της για τον Μάρκο και πλέον μια αχτίδα φωτός αρχίζει να φαίνεται στη ζωή της, στο πρόσωπο του Σταύρου...

Με ένα δισταγμό, γιατί όταν συμβαίνει στη ζωή σου κάτι τόσο δραματικό, δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις. Πέρα από τους προφανείς λόγους, δυστυχώς, σου είναι δύσκολο να εμπιστευτείς ξανά. Και λέω δυστυχώς, διότι, όπως θα φανεί στην πορεία, μπορεί τελικά να έχει δίκιο η Ρηνιώ που κρατά άμυνες απέναντι στον Σταύρο. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας άντρας στη δεκαετία του ’50, με τις δικές του αντιλήψεις που είναι στο πνεύμα της εποχής και η αντίδρασή του είναι απρόβλεπτη όταν η Ρηνιώ του αποκαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού - και αυτός είναι ο λόγος που κρατά κάποιες άμυνες.

  • Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ανθίσει αυτός ο έρωτας με τον Σταύρο...

Πράγματι και αυτό θα συμβεί, λόγω μυαλού, όπως λέει και η ίδια. Όπως αναφέρει η Ρηνιώ και στην αγαπημένη της Γεωργία, το ότι τον Σταύρο τον γνωρίζει από παιδί και είναι φίλος της, δεν σημαίνει ότι τον ξέρει και ως σύντροφο. Ύστερα από όλα όσα έχει περάσει -ευτυχώς θα πω-, κράτησε πολύ μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τον Σταύρο.

mimerini2.jpg
  • Ο Σταύρος θυμώνει; Θα της φερθεί και εκείνος κακοποιητικά με τη στάση του;

Για μένα είναι κακοποιητική η συμπεριφορά του, διότι της ρίχνει ευθύνες για το βιασμό της. Είναι ωραίο το μήνυμα που περνά η σειρά: Δεν φταίει η γυναίκα. Δεν φταίει το θύμα σε ένα βιασμό. Όταν ακούς ερωτήσεις του τύπου «τι φορούσες όταν σε βίασαν;» ή «μήπως εσύ τον προκάλεσες;»... Η σειρά κλείνει ωραία το μάτι, τονίζοντας ότι αυτές είναι απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Οπότε, για να επανέλθω στην ερώτησή σας, ναι, ο Σταύρος έχει κακοποιητική συμπεριφορά, μέσα όμως από την άγνοιά του. Δεν έχει κακή πρόθεση.

  • Πώς καταφέρατε να προσεγγίσετε το ρόλο; Ήρθατε σε επαφή με θύματα βιασμού για να μπείτε στην ψυχολογία τους; Έτυχε να έχετε στο περιβάλλον σας κάποια γυναίκα που να έχει βιώσει κάτι τέτοιο;

Θεωρώ χρέος μου, όταν αναλαμβάνω ένα ρόλο, να κάνω και μια σχετική έρευνα. Ευτυχώς, δεν έχω στον κοινωνικό μου περίγυρο άτομα που να έχουν υποστεί τόσο ακραία κακοποίηση όπως ένας βιασμός. Βέβαια, για μένα ο βιασμός δεν είναι μόνο σωματικός, κάποιες φορές έχει και άλλες μορφές. Επομένως, ασχολήθηκα αρκετά, διάβασα μαρτυρίες, είδα κάποια ντοκιμαντέρ, το συζήτησα με φίλες μου που σπουδάζουν ψυχολογία, διότι με ενδιέφερε και η δική τους άποψη.

Κι αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν να μάθω περισσότερα για την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά. Μιλάμε για μια εποχή όπου η γυναικεία παρθενιά είχε άλλη αξία και οτιδήποτε γύρω από τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων ήταν πολύ διαφορετικό. Η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα, αλλά για ένα βιασμό η ευθύνη βάραινε τη γυναίκα, γιατί τον προκάλεσε... Από την άλλη, με βοήθησε και το θεατρικό στο οποίο συμμετέχω. Μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση από μια διαφορετική σκοπιά, είπε η Δένια Μιμερίνη στο 7 Μέρες TV.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved