Ευριπίωτης: Ο ξαφνικός θάνατος του αδερφού του, ο έρωτας με τη Λίλιαν Μπότση & ο πρόωρος χαμός του
Showbiz

Ευριπίωτης: Ο ξαφνικός θάνατος του αδερφού του, ο έρωτας με τη Λίλιαν Μπότση & ο πρόωρος χαμός του

Σήμερα 30 Μαΐου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Ευριπιώτης.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία μόλις 56 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Έδωσε σκληρή μάχη, όπως σκληρά πάλευε για ό,τι στόχο έθετε στη ζωή του. Κι αν όλες τις φορές τα κατάφερνε, αυτή δεν μπόρεσε να βγει νικητής.

evripiotis-(1).jpg

Ο Κώστας Ευριπιώτης αποτέλεσε έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς κωμικούς - κι όχι μόνο - ηθοποιούς της γενιάς του. Η ενασχόλησή του με την υποκριτική ξεκίνησε πριν ακόμα ενηλικιωθεί και γρήγορα κατάλαβε πως αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει. Γνώρισε την επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, με τα παιδιά του να αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή της ευτυχίας του. Κι ενώ διένυε την έκτη δεκαετία της ζωής του, ο καρκίνος του «χτύπησε» την πόρτα και τότε όλα πήραν απρόσμενη τροπή κι ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα.

Η «γνωριμία» με την υποκριτική και ο ξαφνικός θάνατος του αδερφού του

evripiotis-(8).jpg

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1963 στην Ηλιούπολη Αττικής. Η οικογένειά του ήταν πολύτεκνη, μιας και είχε ακόμα τρία μεγαλύτερα αδέρφια. Η αγάπη του για την υποκριτική ήρθε στην επιφάνεια, όταν βρέθηκε δίπλα στον ηθοποιό Νάσο Κέδρακα, ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του. Εκείνος ήταν, μάλιστα, που αναγνώρισε το ταλέντο του και τον παρότρυνε να σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη μετά το τέλος του σχολείου, όπως κι έγινε. Στα 17 του ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους αδερφούς του πέθανε από καρκίνο, γεγονός που του στοίχισε πολύ και τον στενοχώρησε βαθιά. Παρά τη θλίψη του κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να κάνει την αδυναμία δύναμη, ώστε να γίνει πιο εκφραστικός και αληθινός στη δουλειά του.

Ο γάμος που κράτησε 11 χρόνια, τα παιδιά και η επανένωση με τον φοιτητικό του έρωτα

1685342698452-589887758-evripiotis-(1).webp

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Κώστας Ευριπιώτης φοιτά στη Δραματική Σχολή, εκεί όπου γνωρίζει τη Λίλιαν Μπότση, η οποία επίσης σπουδάζει χορό και υποκριτική. Οι δυο τους έρχονται κοντά και ζουν έναν θυελλώδη έρωτα. Παρά την αγάπη τους αποφασίζουν μετά από καιρό να δώσουν τέλος σε αυτή τη σχέση και να γυρίσουν σελίδα στην προσωπική ζωή τους. Ο ηθοποιός γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται τη Βάλια Κωστοπούλου, με την οποία θα δημιουργήσει οικογένεια. Οι δυο τους έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Αδαμάντιο και τον Ίωνα.

evripiotis-(3).jpg

Έντεκα χρόνια μετά τον γάμο του το ζευγάρι οδηγείται στον χωρισμό, κρατώντας καλές σχέσεις για τα παιδιά του. Κι ενώ αυτό το κεφάλαιο κλείνει, η μοίρα φέρνει ξανά στην πορεία του ηθοποιού τον φοιτητικό του έρωτα, τη Λίλιαν Μπότση, με την οποία παραμένουν ζευγάρι μέχρι το τέλος, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Ο καρκίνος «χτυπά» ξανά την πόρτα του

evripiotis-(7).jpg

Μπορεί στα 17 του ο Κώστας Ευριπιώτης να βίωσε τον καρκίνο μέσα από τον αδερφό του, ωστόσο, περίπου τέσσερις δεκαετίες μετά του «χτύπησε» κι εκείνου την πόρτα. Το καλοκαίρι του 2018 ο ηθοποιός έκανε πρόβες για την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όταν άρχισε να ξεχνάει τα λόγια του και να λέει άλλες ατάκες χωρίς να το καταλαβαίνει. Τότε, οι συνάδελφοί του τού επέστησαν την προσοχή κι εκείνος πήγε για τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί εντόπισαν μια φλεγμονή στο κεφάλι κι ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε επτάωρο χειρουργείο ώστε να αφαιρεθεί. Το χειρουργείο στέφθηκε από επιτυχία και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς, όμως ο Γολγοθάς δεν τελείωσε εκεί.

Ο ηθοποιός χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο μετά από μερικούς μήνες, όπου έμεινε για καιρό, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Κι ενώ ο αγώνας ήταν δύσκολος και η μάχη άνιση, εκείνος πάλεψε γενναία, αλλά δυστυχώς κατέληξε. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του ηθοποιό που χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου μέσα από τους ρόλους του.

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved