Νόνικα Γαληνέα: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τα 21 χρόνια κοινής πορείας
Showbiz

Νόνικα Γαληνέα: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τα 21 χρόνια κοινής πορείας

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τα γενέθλιά της, η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών.

Η Νόνικα Γαληνέα υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, ευτύχησε στις συνεργασίες της αλλά και στην προσωπική της ζωή.

n1.webp

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, στην Ελλάδα, και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου έκαναν τρία παιδιά τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία . Η Αριέττα Μουτούση έχει σημαντική πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση ενώ και η Αμαλία Μουτούση έχει πολύ σημαντική πορεία στο χώρο του θεάτρου.

Σύντροφός της για αρκετά χρόνια υπήρξε ο ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης, τον οποίο γνώρισε στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Με τον Αλεξανδράκη χώρισαν το 1990, μετά από 21 χρόνια σχέση.

galinea-alexandrakia-(3).jpg

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της.

Η ιστορία τους αρχίζει όταν ένα βράδυ η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετέχουν, κλειδώνει τη Νόνικα στο καμαρίνι. Ο Αλεξανδράκης, που μόλις είχε φύγει από το θέατρο, την ακούει να φωνάζει και γυρίζει πίσω να της ανοίξει.

galinea-alexandrakia-(6).jpg

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): «Φίλησέ με». Εκείνος μου είπε: «Άσ’ το καλύτερα» και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ το άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας».

Η Νόνικα Γαληνέα θυμόταν πάντα τις στιγμές που έζησε με τον μεγάλο της έρωτα.

«Είναι πολύ μεγάλη παρηγοριά για μένα που έχω τόσο στενή σχέση με την οικογένεια του λατρεμένου μου Αλέκου. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πόσο λάτρευε την οικογένεια του, με φέρνει πάρα πολύ κοντά, του και αισθάνομαι ότι δεν χάνω επαφή μαζί του... Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο», είχε πει. «Μου λείπει η σοφία του, το χιούμορ του. Δύο πράγματα στα οποία υποκλίνομαι. Δεν έχω γνωρίσει άλλον άνθρωπο με τόσο έντονα σπουδαία προσόντα, ποτέ».

galinea-alexandrakia-(4).jpg

Και ενώ θα πίστευε κανείς ότι η Νόνικα Γαληνέα στη συνείδηση των περισσοτέρων είχε ταυτιστεί με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, εκείνη συνέχισε να δουλεύει πολύ.

«Όταν σταμάτησα τη δουλειά και αφότου "έφυγε" ο Αλέκος, δούλεψα τόσο πολύ, που έκανα δεύτερη καριέρα, θα έλεγα χωρίς να περιαυτολογώ. Δούλεψα στο Εθνικό θέατρο, στο Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών, με τον Σπύρο Ευάγγελατο, 8 φορές στο Μέγαρο Μουσικής, 4 φορές στην Επίδαυρο, 1 φορά στο Covnet Garden στην Αγγλία. Θα έλεγα χωρίς καμία σεμνοτυφία ότι έκανα μία πάρα πολύ σπουδαία καριέρα, που δεν υπάρχει άνθρωπος που αγαπάει το θέατρο και δεν θα τη ζήλευε», λέει.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved