Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Οι συμβουλές που έδωσε στους παίκτες των «Προδοτών»
Showbiz

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Οι συμβουλές που έδωσε στους παίκτες των «Προδοτών»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλάει για το νέο ριάλιτι «Οι Προδότες» του ΑΝΤΙ, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και την ολοένα και αυξανόμενη δυνατότητά του για συγχώρεση.

Είδες συμπεριφορές - που σου κίνησαν το ενδιαφέρον;

Σίγουρα, ως κοινωνική παρατήρηση, βλέπεις πώς οι άνθρωποι έρχονται κοντά, πως αρχίζουν να -18» γεμίζουν υποψίες από ενδείξεις που θα έλεγε κανείς ότι είναι ασήμαντες. Είδα πως, όταν στοχοποιείται κάποιος, είναι πάρα πολύ δύσκολο, να τον μετακινήσεις. Αυτό που έλεγα στους παίκτες ήταν «προσπαθήστε να απομονώσετε από τη διαδικασία τα συναισθήματα -είτε θετικά, είτε αρνητικά- γιατί τα συναισθήματα είτε σας οδηγούν να κρίνετε θετικότερα κάποιον με τον οποίο έχετε έρθει κοντά, είτε αρνητικότερα κάποιον με τον οποίο δεν έχετε δέσει ως άνθρωποι».

markoulakis-kentriki.jpg

Είσαι τύπος που δείχνει τα συναισθήματα του;

Αναλόγως την περίσταση, στους ανθρώπους με τους οποίους έχω μια επαφή, ναι, δείχνω τα συναισθήματα μου και είμαι από τους ανθρώπους που κοιτούν πολύ στα μάτια. Είμαι πολύ συναισθηματικός αλλά προσπαθώ να δομώ την κριτική μου σκέψη απομακρύνοντας τα θετικά ή τα αρνητικά συναισθήματα για τους ανθρώπους όταν χρειάζεται. Γενικά, νομίζω, τώρα που είμαι 53, ότι ένα από τα κυρίαρχα εργαλεία που έχει ένας ενήλικος-που τιμά τον ορισμό του ενηλίκου- είναι ότι μπορεί να επεμβαίνει στα συναισθήματά του κατ' αρχάς κατανοώντας τα και δεύτερον χρησιμοποιώντας τα επ' ωφελεία δική του και των υπολοίπων. Μπορεί ένας άνθρωπος να ζηλέψει ή να νιώσει φθόνο. Ή μπορεί να γεμίσει τοξικότητα μέσα στην ημέρα - επειδή έμπλεξε στην κίνηση, ας πούμε. Αν μπορείς να ερμηνεύσεις τον εαυτό σου και να καταλάβεις τι σου συμβαίνει, θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις επ' ωφελεία. Το βασικό κλειδί είναι ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά μας δεν μπορούμε να τα ορίσουμε, αλλά ο χειρισμός τους είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξει ένας ενήλικος.

markoulakis.jpg

Αυτό είναι κάτι που το έχεις δουλέψει μεγαλώνοντας;

Και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω ιδιότητας οι καλλιτέχνες δουλεύουν με τον εαυτό τους. Ενα θεατρικό κείμενο, ένα σενάριο ή ένας ρόλος μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιληφθείς καλύτερα τον εαυτό σου. Μεγαλώνοντας ένα από τα καλά που συμβαίνουν σε μένα είναι να μπορώ να κάνω καλύτερες αυτοδιαγνώσεις να παρακολουθώ τον κόσμο καλύτερα, ηπιότερα, με μεγαλύτερη κατανόηση και δυνατότητα για συγχώρεση. Εγώ κρατώ και ημερολόγιο από το 1987, όχι με απόλυτη σχολαστικότητα και όχι πάντα να έχει βαθύ ενδιαφέρον. Πολλές φορές αναφέρω μόνο γεγονότα, αλλά, όσο περνούν τα χρόνια, χρησιμοποιώ το ημερολόγιο ως εργαλείο αυτοδιάγνωσης εργαλείο κατάθεσης σκέψεων, διαθέσεων, συναισθημάτων, παρακολούθησης του εαυτού. Νομίζω ότι με τά χρόνια γίνομαι καλύτερος διαγιγνώσκω καλύτερα τα θέματα του εαυτού μου. Ενώ είμαι μαλακός και ανοιχτός είμαι και νευρικός ανάβω πολύ γρήγορα και σβήνω πολύ γρήγορα. Είναι βασικό, όταν συμβαίνει μια τριβή, να παρακολουθήσεις τον εαυτό σου γιατί, ακόμη κι αν έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχεις εσύ, ακόμη και για τον χειρισμό.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved