Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος
Showbiz

Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στις 5 Μαΐου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και συνεργάστηκε με όλους τους σπουδαίους ερμηνευτές της μουσικής μας παράδοσης.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, για το σινεμά και για την τηλεόραση.

Ο Έλληνας συνθέτης έδινε μάχη το τελευταίο διάστημα και από τις 5/5 βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα».

MARKOPOULOS.webp

Με μια λιτή ανακοίνωση οι συνεργάτες του είχαν ενημερώσει τα media για την εισαγωγή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο νοσοκομείο:

«Ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος εισήχθη σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα» μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη θεραπεία του καρκίνου που πάσχει τον τελευταίο χρόνο. Για την πορεία της υγείας του θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση»

O Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο ωδείο της οποίας παίρνει τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί. Οι πρώτες του επιδράσεις προέρχονται από την τοπική μουσική με τους γρήγορους χορούς και τα επαναλαμβανόμενα μικρά μοτίβα τους, από τη κλασική μουσική, καθώς και από τη μουσική της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου – και ιδιαίτερα της κοντινής Αιγύπτου.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved