Χάρης Τζωρτζάκης: «Η πατρότητα είναι μεγαλείο και απαιτεί απόλυτη αφοσίωση»
Showbiz

Χάρης Τζωρτζάκης: «Η πατρότητα είναι μεγαλείο και απαιτεί απόλυτη αφοσίωση»

Γιορτή του πατέρα: Με τι λόγια μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει έναν μπαμπά; Σήμερα τιμάται ο ρόλος του, ένας ρόλος αρχή και τέλος μέσα στην οικογένεια. Ένας ρόλος τόσο σημαντικός για την ισορροπία μέσα στην εστία που μεγαλώνει ένα παιδί. Είναι εκείνος που «χτίζει» την υγιή προσωπικότητα του παιδιού και την πνευματική του εξέλιξη. 

«Λέμε καμιά φορά μόνο τα θετικά αλλά πρέπει ο κάθε γονιός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα μεγαλείο το οποίο απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Με αγωνίες αλλά και στερήσεις», θα πει ο Χάρης Τζωρτζάκης στο gossip-tv με αφορμή τη γιορτή του πατέρα.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης γράφει το story της ζωής του με πολλή αγάπη για τα παιδιά του αλλά και με μνήμες οδυνηρές τόσο για τον ίδιο όσο και την σύντροφό του αφού στην πρώτη τους απόπειρα να γίνουν γονείς έζησαν στο πετσί τους το αίσθημα της απώλειας και τον πόνο του θρήνου προτού γνωρίσουν το μωρό τους!

tzortzakis-(1).jpg

Όμως ο Χάρης και η Έφη… η Έφη και ο Χάρης αυτή τη στιγμή ζουν με πληρότητα την οικογενειακή τους ευτυχία μεγαλώνοντας δυο υπέροχα παιδιά. Με χαρά, με γέλια αλλά και με άγχη, με αγωνίες… όμως στο τέλος της ημέρας μένει η θαλπωρή, οι στιγμές εκείνες που ο Χάρης έρχεται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στα παιδιά του.

Η ιστορία του Χάρη Τζωρτζάκη μας είχε συγκλονίσει όλους όταν με θάρρος και δύναμη ψυχής πριν από χρόνια περιέγραφε πώς βίωσε τη απώλεια του αγέννητου παιδιού του. «Ήταν οδυνηρό», θα πει στο gossip-tv o σπουδαίος ηθοποιός.

Σε μια εξομολόγηση ψυχής με αφορμή την ημέρα ο Χάρης Τζωρτζάκης μιλά για τα παιδιά του, την κοινή τους στράτα στη ζωή, τις αγωνίες ενός μπαμπάς ενώ αναφέρεται και στην οδυνηρή περίοδο της ζωής του που βίωσε την απώλεια του αγέννητου παιδιού του, αφού το έχασαν όταν η σύντροφός του, Έφη βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

tzortzakis-(8).jpg

Το τραύμα ήταν βαθύ και ο Χάρης το ξορκίζει με την Τέχνη του αφού μετέφερε αυτή τη ιστορία στο πανί του κινηματογράφου.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό των παιδιών σου;

«Η ζωή μου άλλαξε άρδην και είναι λογικό. Τα παιδιά φέρνουν χαρά φοβερή αλλά έχουν και φοβερές υποχρεώσεις καθώς ποτέ δεν μπορεί ένας γονιός να λείπει από τη ζωή τους. Τα παιδιά θέλουν φροντίδα και μαθαίνει κανείς να είναι γονιός μέρα με τη μέρα και μέσα από λάθη»

Η σχέση με την σύντροφό σου άλλαξε Χάρη, μετά τον ερχομό των παιδιών;

«Βέβαια άλλαξε. Αρχικά η γυναίκα μόλις γεννάει ένα παιδί, βιολογικά τον πρώτο καιρό όλο της το «είναι» είναι αφιερωμένο εκεί. Η σχέση εκ των πραγμάτων μπαίνει σε δεύτερη μοίρα αλλά είναι κι αυτό που μετά κάνει το ζευγάρι να βρίσκει τις ισορροπίες και να το παλεύει. Να φροντίζει ο ένας τον άλλον όπως και πριν τον ερχομό των παιδιών»

tzortzakis-(3).jpg

Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;

«Έχω περίεργο ωράριο λόγω της φύσης της δουλειάς, φροντίζω όμως μέσα στη μέρα να περνάω όσο πιο πολύ μπορώ ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου. Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό. Οι ρυθμοί της ζωής είναι τόσο γρήγοροι και απαιτητικοί, η αγορά εργασίας ανταγωνιστική οπότε αυτόματα, όλο αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις οικογένειες σήμερα. Ο χρόνος με τα παιδιά μας είναι λίγος και θα έπρεπε αυτό να αλλάξει»

Ποια είναι η συμβουλή που θέλεις να δώσεις στα παιδιά σου, μεγαλώνοντας;

«Να είναι δίκαιοι άνθρωποι. Και θέλω να τους πω πως για να πετύχουν οτιδήποτε στη ζωή τους και να είναι καλοί άνθρωποι και να βοηθούν όσο μπορούν, θα πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάνε τον εαυτό τους επομένως θα ήθελα να κάνω τα παιδιά μου να έχουν αυτοπεποίθηση. Να φιλτράρουν και μην τους στενοχωρεί ο κακός κόσμος»

Σε αγχώνει η σκέψη πως θα έρθει η στιγμή να μοιραστούν μαζί σου δυσκολίες;

«Πολύ με αγχώνει αυτό Κατερίνα γιατί δεν θα ήθελα δω τα παιδιά μου στενοχωρημένα επειδή κάποιος μπορεί να τους κάνει το οτιδήποτε. Ελπίζω όμως να γίνουν δυνατά παιδιά για και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες. Από εκεί και πέρα εμείς οι γονείς πρέπει να είμαστε παρόντες και αρωγοί σε οτιδήποτε συμβεί»

tzortzakis-(7).jpg

Περάσατε δύσκολα στην πρώτη απόπειρα σας να γίνεται γονείς, καθώς ζήσατε την απώλεια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Πώς το διαχειρίστηκες;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Και για μένα αλλά κυρίως για τη σύντροφό μου, μεγάλωνε μέσα της το μωρό. Και για μένα ήταν οδυνηρό αλλά η ζωή δεν είναι ροζ, έχεις τις δυσκολίες της. Μακάρι να μην έχει συμβεί, μας συνέβη όμως πήγαμε παρακάτω και έχουμε πλέον δυο υπέροχα παιδάκια και προχωράμε»

Σε άγχωσε όταν η σύντροφός σου έμεινε έγκυος μετά το συμβάν;

«Πάρα πολύ και τις δύο φορές. Ειδικά στο πρώτο απλώς στο δεύτερο δεν άφηνα το άγχος να με καταβάλλει, για να μπορώ να αντέξω και να είμαι υγιής. Αντιλήφθηκα ότι ήταν μια κατάσταση την οποία έχουν αντιμετωπίσει πολλά ζευγάρια με παρόμοια περιστατικά. Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει καμία μερίμνα για αυτά τα ζευγάρια. Είναι τρομερά οδυνηρή και ψυχοφθόρα μια τέτοια κατάσταση και δεν υπάρχει καμία στήριξη από δημόσιο φορέα»

tzortzakis-(6).jpg

Με ποιο συναίσθημα θα περιέγραφες την πατρότητα;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια λέξη. Είναι πολλά και ετερόκλητα. Είναι αγάπη άνευ ορίων και δίχως τέλος. Αγάπη που δεν περιμένεις ανταπόδοση, το μόνο που θες είναι να είναι καλά και χαρούμενα. Υπάρχει βέβαια και η αγωνία, το άγχος, η κούραση. Λέμε καμιά φορά μόνο τα θετικά αλλά πρέπει ο κάθε γονιός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα μεγαλείο το οποίο απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αφιερωθείς και στερηθείς και κάποια πράγματα»

Για την ταινία που έχει ετοιμάσει με περιεχόμενο την ιστορία του αγέννητου παιδιού του, αποκάλυψε πως έχει ολοκληρωθεί και ήδη κατατεθεί στο φεστιβάλ Δράμας και περιμένει απάντηση!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved