Νίκος Ορφανός: «Ποτέ μου δεν έκανα κομπόδεμα. Ό,τι έβγαζα, πήγαινε στα έξοδά μου»
Showbiz

Νίκος Ορφανός: «Ποτέ μου δεν έκανα κομπόδεμα. Ό,τι έβγαζα, πήγαινε στα έξοδά μου»

Μέσα από τους ρόλους του στο θέατρο και στην τηλεόραση, ο Νίκος Ορφανός κατάφερε να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού.

Εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια και κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, ο Νίκος Ορφανός ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, κάνει τα πάντα για να προσφέρει στους θεατές πολιτισμό.

Με την ειλικρίνεια και την αμεσότητα που τον διακρίνουν, μιλάει για την καριέρα του σε θέατρο και τηλεόραση αλλά και για τη σχέση του με τον κόσμο…

- Πρόσφατα έγινε μια καταγγελία από το ΣΕΗ και αφορούσε τους υπεύθυνους κάστινγκ σε τηλεοπτικές σειρές που ζητούν από τους ηθοποιούς τον αριθμό των followers στο Instagram. Πώς σας φαίνεται αυτό;

Αν για κάποιον παραγωγό είναι κριτήριο οι followers, μπορεί να τους δει στον λογαριασμό του εκάστοτε ηθοποιού, δεν χρειάζεται να το ζητήσει. Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι οι followers που έχει κάποιος θα μετατραπούν σε θεατές. Ένας που ακολουθεί κάποιον με ωραίο κορμί ή τον βλέπει να διαφημίζει παντόφλες δεν σημαίνει ότι θα πληρώσει για να τον δει να ερμηνεύει Ίψεν. Νομίζουν κάποιοι παραγωγοί, αν προσλάβουν κάποιον με πολλούς followers ότι έτσι αγοράζουν δωρεάν προώθηση της δουλειάς. Αυτό το πράγμα όμως για μένα δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να πληρώνεται. Αν πει δηλαδή κάποιος παραγωγός σε θέλω με τους followers σου, αυτό θα πρέπει να έχει και μια επιπρόσθετη τιμή. Αν είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν ας έχει ο καθένας τα κριτήρια που θέλει. Από εκεί και πέρα ο Θεός και η ψυχή τους αν η παράσταση πάει καλά.

- Δουλέψατε στις χρυσές εποχές της τηλεόρασης, καταφέρατε να αποκτήσετε ένα γερό κομπόδεμα;

Όχι, ποτέ μου δεν έκανα κομπόδεμα. Ό,τι έβγαζα, πήγαινε στα έξοδά μου, αλλά έζησα και ζω πολύ ικανοποιητικά. Κομποδέματα δεν κάνει κανείς σε αυτή τη χώρα από τη δουλειά του. Περιουσίες κάνεις είτε με διάφορα τυχερά που θα σου κάτσουν είτε με άλλους πλάγιους τρόπους.

- Έχουμε ακούσει παραδείγματα πάντως ηθοποιών που από ένα σίριαλ κατάφεραν να αγοράσουν σπίτι...

Όντως συνέβη, αλλά εγώ δεν είχα ποτέ τόσο πρωταγωνιστικούς ρόλους για να πάρω τέτοια θηριώδη κασέ. Είχα ικανοποιητικές απολαβές, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα από μια δουλειά να πω ότι έβγαλα τόσα πολλά λεφτά ώστε να πάρω ένα σπίτι. Παλαιότερα αυτό γινόταν πιο εύκολα, δεδομένου ότι και οι τιμές των σπιτιών ήταν πολύ πιο χαμηλές. Τώρα πρέπει να κάνεις πολλές σειρές για να πάρεις ένα σπίτι (γέλια).

-Υπήρξε ποτέ κάποιο περιστατικό με θαυμαστή που να σας έφερε σε δύσκολη θέση;

Δεν έγινε ποτέ κάτι δυσάρεστο, απλώς στην αρχή δεν ήμουν υποψιασμένος ότι θα ερχόντουσαν στον δρόμο να μου μιλήσουν με τέτοια οικειότητα και ένιωθα περίεργα. Δεν ήμουν και τόσο εξωστρεφής αλλά στην πορεία το συνήθισα. Αν κάποιος κάνει δουλειές που πάνε καλά και έχει πρόβλημα με την αναγνωρισιμότητα ας πάει να κάνει ψυχανάλυση. Αυτή η δουλειά είναι για ανθρώπους που ανεβαίνουν σε μια σκηνή και λένε κοιτάξτε τι κάνω. Αν έχουν πρόβλημα με αυτό καλό θα είναι να γίνουν καλόγεροι ή αγρότες σε κάποιο χωριουδάκι, το οποίο δεν είναι κακό. Και εμένα μερικές φορές με ενοχλεί και προσπαθώ να απομονώνομαι, ανθρώπινο είναι.

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved