Ορφανός για #metoo: «Βγήκαν αφελέστατοι συνάδελφοι και είπαν ότι τα ξέραμε, τον κακό τους τον καιρό»
Showbiz

Ορφανός για #metoo: «Βγήκαν αφελέστατοι συνάδελφοι και είπαν ότι τα ξέραμε, τον κακό τους τον καιρό»

Ο Νίκος Ορφανός, ο οποίος εδώ και δυόμιση χρόνια είναι Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε συνέντευξή του αποκαλύπτει τον χειμαρρώδη χαρακτήρα του και ξεσπά…

Αναφερόμενος μάλιστα στο κίνημα #metoo και όσα ακούστηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Νίκος Ορφανός δεν μασάει τα λόγια του αλλά τα λέει έξω από τα δόντια…

nikos-orfanos-(1).jpg

- Σας ενοχλεί όταν βλέπετε παίκτες ριάλιτι να παίζουν στο θέατρο ή στις σειρές;

Δεν με ενοχλεί πια, παλιά μου φαινόταν παράδοξο. Πρώτον όμως δεν είναι τόσοι πολλοί και δεύτερον όσοι μπαίνουν κάνουν πολύ προσαρμοσμένα επάνω τους πράγματα. Από την άλλη κάθε χρόνο αποφοιτούν τόσες δεκάδες άνθρωποι από τις δραματικές σχολές που πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Έχω δει ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει από δραματικές σχολές να μην βλέπονται και ανθρώπους που έχουν κάνει δυο σεμιναριάκια και δυο μαθηματάκια να είναι μια χαρά.

-Το θέατρο θα είναι πιο δυνατό μετά το #metoo;

Ως ένα σημείο ναι, νομίζω μαζεύτηκαν λίγο οι κακοποιητές. Καταλάβαμε ότι πρέπει να απαιτούμε επαγγελματικές συνθήκες και να μην λειτουργούμε σαν συναισθηματική παρέα. Γιατί εκεί παραγνωριζόμαστε και αρχίζουν οι παρεξηγήσεις.

-Έχετε βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά;

Πριν 15 χρόνια είχε γίνει ένα περιστατικό με σκηνοθέτη, όπου με είχε βρίσει. Οι ηθοποιοί δεν είναι για να βρίζονται, είναι επαγγελματίες, όπως και οι σκηνοθέτες και πηγαίνουμε στη δουλειά για να συνεργαστούμε. Δεν πηγαίνουμε για να βγάλουμε τα απωθημένα μας.

-Όταν τότε δεχτήκατε λεκτική βία, ανταπαντήσατε ή φύγατε από τη δουλειά;

Δεν ανταπάντησα, παρότι δέχτηκα επίθεση με υβρεολόγια. Ήταν όμως στην ολοκλήρωσή της η συνεργασία αυτή και δεν ήθελα να σαμποτάρω τη δουλειά των συναδέλφων μου. Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου με κομψό τρόπο και από εκεί και μετά τράβηξα τον δρόμο μου, χωρίς να κοιτάξω πίσω.

nikos-orfanos-(3).jpg

-Τα όσα ακούστηκαν με όλες αυτές τις καταγγελίες για συναδέλφους σας ήταν σοκ για εσάς;

Κανείς δεν γνώριζε τίποτα ποινικό. Γνώριζα ότι κάποιοι συνάδελφοι είναι δύσκολες περιπτώσεις και τους απέφευγα, δεν ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους. Κανείς δεν γνώριζε όμως ότι κάποιος μπορεί να ήταν βιαστής ή να αποπλανούσε παιδιά. Αυτά τα πράγματα όποιος τα γνώριζε έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα. Γιατί αν τα ήξερε και δεν μίλαγε είναι επίσης συνυπεύθυνος. Βγήκαν κάτι αφελέστατοι συνάδελφοι και είπαν ότι τα ξέραμε, τον κακό τους τον καιρό. Δεν ήξεραν τίποτα. Το έκαναν μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εισπράξουν δημοσιότητα.

-Για τους συναδέλφους σας που ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη τελείωσε το θέατρο και η τηλεόραση;

Υπάρχουν ακόμη ανοικτές υποθέσεις και δεν θέλω να κάνω τον δικαστή. Αν χάσεις πάντως τη συμπάθεια του κόσμου και την εμπιστοσύνη, δύσκολα αυτό ξαναχτίζεται.

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved