Ηλίας Μπενέτος: Αυτοί οι ηθοποιοί της Νύχτας τραγουδούν στη σειρά με τη φωνή τους
Showbiz

Ηλίας Μπενέτος: Αυτοί οι ηθοποιοί της Νύχτας τραγουδούν στη σειρά με τη φωνή τους

Ο καταξιωμένος μουσικός παραγωγός Hλίας Μπενέτος κινεί τα μουσικά νήματα στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Υπεύθυνος για την επιμέλεια του λαϊκού ρεπερτορίου, διαλέγει τα τραγούδια που ακούγονται στη σειρά και συνδυάζει με μαστοριά τις φωνές των ηθοποιών με τους τραγουδιστές που τους ντουμπλάρουν.

benetos-(4).jpg


Πώς δουλέψατε με τους ηθοποιούς;

«Τον περασμένο Μάιο, στα γραφεία της παραγωγής, είχα ζητήσει την Άννα Μάσχα και την Ηλιάνα Μαυρομάτη. Καθίσαμε ένα πρωινό και μου μιλούσαν για να καταλάβω τα χαρακτηριστικά της φωνής τους. Πώς μιλούν, πώς συμπεριφέρονται, πώς έχουν τις αυξομειώσεις, τις κορυφώσεις της έκφρασής τους. Γιατί οι δύο τραγουδίστριες που έβαλα για να τις ντουμπλάρουν, η Βένια Καραγιαννίδου (Διαμάντω) και η Αφροδίτη Χατζημηνά (Ζέτα), ήθελα να έχουν τα χαρακτηριστικά των φωνών της Άννας Μάσχα και της Ηλιάνας Μαυρομάτη».

benetos-(5).jpg

Υπάρχουν και ηθοποιοί που τραγουδούν με τις φωνές τους;

«Η Νικολέττα Καρρά ήρθε στο στούντιο πέρσι τέτοια εποχή, της έκανα μια “ακτινογραφία" και έναν “υπέρηχο”. Είδα πώς κινείται. Τα τραγούδια τα οποία λέει, που είναι ιδιαίτερα υφολογικά, έχει τη δυνατότητα να τα πει η ίδια. Όπως επίσης η Κόρα Καρβούνη σε κάποια κομμάτια, που μπαίνει μέσα, γιατί δεν περιμένεις να ακούσεις τραγουδίστρια την Κόρα Καρβούνη, καθώς η Νίτσα, που είναι ο ρόλος της, έχει άλλου είδους προσέγγιση. Επίσης, τραγουδούν οι ηθοποιοί Θανάσης Βλαβιανός (Πέρης), Χρήστος Παπαδόπουλος (Φώτης) και Νίκος Βατικιώτης (Σήφης). Αυτοί ένα ρεπερτόριο μπορούν να το πουν. Γιατί υπήρχε ένα ρεπερτόριο εκείνη την εποχή που δεν είχε απόλυτη ανάγκη ερμηνειών υψηλού εκφραστικού επιπέδου, αλλά περισσότερο ψυχισμού. Η μεγάλη έκπληξη είναι ο Άκης Δείξιμος, ο οποίος ντουμπλάρει τον Ντίνο (Γιώργος Παπαπαύλου). Έχει ένα ψεύδισμα ο Παπαπαύλου, το οποίο υποδύεται ο Δείξιμος όταν τραγουδά»

Πηγή Τηλεθεατής

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved