Χριστίνα Λαμπίρη: Η ανατριχιαστική περιγραφή για τη φωτιά στο Μάτι: «Σε στιγματίζει για πάντα»
Showbiz

Χριστίνα Λαμπίρη: Η ανατριχιαστική περιγραφή για τη φωτιά στο Μάτι: «Σε στιγματίζει για πάντα»

Πέντε χρόνια με την τραγωδία στο Μάτι, η Χριστίνα Λαμπίρη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και με βουρκωμένα μάτια, περιγράφει πώς βίωσε την φονική πυρκαγιά.

Εμφανώς συγκινημένη έφερε στο μυαλό της εικόνες, που ποτέ δεν θα σβήσουν. «Το ξαναζούμε κάθε φορά που το συζητάμε», είπε στην κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα και συνέχισε:

lampiri-(2).jpg

«Ήμουν εδώ και παρακολουθούσα με αγωνία τι συνέβαινε ζωντανά. Ο καπνός, οι στάχτες έφταναν μέχρι εμάς. Στις 6 το απόγευμα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η φωτιά ήταν πολύ κοντά. Καταγράφω σε βίντεο την προσπάθεια των πυροσβεστών να πάρουν νερό και εκείνη τη στιγμή κόβεται το ρεύμα και καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ανατριχιάζω. Βγαίνουμε από την μπροστινή πλευρά του σπιτιού και ήδη είχαν αρχίσει κάφτρες να φτάνουν στο σπίτι.

lampiri-(3).jpg

Η πρώτη σκέψη ήταν να κατέβω στη θάλασσα, να βρεθώ στην παραλία μας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είχα άγιο γιατί ο Θανάσης δεν έρχεται τα μεσημέρια, ήταν η μοναδική φορά που ήταν εδώ και μου έδωσε τη σωστή συμβουλή, να μπω στο αυτοκίνητο και να πάω προς τη Ραφήνα. Έξω από το σπίτι ήταν όλα τα αυτοκίνητα κολλημένα, μέσα ήταν ηλικιωμένοι, παιδιά, ζωάκια και παρατηρούσα την απόγνωση και τον τρόμο στα μάτια τους. Να βλέπω από τον καθρέφτη τις πύρινες γλώσσες στις κορφές των δέντρων. Ήθελα να κατέβω ξανά τα σκαλιά και ο Θανάσης μου είπε να μπω στο αντίθετο ρεύμα και να φύγω. Η αγωνία μου μετά ήταν ο Θανάσης. Κάθε οικογένεια είναι μια διαφορετική ιστορία. Το σπίτι μας τρόμαξα να το γνωρίσω.

lampiri-(4).jpg

Όλο το σαλόνι είχε καταστραφεί, είχαν σπάσει όλα τα τζάμια, είναι τέτοιο το σοκ που δεν θυμάσαι τι υπήρχε. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν ήταν μια νεκρή πόλη, κάθε φορά που έβρεχε μύριζε καμένο. Κάθε δυο ώρες άλλαζα το νερό του σκύλου γιατί έβγαινε μαύρο, η γη έβγαζε μαυρίλα. Δεν ξεπερνιέται. Όταν έχει αέρα η περιοχή είμαι πάντα σε ετοιμότητα» είπε δείχνοντας τα νέα δέντρα που βγήκαν μόνα τους μέσα σε 5 χρόνια», είπε για να καταλήξει:

lampiri-(5).jpg

«Σε στιγματίζει για πάντα, η ζωή σε προχωράει. Αν εγώ δεν μπορώ να ξεπεράσω την υλική ζημιά πώς μπορούν να το ξεπεράσουν οι άνθρωποι που βίωσαν τον χαμό των δικών τους ανθρώπων; Θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρξει δικαίωση ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν».

Δες το απόσπασμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved