Καλή Δάβρη: «Η ευγένεια έχει χαθεί στις μέρες μας»
Showbiz

Καλή Δάβρη: «Η ευγένεια έχει χαθεί στις μέρες μας»

H Καλή Δάβρη υποδύθηκε την Φωφώ στην καθημερινή σειρά του Alpha, Ο παράδεισος των Κυριών.

Η ηθοποιός μιλά για όλα και φυσικά για την ηρωίδα της, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε γνωστό περιοδικό.

  • Στον απόηχο του μεγάλου φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς, πού αποδίδετε τη μεγάλη επιτυχία της;

«Αρχικά ο μεγάλος υπεύθυνος είναι ο μαέστρος μας, δηλαδή ο σκηνοθέτης μας Γιάννης Βασιλειάδης. Στη συνέχεια είναι το σενάριο και μετά οι ηθοποιοί. Η σειρά κράτησε τον κόσμο μπροστά στις οθόνες του γιατί, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, του άρεσαν οι ιστορίες των ηρώων.

Η ιστορία της δικής μου ηρωίδας, της Φωφώς, αγγίζει πολλές γυναίκες ακόμη και σήμερα, πόσω μάλλον τότε που ήταν βαρύνουσας σημασίας το τι θα πει ο κόσμος. Αυτό που τους αφορούσε ήταν το φαίνεσθαι. Η αλήθεια είναι πως το σενάριο διαχειρίζεται δύσκολα θέματα, παράνομες υιοθεσίες, βιασμούς γυναικών, ενδοοικογειακή βία. αλλά κρατάει τις ισορροπίες καθώς στο κακό υπάρχει πάντα το καλό ως αντιστάθμισμα. Μακάρι βέβαια όλα αυτά να ήταν μόνο μυθοπλασία».

  • Και είναι πολύ ωραία και η αποτύπωση της εποχής.

«Η Τριάδα Παπαδάκη που επιμελείται τα κοστούμια είναι εξαιρετική, όπως και ο Αντώνης Χαλκιάς στα σκηνικά. Έχουν κάνει τόσο εξαιρετική δουλειά που σε βάζουν κατευθείαν στην ιστορία. Βλέπεις το καφενείο. τον φούρνο, την ταβέρνα και μπαίνεις στο παραμύθι της δεκαετίας του ’60».

davri2.jpg
  • Πάντως υπήρχε μια αθωότητα εκείνα τα χρόνια.

«Υπήρχε σεβασμός. Νομίζω ότι αυτή η ευγένεια έχει χαθεί στις μέρες μας και για τον ευγενικό άνθρωπο, έχουμε φτάσει στο σημείο να μας διακατέχει μια δυσπιστία μήπως κρύβει κάτι άλλο από αυτό που δείχνει. Όμως δεν κοστίζει τίποτα ένα χαμόγελο, μια καλημέρα και ένας καλός λόγος. Αν βάζαμε λίγες δόσεις από αυτά στην καθημερινότητά μας, τότε η ζωή μας θα ήταν καλύτερη».

  • Πείτε μας λοιπόν για τη Φωφώ. Είναι μια πονεμένη γυναίκα.

«Έχει ρίζες από τη Σμύρνη και όταν ήρθε στην Αθήνα την παραμέριζαν ή τη σχολίαζαν αρνητικά για την καταγωγή της. Παρ’ όλα αυτό, βρήκε έναν άνθρωπο που τη στήριξε, τον Τάσο, κι έκανε μαζί του τρία παιδιά. Τα φέρνει δύσκολα βόλτα καθώς ο άντρας της είναι με το μεροκάματο. Παλεύει για την ευτυχία της οικογένειάς της. Όμως ο σύζυγός της δεν της φέρεται καλά.

Είδαμε ότι την απατούσε και κάποια στιγμή την εγκατέλειψε. Εκείνη ίσως πιστεύει ότι αυτό που νιώθει για εκείνον είναι αγάπη, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και να μην είναι. Τώρα τον έχει δεχτεί πάλι πίσω πιστεύοντας ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Ωστόσο ο Τάσος συνεχίζει να απιστεί με τη ζωντοχήρα και η Φωφώ πλέον το δέχεται για να μη διαλύσει το σπιτικό της. Προσπάθησε να κάνει την επανάστασή της αλλά ξαναγύρισε στο καβούκι της αποδεχόμενη την κατάσταση, πέφτοντας θύμα της κοινωνίας», είπε η Καλή Δάβρη στο tv 24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved