Ορέστης Χαλκιάς: «Σε κάποιες σκηνές του Maestro μου άρεσα, σε κάποιες άλλες όχι»
Showbiz

Ορέστης Χαλκιάς: «Σε κάποιες σκηνές του Maestro μου άρεσα, σε κάποιες άλλες όχι»

Ο Ορέστης Χαλκιάς έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά Maestro.

Ο ηθοποιός μιλά σε συνέντευξή του για το πώς τον επέλεξε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και αποκαλύπτει ότι είναι αυστηρός κριτής του εαυτού του.

  • Η τηλεόραση πώς σε βρήκε;

Τελείως τυχαία. Πάντα έλεγα ότι είμαι ηθοποιός του θεάτρου. Πλέον αυτό το θεωρώ μια μεγάλη βλακεία. Ο ηθοποιός είναι ηθοποιός. Απλώς χρησιμοποιεί άλλους τρόπους για να πει μια ιστορία. Αλλά πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις. Η τηλεόραση λοιπόν με βρήκε λίγο πριν την πανδημία. Έκανα ένα κάστινγκ και με πήραν σε μια σειρά του ΑΝΤ1.

Πίστευα τότε ότι ήταν μια καλή δεύτερη δουλειά, γιατί είχα κλείσει και θέατρο. Τελικά η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ και η δεύτερη δουλειά έγινε η βασική μου. Ευτυχώς, γιατί αν δεν είχα κι αυτή θα ήμουν όπως πολλοί συνάδελφοί μου.

Στο έλεος... Σε εκείνη τη σειρά γνώρισα τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο οποίος με πρότεινε στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

xalkias2.jpg
  • Και να ’σαι και στο Netflix τώρα παρότι σνόμπαρες την τηλεόραση.

Δεν τη σνόμπαρα ακριβώς. Ήταν ένας κόσμος που δεν είχα γνωρίσει και όταν τον γνώρισα ενθουσιάστηκα. Με μάγεψε.

  • Σου άρεσες στο «Maestro»;

Σε κάποιες σκηνές ναι, σε άλλες όχι. Πάντα κρίνω τον εαυτό μου πολύ αυστηρά. Και είναι κάτι που προσπαθώ να το χαλαρώσω, για να είμαι πιο ελεύθερος στις επιλογές μου. Για να ρισκάρω λίγο παραπάνω. Αλλά η ελευθερία για τον ηθοποιό είναι στόχος ζωής. Οι Ιάπωνες λένε ότι ο ηθοποιός ωριμάζει στα 60 του.

  • Τώρα που εισπράττεις αναγνώριση και εκτίμηση, σε εκτιμάς λίγο περισσότερο;

Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά καλώς ή κακώς εγώ γεννήθηκα γι’ αυτό που κάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ο καλύτερος. Αλλά αυτό είναι το DNA μου. Σε φιλικές κουβέντες λέω ότι αν ζούσα στον Μεσαίωνα θα ήμουν ο γελωτοποιός του βασιλιά. Είναι αυτός ο ρόλος μου πάνω στη Γη, είπε ο Ορέστης Χαλκιάς στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved