Τάσος Χαλκιάς: «Με συγκινεί που ο κόσμος θυμάται τον Σάκη τον υδραυλικό»
Showbiz

Τάσος Χαλκιάς: «Με συγκινεί που ο κόσμος θυμάται τον Σάκη τον υδραυλικό»

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου «Βότκα Μολότοφ», βασισμένη στη διασκευή του Νιλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχοφ, θα συντροφεύσει από αυτόν τον μήνα τα καλοκαιρινά βράδια μας στο «Αίθριο Θέατρο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε ακόμα μία εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία Μέθεξις του Χρήστου Τρίποδη. Τον ρόλο του Τσέχοφ υποδύεται ο δημοφιλής ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μιλάει για τον ρόλο του, την πολιτική και την προσωπική του ζωή.

  • Θα σας δούμε στον ρόλο του Άντον Τσέχοφ στην κωμωδία της Ελένης Ράντου «Βότκα Μολότοφ», στο «Αίθριο» του «Ελληνικού Κόσμου».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι γνωστό στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό. Είχε ανέβει πριν από μερικά χρόνια με την Ελένη Ράντου στο δικό της θέατρο, σε μετάφραση και διασκευή δική της, την οποία μετάφραση και διασκευή χρησιμοποιούμε και εμείς. Το έργο είναι του Νιλ Σάιμον και έχει ως περιεχόμενο διηγήματα του Τσέχοφ τα οποία μετουσίασε σε θέατρο ο πρώτος. Το περιεχόμενο αυτών των διηγημάτων αφορά ανθρώπους της καθημερινής τρέλας, της καθημερινής κοινωνίας των πόλεων και της επαρχίας, σατιρίζοντας την καθημερινή τους, ευτράπελη ζωή. Κι όπως ο Τσέχοφ συνήθιζε να λέει:

«Τα έργα είναι κωμωδίες, δεν ξέρω γιατί τα παίζουν ως δράματα». Πιστός στην άποψη του συγγραφέα για τα δικά του έργα, ο Νιλ Σάιμον διασκεύασε τα διηγήματα του Τσέχοφ τοποθετώντας τα στη χιουμοριστική πλευρά της ζωής.

  • Στην τηλεόραση γιατί δεν σας βλέπουμε; Στενοχωριέστε;

Το γιατί δεν το ξέρω. Παρότι γίνονται πολλές δουλειές και υπάρχουν ρόλοι που θα μπορούσαν να με αφορούν, δεν έχω κάποια κρούση ή επικοινωνία ούτε από παραγωγούς ούτε από σκηνοθέτες. Όχι, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα και δεν με στενοχωρεί. Η τηλεόραση μού έδωσε πολλά, πάρα πολλά. Το βασικότερο, την επικοινωνία με το ευρύ κοινό και την ευτυχία της αγάπης του. Γι’ αυτό και μόνο είμαι ευγνώμων. Από εκεί και πέρα, δεν είναι στο χέρι μου να επιβάλω κάτι, ούτε και με αφορά.

  • Έχετε αφήσει ιστορία με τον ρόλο του Σάκη του υδραυλικού.

Είναι φορές που είναι συγκινητικό, παρά τους πολλούς ρόλους που έχω κάνει στην τηλεόραση, ο κόσμος να θυμάται τον Σάκη τον υδραυλικό.

  • Σας έχουν κάνει πρόταση να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Παλαιότερα, ναι, και για τις δημοτικές και για τις βουλευτικές, αλλά είπα «όχι», γιατί δεν με ενδιέφερε αυτός ο στίβος. Θέλω να ευχαριστώ τους ανθρώπους και όχι να τους στενοχωρώ. Και όταν είσαι στην πολιτική, μοιραία κάποιους θα δυσαρεστήσεις, είπε ο Τάσος Χαλκιάς στο Secret.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved