Ήρα Ρόκου: «Από τη ζωή στη Μονή διδάχτηκα τη σκληρή δουλειά, την υπακοή και τη βυζαντινή μουσική»
Showbiz

Ήρα Ρόκου: «Από τη ζωή στη Μονή διδάχτηκα τη σκληρή δουλειά, την υπακοή και τη βυζαντινή μουσική»

Πίσω από το επιμελώς φτιαγμένο ράσο της, η αδελφή Θεοδότη του «Μαύρου ρόδου» λειτουργούσε από την αρχή της χρονιάς με γνώμονα τη λογική, την αγάπη για τους γύρω της και την ακλόνητη πίστη της στον Θεό.

Η Ήρα Ρόκου που θα την υποδύεται για λίγο ακόμη από τη συχνότητα του MEGA, κάνει τον απολογισμό της για τη ζωή που έζησε στο μοναστήρι και τονίζει τι θα πάρει μαζί της φεύγοντας από τη μονή του Αγίου Γεωργίου του Σκαμνά.

  • Δύσκολη η ζωή σε ένα Μοναστήρι;

«Αναλόγως. Προσωπικά μου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς είναι η ζωή μακριά από τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τις δυσκολίες, τις αγωνίες τους,. την αλληλεπίδρασή τους με την κοινωνία συνολικά».

  • Ποια η σχέση που είχατε στο παρελθόν με τη θρησκεία γενικότερα;

«Η γιαγιά μου η Ελένη, που την αγαπούσα πολύ, με πήγαινε συχνά στην εκκλησία, θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει η εκκλησία υπό το φως των κεριών και η ψαλμωδία “ιδού ο νυμφίος έρχεται". Μέχρι και σήμερα οι λειτουργίες του Πάσχα και η ατμόσφαιρά τους με συγκινούν».

  • Τι διδαχτήκατε από τη «ζωή» στη μονή;

«Τη σκληρή δουλειά, την υπακοή και τη βυζαντινή μουσική».

irarokou_325250560_1516018545550403_6292833944362348022_n.jpg
  • Και από τον ρόλο της Θεοδότης;

«Νομίζω το βασικό στοιχείο, που δεν χαρακτηρίζει μόνο τον συγκεκριμένο ρόλο αλλά και τους υπόλοιπους της σειράς είναι η δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τα τραγικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη ζωή».

  • Είναι πρόκληση ή βάρος ένας τέτοιος ρόλος;

«Ήταν και είναι μεγάλη πρόκληση. Ένα σιωπηρό τραγικό γεγονός, που ακολουθεί την ηρωίδα σε κάθε της βήμα, ακόμα και όταν δεν μιλά, ακόμα και όταν κάνει δουλειές, όταν προσεύχεται. Είναι για μένα πολύ δύσκολο να προσεγγίσω έναν άνθρωπο που υπομένει με τέτοια στωικότητα τις τύψεις που τον βασανίζουν».

  • Η ηρωίδα σας θεωρείτε πως πέρασε καλά στη μονή;

«Πιστεύω πωεςδεν θα είχε βρει τον τρόπο να συνεχίσει τη ζωή της έξω από τη μονή. Εκεί έχει δημιουργήσει κάποιες σχέσεις, που δεν της θυμίζουν τίποτα από τον έξω κόσμο. Νιώθει ας πούμε προστατευμένη», είπε η Ήρα Ρόκου στο tv 24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved