Γιώτα Γιάννα: Θλίψη στην κηδεία της τραγουδίστριας - Ράκος η Άννα Βίσση
Showbiz

Γιώτα Γιάννα: Θλίψη στην κηδεία της τραγουδίστριας - Ράκος η Άννα Βίσση

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες αποχαιρέτησαν σήμερα, 7 Ιουλίου τη σπουδαία, Γιώτα Γιάννα στο Κοιμητήριο της Καισαριανής

Να σας θυμίσουμε ότι την τελευταία της πνοή άφησε το πρωί της Τετάρτης 5/7 η Γιώτα Γιάννα σε ηλικία 95 ετών.

Η τραγουδίστρια και μουσικός είχε παραβρεθεί πριν από έναν μήνα στην κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη, όπου έπαιξε μάλιστα φυσαρμόνικα στη μνήμη του.

kidia-giota-giannas-(10).jpg

Ποια ήταν η Γιώτα Γιάννα

Η Γιώτα Γιάννα γεννήθηκε και ζούσε στους Αμπελόκηπους. Ο πατέρας της είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η μάνα της ήταν Μικρασιάτισσα και πέθανε σε νεαρή ηλικία και η Γιάννα μεγάλωσε με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν αυτοκινητιστής. Ο ένας από τους δύο αδελφούς της, ο Δημήτρης, σκοτώθηκε το 1974 κατά τη διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.

Ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο, συνοδεύοντάς την στο περίφημο τραγούδι «Ο άνθρωπός μου». Είχε παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα περισσότερο από εξήντα χρόνια.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ήταν οι Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους. Τελευταία μεγάλη της συνεργασία ήταν με την Άννα Βίσση στο τραγούδι του Νίκου Καρβέλα «Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουν» το 2019 και στην καλοκαιρινή περιοδεία της τραγουδίστριας που ακολούθησε.

Την είχαν χαρακτηρίσει «Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν», «Πασιονάρια της Λαϊκής Πίστας» (χαρακτηρισμό που της έδωσε ο Μάνος Χατζιδάκις), ερμηνεύτρια που «αρπάζει το τραγούδι απ’ τα μαλλιά και το κάνει ολοδικό της» (σύμφωνα με τη Λένα Πλάτωνος).

Στην κηδεία της παρευρέθησαν η φίλη της, Άννα Βίσση που ήταν συντετριμμένη, η Λένα Αλκαίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Πρέκας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Βενετσάνος, η Σάννυ Μπαλτζή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved