Σκορδά: Παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου- Ποιοι επώνυμοι βραβεύθηκαν
Showbiz

Σκορδά: Παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου- Ποιοι επώνυμοι βραβεύθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, 10 Ιουλιου, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου με τίτλο «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες». Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Φαίη Σκορδά. 

Με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον Πολιτισμό του νησιού, την ιστορία, τις παραδόσεις του και ατενίζοντας το μέλλον και τις προοπτικές του η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τα "Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου και το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» επιδιώκει όχι μόνο να «ταξιδέψει» τους θεατές του αλλά και να ενώσει αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες μέσα από πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, που παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών .

294660.jpg

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και την σκυτάλη έδωσε στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, που στη σειρά του πρόσφερε τιμητικές πλακέτες στους συντελεστές του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: Γιάννη Μετζικώφ, διεθνούς φήμης καταξιωμένο σκηνογράφο, ενδυματολόγο και ζωγράφο, Αντώνη Λουδάρο σημαντικό σκηνοθέτη και ηθοποιό, Ειρήνη Νικολοπούλου, διακεκριμένη δημοσιογράφο, Λάσκαρη Βαλαμβάνη, καταξιωμένο σχεδιαστής μόδα.

294641.jpg

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Φαίη Σκορδά.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη ενώ επιστολή έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

294650.jpg

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ

Στο βήμα για χαιρετισμό επίσης βρέθηκαν οι: καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Μαρία Λεκάκου, ο διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β.Μ. Θεοχαράκη θεωρητικός και κριτικός της τέχνης Τάκης Μαυρωτάς, ο Μιχάλης Μόσχος, η Υρώ Μανέ, η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης και η πρέσβειρα γαστρονομίας Β. Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

294647.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

Τις ομιλίες συντόνισε η δημοσιογράφος Γωγώ Αυγερινοπούλου.

294623.jpg

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΥΡΩ ΜΑΝΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική διάκριση στην Χιώτισσα επιχειρηματία Ευγενία Χανδρή για την πολύτιμη προσφορά της στο νησί.

Τα Πολιτιστικά δρώμενα Χίου είναι μια προσπάθεια, ένα όραμα ,μία ευχή, η Χίος, που ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα με τον μοναδικό πίνακα του Ντελακρουά, να ακτινοβολήσει και πάλι στο παγκόσμιο στερέωμα με τη μοναδικότητα της, την νοσταλγική αύρα του χθες και τις προοπτικές του μέλλοντος.

294627.jpg

ΚΕΛΛΥ ΛΟΥΦΑΚΗ

Το παρόν έδωσαν προσωπικότητες από την Τέχνη, τον επιχειρηματικό, πολιτικό αλλά και δημοσιογραφικό χώρο. Ακολούθησε δεξίωση.Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved