«Ο Νίκος Φώσκολος ήταν ο πιο σπουδαίος παραμυθάς της Ελλάδας. Δυστυχώς, έφυγε με ένα παράπονο...»
Showbiz

«Ο Νίκος Φώσκολος ήταν ο πιο σπουδαίος παραμυθάς της Ελλάδας. Δυστυχώς, έφυγε με ένα παράπονο...»

Ένας από τους ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον Νίκο Φώσκολο, ο ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης ο οποίος είχε παίξει και στη Λάμψη και στο Καλημέρα ζωή, μιλάει για τον αξέχαστο σκηνοθέτη που θεωρούσε αδελφό του. 

Μιλώντας για τα χρόνια της μεγάλης επιτυχίας του Νίκου Φώσκολου στην τηλεόραση, ο Χρήστος Φωτίδης παραδέχεται ότι όλοι οι ηθοποιοί έβγαλαν χρήματα από αυτές τις παραγωγές και αποκαλύπτει το μεγάλο παράπονο που είχε εκείνος, λίγο πριν φύγει από τη ζωή...

foskolos.jpg

Εσείς παίξατε και στη «Λάμψη» και στο «Καλημέρα, ζωή». Ο Φώσκολος κατηγορήθηκε, τότε, ότι ήταν φθηνές παραγωγές και με ίδια σενάρια…

Το κάθε επεισόδιο είχε αρχή, μέση και τέλος, και μάλιστα ο Νίκος μέσα από την πλοκή σε «ανάγκαζε» να δεις και τα επόμενα επεισόδια. Ήταν ο πιο σπουδαίος παραμυθάς της Ελλάδας. Δυστυχώς, έφυγε με ένα παράπονο, το οποίο μου είχε εκμυστηρευτεί: ήθελε να γυρίσει τη ζωή του Κοσμά Αιτωλού, γιατί ήταν πολύ πιστός άνθρωπος. Ήταν σπουδαίος και ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας. Είχε «ψηθεί» στη ζωή και γνώρισε μεγάλη πείνα.
Όταν γνώρισε τη σύζυγό του Τόνια και πήγαιναν στη λαϊκή αγορά που δεν είχε μία, ψώνιζε πατάτες για να περάσουν και έλεγε στους λαϊκατζήδες «είμαι ο Νίκος Φώσκολος» και δεν τον πίστευαν. Δυστυχώς, οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες εκμεταλλεύτηκαν πολύ τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους συντελεστές. Ο Νίκος δεν μπήκε ποτέ συμπαραγωγός στις θρυλικές ταινίες του. Το αντίθετο με τον Δαλιανίδη, που ήταν συμπαραγωγός και απέκτησε τρελά χρήματα.

Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους χρωστάτε ευγνωμοσύνη;

Σε πολλούς χρωστάω «ευχαριστώ». Από τον Νίκο Φώσκολο, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Κώστα Βουτσά, τον Γιάννη Διαμαντόπουλο, τον Ερρίκο Ανδρέου, τον Μανούσο Μανουσάκη έως και τη Μιμή Ντενίση, τον Γιάννη Καραγιάννη και τον πατέρα του Γιώργο.

Από το επάγγελμα του ηθοποιού αποκτήσατε χρήματα;

Από τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα, ζωή» πήραμε πολλά χρήματα όλοι. Πρέπει να ευγνωμονούμε τον Φώσκολο για όλα όσα προσέφερε!

Πηγή: Espresso

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved