Όταν ο Σωτήρης Μουστάκας έχασε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στον «Ζορμπά» - Ο απίστευτος λόγος
Showbiz

Όταν ο Σωτήρης Μουστάκας έχασε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στον «Ζορμπά» - Ο απίστευτος λόγος

Ένα απίθανο παρασκήνιο βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στα social media «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Ο Σωτήρης Μουστάκας το 1964 εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του στον «Ζορμπά» - ταινία που θα του δώσει το εισιτήριο για τα Όσκαρ όμως όχι με θετική έκβαση. Η πίκρα του ήταν μεγάλη καθώς σύμφωνα με την ανάρτηση έχασε την υποψηφιότητα
λόγω της διάρκειας που εμφανίστηκε στο φιλμ.

μουστάκας

Το 1964 οι όροι για να συμμετέχει κάποιος στα βραβεία ήταν πιο αυστηροί καθώς για να κερδίσει κάποιος το πολυπόθητο αγαλματίδιο έπρεπε να εμφανίζεται πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο. Ο Σωτήρης Μουστάκας εμφανίστηκε στην ταινία κατά δύο λεπτά λιγότερο, γεγονός που του στέρησε το βραβείο.

μουστακας

Στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται: «Ο Σωτήρης Μουστάκας έκανε τον ντεμπούτο του στην ταινία “Ζορμπάς” ενσαρκώνοντας τον τρελό του χωριού. Ο άγνωστος τότε ηθοποιός εντυπωσίασε με το τέμπο και την εκφραστική του δεινότητα. Η ερμηνεία του τον πήγαινε κατευθείαν για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου όπως έλεγαν οι εκτιμήσεις. Δυστυχώς ο σκηνοθέτης δεν υπολόγισε αυτή τη παράμετρο καθώς υπήρχαν όροι για την διεκδίκηση του Όσκαρ. Απαράβατος όρος από την επιτροπή απονομής των Όσκαρ ήταν η χρονική διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού και ο Σωτήρης Μουστάκας με την εξαιρετική του ερμηνεία υπολειπόταν κατά δύο μόλις λεπτά για να διεκδίκηση το βραβείο. Η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε κι ο ίδιος έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού προτού από την κινηματογραφική δόξα».

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/CvrSu1coxEU/

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved