Εξομολογητική η Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου»
Showbiz

Εξομολογητική η Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου»

Στο μυαλό των τηλεθεατών μπορεί να είναι συνδεδεμένη με κωμικούς ρόλους, όμως την ερχόμενη σεζόν έρχεται να δείξει ότι στο ταλέντο δεν χωρούν περιορισμοί. Η Ιωάννα Ασημακοπούλου εισβάλλει στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» της EPT 1 ως πολιτικός και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα απασχολήσει...

Ποια ηρωίδα θα υποδυθείτε;

«Θα υποδυθώ τη Δάφνη Καμβύση, την αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος, που δεν έχει μπει ακόμα στη Βουλή. Εχει μία 3 κόρη, την Εφη, που οι σχέσεις τους είναι τεταμένες, εξαιτίας του χωρισμού της από τον σύζυγό της. θέλει να είναι αρεστή, λόγω της πολιτικής φιλοδοξίας της αλλά και της βαθύτερης ανάγκης της να εισπράξει αγάπη. Έχει μυστικά καλά κρυμμένα μέσα της, που θα μάθουμε στην πορεία ποια είναι αυτά και για ποιον λόγο δεν τα έχει αποκαύψει. Είναι ένας ρόλος πολύ εν- Β διαφέρων για εμένα. Με εξιτάρει το γεγονός ότι θα πρέπει να υποδυθώ ένα πρόσωπο που ασχολείται με την πολιτική. Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόκληση να «μπω στα παπούτσια» μιας άλλης γυναίκας εντελώς διαφορετικής από εμένα. Την ανακαλύπτω κάθε μέρα και αδημονώ να δω πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της μέσα σε αυτό το υπέροχο και απρόβλεπτο σενάριο».

ioannaasimakopoulou_358719003_18417326572060270_2630608544929631302_n.jpg

Ποια είναι τα στοιχεία που σας έκαναν να πείτε το «ναι»;

«Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι μια δουλειά που παρακολουθούσα από πέρσι. Το καστ, ίο σενάριο, η σκηνοθεσία και, φυσικά, η παραγωγή είναι στοιχεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Με αυτά τα δεδομένα δεν νομίζω ότι θα έλεγε κάποιος αβασάνιστα «όχι» σε μια τέτοια πρόταση. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, με εκλεκτούς συνεργάτες. Είναι ευλογία να συμμετέχεις σε τόσο σημαντικές δουλειές».
Υποδύεστε μια πολιτικό... Στην κανονική ζωή θα τολμούσατε να πολιτευτείτε;
«Προτιμώ την ελευθερία που μου δίνει η τέχνη μου. θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον να υποδύομαι μια πολιτικό παρά να μπω σε ένα, ξένο για εμένα, ασφυκτικό κομματικό και πολιτικό πλαίσιο».

Παράλληλα, πρωταγωνιστείτε στη σειρά «Είμαι η Τζο» του ΑΝΤ1+, που πραγματεύεται κοινωνικές προκαταλήψεις... Μια νέα γυναίκα στο κατώφλι των 40, single, που προσπαθεί συνεχώς να είναι τέλεια σε όλα... Ταυτιστήκατε με τον εν λόγω ρόλο;

«Είναι μια ιδέα που τη δούλευα στο μυαλό μου σχεδόν δέκα χρόνια. Όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν αδύνατον να μην ταυτιστώ με κάτι για το οποίο είχα την ανάγκη να μιλήσω. Έχουμε μεγαλώσει κουβαλώντας μέσα μας όλες τις κοινωνικές προκαταλήψεις για το πώς πρέπει να είμαστε για να γίνουμε αποδεκτοί. Μείναμε στο «φαίνεσθαι» και ξεχάσαμε το «είναι». Κάποιοι κατάφεραν να αποβάλουν όλες αυτές τις στερεοτυπικές αντιλήψεις, κάποιοι άλλοι όμως το παλεύουν ακόμα. Για όλα αυτά μιλάει το «Είμαι η Τζο». Είναι μια γυναίκα που πάει κόντρα σε όλα τα «πρέπει» και τα «μη» και αποφασίζει να ανακαλύψει ποια είναι πραγματικά και τι είναι αυτό που θέλει από τη ζωή της. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, το σενάριο του Παναγιώτη Χριστοπούλου και της Αρτέμιδος Γρύμπλα και αυτήν τη στιγμή προβάλλεται στην πλατφόρμα».

ioannaasimakopoulou_365030097_18422216473060270_2768629067778160103_n.jpg

Υπήρξαν φορές που κι εσείς νιώσατε δέσμια κοινωνικών στερεοτύπων;

«Ως γυναίκα έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλές στερεοτυπικές προκαταλήψεις, ευτυχώς, όμως, λόγω χαρακτήρα, δεν ένιωσα ποτέ δέσμια. Οι εποχές άλλαξαν, σίγουρα έχουν γίνει βήματα από την εποχή της γιαγιάς μου ή της μητέρας μου. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ακόμα παλεύουμε με αντιλήψεις τού τύπου: «Πότε θα παντρευτείς;», «πότε θα Βρεις έναν καλό γαμπρό;», «πότε θα κάνεις ένα παιδί να ολοκληρωθείς;», «τα χρόνια περνάνε δεν προλαβαίνεις». Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να σπάσουμε όλα αυτά τα στερεότυπα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να μη γίνονται τροχοπέδη στη ζωή μας, να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε χωρίς κανένα άγχος, φόβο και περιορισμό».

Πώς τα πηγαίνει η Ιωάννα με τον εαυτό της; Με τον καθρέφτη της; Με τον χρόνο που κυλά;

«Η μάχη με την εικόνα μας ξεκινάει από τότε που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Υπάρχει πάντα μια σύγκρουση σε σχέση με αυτό που θέλουν οι άλλοι για εμάς, με αυτό που θέλουμε εμείς και με αυτό που τελικά είμαστε. Δεν ξέρω πώς ορίζεται η απελευθερωμένη εικόνα. Δεν ξέρω αν το έχω καταφέρει, προσπαθώ να κατευθύνω τη ζωή μου προς αυτόν τον σκοπό. Όμως, δεν σταματάει ποτέ αυτή η πάλη. Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, νομίζω ότι με τα χρόνια άλλαξα κι εγώ τον τρόπο που Βλέπω τον εαυτό μου και γι’ αυτό τις καλωσορίζω και τις αποδέχομαι. Εξάλλου., δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, όσο κι αν τις αρνείσαι», λέει στο περιοδικό Τύπος tv.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved