Γεράσιμος Γεννατάς: «Τα θεατρικά έργα δεν είναι απλώς για να γελάει ο κόσμος»
Showbiz

Γεράσιμος Γεννατάς: «Τα θεατρικά έργα δεν είναι απλώς για να γελάει ο κόσμος»

Για το καλλιτεχνικό του απωθημένο αλλά για το αν έχει σκεφτεί το μέχρι πότε θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτή τη δουλειά, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Εν έτει 2023 υπάρχει ακόμα κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο ή απωθημένο που θα ήθελες τα επόμενα χρόνια να γίνει πραγματικότητα, όπως ένα project που βρίσκεται στα σκαριά ή μια συνεργασία;

«Οφείλω να κάνω αυτό που επιθυμεί η ψυχή μου. Ένα θέατρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό αλληλέγγυο και διασκεδαστικό πολλές φορές διότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διατυπώσω ξανά την απαισιοδοξία μου. Πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα έχουμε θέατρο. Θα έχουμε μόνο πέντε θέατρα και τίποτα άλλο καθώς δεν επιθυμεί κάτι διαφορετικό ο κόσμος. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρχουν επιλεγμένες παραστάσεις από συγκεκριμένους φορείς και τίποτα άλλο και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω και το διατυπώνω όπου και αν βρεθώ».

gennatas-(6).jpg

Πολλοί συνάδελφοί σου στον χώρο έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βρίσκονται μέχρι τελευταίας στιγμής στο θέατρο και να είναι ενεργοί στη δουλειά, καθώς αυτό τους ευχαριστεί και τους δίνει ζωή. Προσωπικά έχεις θέσει κάποιο όριο λέγοντας ότι μέχρι την στιγμή που νιώθω καλά, θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη δουλειά;

«Θα σου έλεγα ναι, διότι η δουλειά μας δίνει χαρά, αλλά θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα αυτή μια μικρή παράμετρο, ποιο είναι το κίνητρο για όλο αυτό; Αυτή η αναίτια χαρά που έχουμε για τη σκηνή πρέπει να έχει 1-2 παραμέτρους ή δεν πρέπει να έχει; Εγώ τις έχω ορίσει για τον εαυτό μου και αυτές είναι η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο. Τα πράγματα είναι τοποθετημένα μέσα σε μια κοινωνία. Ο σπουδαίος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης έλεγε: «Ποιητή, πες μας στον αιώνα σου τι είδες;». Δεν μπορεί τα πράγματα να είναι ξεκομμένα από την κοινωνία. Τα θεατρικά έργα δεν είναι απλώς για να γελάει ο κόσμος. Μπορεί να γελάει με αυτό που βλέπει, αλλά θα πρέπει αυτό που βλέπει να μιλάει στην σκέψη του».

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved