Η Αντελίνα Βαρθακούρη επέστρεψε στο instagram και μοιράστηκε την καλύτερη συνταγή για φανουρόπιτα
Showbiz

Η Αντελίνα Βαρθακούρη επέστρεψε στο instagram και μοιράστηκε την καλύτερη συνταγή για φανουρόπιτα

Αντελίνα Βαρθακούρη - Του Αγίου Φανουρίου σήμερα 27 Αυγούστου και το έθιμο θέλει να φτιάχνονται πίτες προς τιμήν του. Ο λόγος για τις υπέροχες φανουρόπιτες που από χτες σερβίρονται σε όλες τις εκκλησίες που φέρουν το όνομα του Αγίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν πιστά το έθιμο είναι και η Αντελίνα Βαρθακούρη η οποία μοιράστηκε μαζί μας την πιο εύκολη και πιο λαχταριστή συνταγή για φανουρόπιτα.

Η παρουσιάστρια απέχει τηλεοπτικά και δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Όταν θέλει δημοσιεύει υλικό από την καθημερινότητα της - κάτι που έκανε και πριν από μερικές ώρες.

Η γιορτή του Αγίου Φανουρίου την ενέπνευσε και μπήκε στην κουζίνα.

undefined

Αντελίνα Βαρθακούρη

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συνταγή Φανουρόπιτας από την Αντελίνα Βαρθακούρη
220γρ. ηλιέλαιο
450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.

Η εικόνα που ανέβασε η Αντελίνα Βαρθακούρη!

fanouropita_1-(1).jpg

Αντελίνα Βαρθακούρη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved