Μια μέρα στις Κάννες μέσα από τα μάτια της Αντιγόνης Κουλουκάκου: «Στο κόκκινο χαλί φώναζαν το...»
Showbiz

Μια μέρα στις Κάννες μέσα από τα μάτια της Αντιγόνης Κουλουκάκου: «Στο κόκκινο χαλί φώναζαν το...»

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου περπάτησε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των καννών και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα πολλά από αυτά που είχε ονειρευτεί.

Η τηλεοπτική «Ιουλία» από την δραματική σειρά του Mega, Γη της Ελιάς μίλησε στο Harper’s Bazaar για την εμπειρία της στο φεστιβάλ των καννών, για την εντυπωσιακή της εμφάνιση, για το θέατρο και το μόντελινγκ. Τι ρόλο παίζει ο έρωτας και η φιλία για την ίδια;

Θεωρείτε πως η εμφάνιση είναι διαβατήριο ή εμπόδιο;
Στη δουλειά μου η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα βασικό κριτήριο για να σε επιλέξουν για έναν ρόλο. Υπάρχουν, βέβαια, και οι κόντρα ρόλοι. Οι περισσότεροι ηθοποιοί τους αποζητούμε. Μου αρέσει να ρισκάρω και, επίσης, βαριέμαι εύκολα. Είμαι εύπλαστη και αποδέχομαι αβίαστα οποιαδήποτε αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση γιατί δεν εγκλωβίζομαι στην εικόνα μου.

Είστε ερωτευμένη; Πιστεύετε ότι η αγάπη μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για την τέχνη;
Ναι, αλλά πιστεύω ότι η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής της ίδιας. Η πηγή της τέχνης και της ερμηνείας είναι δυστυχώς ο πόνος. Ο θρήνος, η απόγνωση, η εγκατάλειψη, οτιδήποτε τόσο έντονο όσο η αγάπη, αλλά δεν είναι η αγάπη.

kouloukakou-(6).jpg

Αντιγόνη Κουλουκάκου

Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή σας;
Δεν έχω φίλους από το επάγγελμα. Θαυμάζω, εκτιμώ και σέβομαι ανθρώπους από τον χώρο μας, αλλά οι φίλοι μου είναι φίλοι ζωής και είναι σταθεροί.

Το προφίλ, η φυσιογνωμία, η σιλουέτα, τα χρώματά σας, ενώ παραπέμπουν σε Ελληνίδα, έχουν κάτι από το γαλλικό allure. Ποιο, τελικά, είναι το προσωπικό σας στυλ και ποια στοιχεία της μόδας σας είναι σημαντικά για εσάς;
Η Ιταλία με έχει επηρεάσει πολύ. Εκεί έμαθα τι σημαίνει αισθητική και ότι υπάρχει παντού γύρω μας. Πάντα θαύμαζα τις Γαλλίδες, που δε διαφέρουν πολύ για εμένα από τις Μιλανέζες. Είμαι old school και κλασική, θα έλεγα, απλώς μου αρέσει να παίζω με τα αξεσουάρ. Ειλικρινά οι τσάντες και τα παπούτσια είναι η αδυναμία μου. Κατά τα άλλα, θα μπορούσα να ντύνομαι με άσπρο, μαύρο και χρυσό για όλη μου τη ζωή. Μια γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά δεν μπορεί να είναι κακοντυμένη.

kouloukakou-(1).jpg

Αντιγόνη Κουλουκάκου

Περπατήσατε στο κόκκινο χαλί μπροστά στα φλας και στις κάμερες φορώντας ένα φόρεμα που ήταν σαν να φτιάχτηκε για εσάς. Πώς νιώσατε;

Σαν μια αρχαία Ελληνίδα θεά. Αυτό ήταν και το ζητούμενο. Βέβαια, υπήρχε μια ομάδα πίσω από αυτή την εμφάνιση. Οι άνθρωποι αυτοί με πίστεψαν, με άκουσαν, σεβάστηκαν τις ρίζες μου και δουλέψαμε μαζί για να το πετύχουμε. Δεν είναι εύκολο όταν παντού γύρω μας οι εμφανίσεις που κυριαρχούν είναι το όσο πιο εκτεθειμένο σώ μα τόσο καλύτερα. Ειδικά για μια ηθοποιό όπως εγώ, που δεν έχω διακριθεί σε ταινίες φεστιβαλικές, το αναμενόμενο ήταν να πάω σέξι με διαφάνειες για να μαγνητίσω τα βλέμματα. Αντίθετα, εμείς αποφασίσαμε στις Κάννες να εμφανιστώ με vintage Roberto Cavalli και vintage Tom Ford και κοσμήματα Messika, αντίστοιχα, στη Βενετία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι θα με ξεχώριζε κανείς. Παρόλο που αισθανόμουν όμορφα, ήμουν ο εαυτός μου και ήμουν καλά με αυτό, δεν ήξερα αν αυτό θα ήταν αρκετό – συνήθως δεν είναι. Στο κόκκινο χαλί φώναζαν το όνομά μου. Θυμάμαι ότι έβρεχε και επικρατούσε μια αμηχανία γενικά με τις ομπρέλες. Εγώ δεν ήθελα να κρατήσω ομπρέλα. Τους έλεγα ότι θα σταματήσει με το που θα βγω από το αυτοκίνητο γιατί είμαι Ελληνίδα και ο θεός Ποσειδώνας με προστατεύει. Και όντως σταμάτησε!

kouloukakou-(2).jpg

Αντιγόνη Κουλουκάκου

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη σεζόν;
Θα συμμετέχω και στην τρίτη σεζόν της σειράς "Η Γη της Ελιάς"
–είμαστε εν μέσω γυρισμάτων– και με το τέλος της θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή μου ως Ιουλίας Βρεττάκου. Την επόμενη σεζόν θα κάνω θέατρο, μια ταινία στην Ιταλία αλλά και guest εμφάνιση σε ακόμη μία ελληνική σειρά.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved