Βίκυ Χαντζή: «Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι σοφία»
Showbiz

Βίκυ Χαντζή: «Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι σοφία»

Η Βίκυ Χαντζή επενδύει στον σεβασμό και στην ενσυναίσθηση, μιλά για όσα επηρεάζουν την επιτυχία και αποκαλύπτει το είδος τηλεόρασης που θέλει να υπηρετήσει στο μέλλον.

Η Βίκυ Χαντζή επιδιώκει με θετική διάθεση να κάνει όμορφα τα πρωινά των τηλεθεατών μέσα από την εκπομπή «Alpha παντού» στον Alpha.

Με ενσυναίσθηση και σεβασμό, βάζει τις κόκκινες γραμμές λέγοντας τη δική της αλήθεια. Αποκαλύπτει ποια εκπομπή θεωρεί πρότυπο, ξεκουράζεται με μια σφιχτή αγκαλιά από τον αγαπημένο της και μια βουτιά, ενώ «επαναφορτίζεται» με διαλογισμό.

  • Για μια ακόμη χρονιά στο τιμόνι της καλοκαιρινής ενημέρωσης του Alpha. Εξελίσσεται η εκπομπή όπως θα ήθελες;

Όχι πάντα, είναι η αλήθεια. Και αυτό γιατί μια καθημερινή, ενημερωτική εκπομπή είναι σαν τη θάλασσα. Ποτέ δεν ξέρεις τι καιρό θα σου βγάλει στα ανοιχτά. Ξεκινάς με μπουνάτσα και μέχρι να πιάσεις λιμάνι καταλήγεις να παλεύεις με σοροκάδα και μελτέμια. Στόχος μας είναι να ανοίγουν οι τηλεθεατές τους δέκτες τους καθημερινά και να αισθάνονται πως διαβάζουν μια τηλεοπτική εφημερίδα δίπλα στο κύμα.

Ωστόσο, η σκαλέτα της εκπομπής μας επηρεάζεται αναπόφευκτα από την επικαιρότητα. Πού να βρει χώρο να ξεμυτίσει η ανεμελιά του καλοκαιριού, όταν στην ειδησεογραφία τρέχουν θέματα, όπως οι πυρκαγιές που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες, η συγκλονιστική πτώση του Canadair στην Κάρυστο, ο ακραίος καύσωνας οι εικόνες των τουριστών στη Ρόδο να φυγαδεύονται σε πλοία, γυμναστήρια και στρατόπεδα, αλλά και οι εκρήξεις των πυρομαχικών στον Βόλο;

viki3.webp
  • Από τις καλοκαιρινές εκπομπές συνήθως περιμένουμε να δούμε και πιο χαλαρά θέματα, κάτι που δεν επιτρέπει πάντα η επικαιρότητα. Πόσο συχνά σου έχει συμβεί αυτό;

Σχεδόν πάντα, θα σου έλεγα... Από το 2020 και μετά, χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία στη χώρα, οι Έλληνες βρισκόμαστε σε μια διαρκή κατάσταση διαχείρισης του απροσδόκητου. Αλλεπάλληλες καραντίνες, γεμάτες εντατικές, κλειστές επιχειρήσεις κλειστά σχολεία, κλειστές καρδιές χωρίς αγκαλιές, χωρίς ταξίδια, γόμους, γενέθλια και χαρές, εγκλωβισμένοι πίσω από μια μάσκα, από φόβο μην απλώσουμε το χέρι στον διπλανό μας και βρεθούμε στιγματισμένοι και εξόριστοι στην ψηφιακή «Σπιναλόγκα» του ΕΟΔΥ.

Αν σε αυτό το τηλεοπτικό matrix προσθέσεις τις πυρκαγιές τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και τις απροσδόκητες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καταλαβαίνεις γιατί οι δημοσιογράφοι στις πρωινές εκπομπές τα καλοκαίρια θυμίζουμε τους μηχανικούς στα pit stops της Formula 1. Ξεκινάμε με τις καλύτερες των προθέσεων για πιο χαλαρά θέματα και καταλήγουμε να ανατρέπουμε τη σκαλέτα με τις αστραπιαίες ταχύτητες που αλλάζουν και εκείνοι ελαστικά στα μονοθέσια.

  • Κάνεις υποχωρήσεις, αν χρειαστεί, έτσι ώστε να υπάρχει ηρεμία στη δουλειά;

Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις σε μια δουλειά που αφιερώνουμε πάνω από 10-12 ώρες της ζωής μας δεν είναι αδυναμία. Είναι σοφία.

  • Έχεις ορίσει τις κόκκινες γραμμές σου;

Είναι μια συμφωνία που έχω κάνει χρόνια με τον εαυτό μου και τηρώ απαρέγκλιτα. Λέω την αλήθεια μου και βάζω τα όριά μου, έχοντας ωστόσο ενσυναίσθηση και σεβασμό στις ανάγκες του συναδέλφου. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που ωφελεί την ψυχική σου ισορροπία και ηρεμία είναι να συμπορευτείς και όχι να ανταγωνιστείς τον άλλον.

  • Μετά από τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ, ποια είναι τα θέματα που σε δυσκολεύουν;

Τα θέματα που αφορούν την απώλεια, την ασθένεια και τον πόνο των συνανθρώπων μας.

  • Υπάρχει αξιοκρατία στην τηλεόραση;

Και ναι και όχι, μα γι' αυτό δεν φταίει πάντα το Μέσο. Η εξέλιξη ενός επαγγελματία, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά σε κάθε εργασιακό χώρο, αντανακλά και το μέγεθος της αξίας που αναγνωρίζει και ο ίδιος στον εαυτό του, αλλά και τη δράση στην οποία μπαίνει για να πετύχει τον στόχο του.

Για μένα τρία πράγματα επηρεάζουν καταλυτικά την επιτυχία του ανθρώπου. Η έλλειψη ενέργειας που οδηγεί νομοτελειακά στη μεμψιμοιρία και στην κακή ψυχολογία, η έλλειψη στρατηγικής και οι βαθύτερες περιοριστικές πεποιθήσεις όπως «δεν αξίζω», «δεν είμαι επαρκής», «με αδικούν» και γι' αυτό «δεν έχω αναγνώριση», είπε η Βίκυ Χαντζή στη Real.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved