Χρυσηίδα Δημουλίδου: Η επικοινωνία με τη Σάσα Σταμάτη, η «συγγνώμη» και η αξία της συγχώρεσης
Showbiz

Χρυσηίδα Δημουλίδου: Η επικοινωνία με τη Σάσα Σταμάτη, η «συγγνώμη» και η αξία της συγχώρεσης

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου, μέσα από τη στήλη της σε εβδομαδιαίο περιοδικό, θέλησε να αποκαλύψει την μυστική επικοινωνία της με τη Σάσα Σταμάτη μετά από τη δημόσια «συγγνώμη» της τελευταίας για λάθος συμπεριφορές της κατά το παρελθόν.  

Δείτε τι έγραψε η γνωστή συγγραφέας για την επικοινωνία της με τη Σάσα Σταμάτη: «Πρόσφατα η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη βγήκε και ζήτησε συγγνώμη για πράξεις και λόγια που είπε, παραδεχόμενη πως έκανε σωρεία λαθών, εξηγώντας πως η ψυχική της υγεία είχε καταρρεύσει τόσο, ώστε να αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια ειδικού. Και μπράβο της.

Δεν γνωρίζω πολλά δημόσια πρόσωπα να το έχουν κάνει αυτό και όσοι το έκαναν έπραξαν ορθά, διότι να κουβαλάς τέτοιο «βάρος», δεν αντέχεται. Κάποιοι όμως δεν κατανόησαν την πράξη της, την ειρωνεύτηκαν, σχολίασαν αρνητικά, δεν αποδέχτηκαν τη συγγνώμη της. Την κυρία Σταμάτη δεν την έχω συναντήσει ποτέ, δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Ωστόσο έκανα μια μικρή ανάρτηση επικρότησης αυτών που είπε. Μέσα σε μια ώρα βρήκε το τηλέφωνό μου και μου τηλεφώνησε για να με ευχαριστήσει και τα είπαμε λιγάκι. Ήταν μια πολύ ευχάριστη και απρόσμενη έκπληξη που με άγγιξε. Όποια αρνητική εικόνα είχα για εκείνη (που αφορούσαν μόνο γνωστά επεισόδια στο θέατρο) διαγράφηκε.

Τότε δεν γνώριζα τα ζόρια που περνούσε, κυρίως με τον εκλιπόντα πλέον πατέρα της, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, ο κόσμος την «σταύρωσε» κυριολεκτικά, το ΕΣΗΕΑ την διέγραψε (όχι πλέον), της έκλεισαν κοινωνικές και επαγγελματικές πόρτες κι εκείνη εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Μόνο οι κοντινοί της άνθρωποι ήξεραν πως περνούσε έναν Γολγοθά που ανέβαινε δίχως βοήθεια ειδικού, ίσως επειδή δεν ήθελε να παραδεχτεί πως δεν είναι τόσο δυνατή όσο πίστευε. Μέχρι που όπως περιγράφει και η ίδια, έπιασε «πάτο» και τότε αναζήτησε γιατρούς. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που λύγισε και θα λυγίσει, στις σκληρές εποχές που ζούμε και δε θέλησε να το παραδεχτεί. Η εικόνα ενός ανθρώπου, κυρίως δημοσίου προσώπου, πρέπει να είναι άψογη. Από όλες τις πλευρές.

Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι η άρνηση, η γελοιοποίηση, ο χλευασμός κι αν θέλει να το παίρνουν στα σοβαρά, αυτά απαγορεύονται. Διαφορετικά θα καταποντιστεί η εικόνα του και μαζί της και το επαγγελματικό του κύρος. Και αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν ή θα πάψουν παντελώς τα εισοδήματα που αφορούν τον βιοπορισμό του. Κι όμως η Σάσα Σταμάτη το ρίσκαρε, το τόλμησε προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό γύρω από το όνομά της, τοπίο. Ξέρω πως κάποιοι δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για εκείνη, λόγω κάποιων ισχυρών γνωριμιών της ή επειδή μιλά ωμά κάποιες φορές. Εγώ προσωπικά δεν ανακατεύομαι στις φιλίες κοινωνικών συναναστροφών ανθρώπων που είναι ενήλικες ή δεν είναι στενά μου πρόσωπα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πληρώνει το ανάλογο τίμημα, θα σταθώ στο ότι τα ψυχικά προβλήματα είναι πολύ σοβαρός λόγος να οδηγήσουν μια καθόλα φυσιολογική και ευχάριστη προσωπικότητα σε πράξεις και λόγια που ποτέ δεν θα έλεγε αν ήταν καλά.

Και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και κατανοητό. Κι όταν αυτό το άτομο ζητά δημόσια συγνώμη και εξηγεί τον λόγο, πρέπει να γίνεται αποδεκτή και όχι κάποιοι να βγαίνουν και να λένε τα δικά τους. Αυτό ονομάζεται μικροψυχία και μικροπρέπεια. Καλό θα είναι να δίνουμε ευκαιρία σ’ ένα άνθρωπο να επανορθώσει, όταν δείχνει πως το θέλει πραγματικά. Διότι αν δεν το κάνουμε, ίσως χάσει αυτή την ευκαιρία και πράξει τα ίδια και ακόμη χειρότερα λάθη. Οι άνθρωποι, πάνω από όλα, έχουν ανάγκη από ΑΓΑΠΗ και ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. Είναι οι πιο σημαντικές και οι πιο βαθιές σε έννοια λέξεις όλου του κόσμου. Είναι ο ίδιος ο Θεός. Κι εκείνος που ξέρει ν’ αγαπά και να συγχωρεί, είναι ένας μικρός Θεός...»

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved