Η Μυρτώ Αλικάκη στο gossip-tv: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι»
Showbiz

Η Μυρτώ Αλικάκη στο gossip-tv: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι»

«Αγαπάω τόσο πολύ αυτή την παράσταση», θα πει η Μυρτώ Αλικάκη για τους Τέλειους Ξένους, την παράσταση που μετά την πρώτη sold out σεζόν, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αθηνά.

Όσα και να γράψει κανείς για την ηθοποιό, ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Η Μυρτώ Αλικάκη έχει από μόνη της «γράψει» και συνεχίζει να «γράφει» τα δικά της κεφάλαια στο χώρο της Τέχνης.

Η υποκριτική για τη Μυρτώ δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι το «ξεγύμνωμα» της ψυχής της σε εκείνους που είναι έτοιμοι να νιώσουν τις αλήθειες της μέσα από τις ηρωίδες που κάθε φορά καλείται να ενσαρκώσει.

marossoulis_productions_1696249399_3204694682215497670_1987963849-(1).jpg

Και αυτές δεν είναι λίγες, αν κανείς αναλογιστεί πως η Μυρτώ Αλικάκη εδώ και 30 χρόνια, από την εποχή της θρυλικής «Αναστασίας», έχει καλύψει μια γκάμα ρόλων μέσα από τους οποίους έχει ξεχωρίσει για την υποκριτική της δεινότητα.

«Όταν κοιτάζω πίσω τον εαυτό μου στα 21 μου, στην εποχή της Αναστασίας, νομίζω ότι σε όλα αυτά που είναι τα θετικά μου στοιχεία, έχω παραμείνει… ίδια», θα πει ενώ θα παραδεχτεί πως έχει διορθώσει πολλά άλλα πράγματα που τη βοήθησαν να εξελιχθεί.

Συναντηθήκαμε στο θέατρο Αθηνά, εκεί όπου για ακόμη μια σεζόν ανεβαίνει στο σανίδι ως Καρλότα και μπλέκει σε μια σειρά από ανατρεπτικές ιστορίες. «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μην έχω να κρύψω τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι», απαντά όταν τη ρωτάω αν θα δεχόταν ποτέ να παίξει το παιχνίδι με τα κινητά που παίζουν και οι πρωταγωνιστές επί σκηνής, έχοντας στο πλευρό της φίλους, σύντροφο και παιδιά.

myrtoalikaki_official_1672511804_3005569318376227498_4539535420.jpg

Η Μυρτώ Αλικάκη δεν έχει όντως τίποτα να κρύψει και το αντιλαμβάνεται κανείς από την καθαρότητα στο βλέμμα και τις μεστές κουβέντες της.

Είναι απολαυστική από την αρχή έως το τέλος. Από την Τέλεια Ξένη Καρλότα μέχρι τη μαμά, Μυρτώ.

Τέλειοι Ξένοι ξανά στο θέατρο Αθηνά. Μια παράσταση που έρχεται για δεύτερη σεζόν μετά από sold out παραστάσεις…

«Αρχικά να πω πως χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή η παράσταση πήγε τόσο καλά γιατί είναι μια παράσταση που την αγαπάω πάρα πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι που είμαστε εδώ, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και ίδια «φουρνιά» και με ίδιες ιδέες γύρω από το θέατρο οπότε δουλέψαμε πάρα πολύ ωραία. Νομίζω ότι επειδή αυτή η παράσταση έχει ήδη βγάλει την καλή της φήμη, θα πάει πολύ καλά και φέτος».

Επίσης είναι ένα έργο το οποίο -όπως και να το κάνουμε- είναι πολύ «πιασάρικο». Αγγίζει πολύ

Σε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα βοηθάει νομίζω πολύ και η συμβολή της Ελεονώρας Μελέτη, όχι μόνο επειδή έχει κάνει τη μετάφραση, αλλά λόγω της στάσης της απέναντί σας. Έρχεται στις πρόβες, είναι υποστηρικτική….

«Η Ελεονώρα έχει κάνει μια πολύ ωραία μετάφραση και διασκευή αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι στις πρώτες αναγνώσεις που κάναμε, μας είπε από την αρχή «παιδιά, ότι δεν σας πάει στο στόμα και θέλετε να το αλλάξετε, το κάνετε». Η Ελεονώρα γενικά στο βαθμό που τη γνωρίζω, νιώθω ότι είναι ένας άνθρωπος ήπιος και επικοινωνιακός».

Και νομίζω πως αυτό δεν θα πάψει ποτέ να συμβαίνει γιατί μιλάμε μια παράσταση «ακουμπισμένη» στο σήμερα. Δηλαδή η ισορροπία ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, στο πλασματικό και το ειλικρινές ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ ρευστή και φυσικά δίχως να έχει εποχές.

«Ακριβώς. Όλη αυτή η ιστορία της κρυφής ζωής που πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ζουν, -και δεν εννοώ τη διπλή ζωή που έχει να κάνει με συναισθήματα- μιλάω για αυτή την κρυφή ζωή του κινητού, λειτουργεί πιο πολύ σαν ναρκωτικό για τους ανθρώπους».

Το παιχνίδι που παίζεις στην παράσταση με τα κινητά, θα το έπαιζες σε μια παρέα στην πραγματική σου ζωή;

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μην έχω να κρύψω τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι. Παρόλα αυτά, θεωρώ αυτό το παιχνίδι πολύ λάθος γιατί ακόμη και στην παράσταση, δεν έχει να κάνει μόνο με απιστίες. Το να αποφασίσει, λοιπόν, ένας άνθρωπος ποια ώρα θα πει κάτι και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί ένα θέμα, θεωρώ ότι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν θα ήθελα, δηλαδή, να βρεθώ μπροστά σε μια κατάσταση, είτε που ο άλλος δεν είναι έτοιμος να τη μοιραστεί, είτε που εγώ δεν είμαι έτοιμη να πω. Θεωρώ δηλαδή ότι έχει κάτι βίαιο αυτό το παιχνίδι».

Έχεις σκεφτεί πως μπορεί ανάμεσα στους θεατές να υπάρχει και κάποιος που θέλει να δει την παράσταση για να ξέρει πώς πρέπει να διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση ή να μπει για λίγο στη θέση σας;

«Ο κόσμος που έρχεται πραγματικά το ζει μαζί μας και το καταλαβαίνεις από τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια της παράστασης. Και να σου πω και την αλήθεια, αυτό που περιγράφεις δεν το είχα σκεφτεί αλλά υποθέτω πως ναι, είναι ένας τρόπος για να το βιώσεις και να δεις πώς θα ένιωθες. Το φοβερό που συμβαίνει στην παράσταση και νομίζω έχει μεγάλη αξία, δεν είναι τόσο η θέση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι για τους οποίους αποκαλύπτεται κάτι, αλλά για τους ανθρώπους που είναι απέναντι στην αλήθεια του άλλου. Δηλαδή, στην παράσταση βλέπουμε να βγαίνουν στη φόρα πολύ χαμηλά ένστικτα. Να γίνονται προσβλητικοί απέναντι σε ανθρώπους που υποτίθεται πως αγαπάνε και είναι φίλοι γιατί αποκαλύπτεται κάτι για αυτόν και μάλιστα όχι κάτι εγκληματικό».

myrtoalikaki_official_1660046333_2901001363412486742_4539535420.jpg

Πέρυσι στο Μαύρο Ρόδο και φέτος επιλέγεις να μην κάνεις καθόλου τηλεόραση και να αφιερωθείς από τη μια στους Τέλειους Ξένους και από την άλλη στο «Felicita». Πες μου δυο λόγια και για αυτή την παράσταση...

«Ναι, φέτος δεν θα κάνω καθόλου τηλεόραση. Όσον αφορά στην άλλη παράσταση, πρόκειται για ένα πάρα πολύ ωραίο κείμενο, μια νουβέλα της Σεμίνας Διγενή με πολλά διαλογικά μέρη, οπότε έγινε αυτού του τύπου η διασκευή σε θεατρικό. Είναι μια συνάντηση στο θέατρο Αλκυονίς με απροσδόκητες εξελίξεις μιας γυναίκας, η οποία βρίσκεται στο διαμέρισμά της κι έχει παραγγείλει πίτσα και όταν έρχεται ο νεαρός τον προσκαλεί για ένα ποτήρι κρασί και για να παίξουν ένα παιχνίδι. Επειδή πραγματικά έχει ένα απίστευτο twist η ιστορία, δεν θα πω κάτι παραπάνω αλλά συμβαίνει το τελευταίο πράγμα που περιμένει κανείς να συμβεί.

Έχει και πολλά στοιχεία θρίλερ. Το σκηνοθετεί η Λητώ Τριανταφυλλίδου και χαίρομαι πολύ που τη συναντώ και παίζουμε με τον Γιάννη Σοφολόγη, με τον οποίο έχουμε πολύ ωραία χημεία».

Σπουδαστής στο Εθνικό θέατρο ο μεγάλος σου γιος και θέλω να μου πεις πώς το βλέπεις;

«Το βλέπω πάρα πολύ θετικά γιατί είναι κάτι που εγώ το αγαπάω και με έχει κάνει ευτυχισμένη».

Τον συμβουλεύεις;

«Κοίτα, γενικά με τα παιδιά μου, όταν έρθουν να με ρωτήσουν είμαι εκεί. Οι συμβουλές είναι ύπουλη ιστορία, δεν τις πολυαγαπώ αλλά εννοείται πως, αν μου ζητηθεί, θα πω τη γνώμη μου».

myrtoalikaki_official_1693583155_3182328615848424445_4539535420.jpg

Και κλείνοντας, αφού την είχα απέναντι μου, δεν θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω πώς διατηρεί την απίστευτα καλλίγραμμη σιλουέτα της αλλά και το «καθαρό» πρόσωπό της.

«Σίγουρα είναι και τα γονίδια για το σουλούπι μου αλλά κάνω και τη γυμναστική μου. Έχω και μια τύχη, γιατί δεν έτυχε ποτέ να πάρω περιττό βάρος αλλά από εκεί και πέρα η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Εγώ θέλω να έχω καλή φυσική κατάσταση, μου αρέσει να έχω ενέργεια και μου αρέσει να νιώθω δυνατή και ενεργητική».

Η υπόθεση

7f102993-TELEIOI-XENOI-1080x1080.webp

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος» σε ένα παιχνίδι! Και ξαφνικά πολλά μυστικά αποκαλύπτονται...

Το αριστούργημα του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, αγαπήθηκε όσο λίγα θεατρικά έργα την περυσινή σεζόν. Πρόκειται για μία παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 50.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τώρα επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

teleioi-xenoi3.jpg

Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Πρωταγωνιστές γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρο Λαγούτη, Δημήτρη Λιόλιο, Σοφία Μανωλάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Χρανιώτη και στον ρόλο της μικρής κόρης την Έλενα Δελακούρα.

Οι ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το θεατρόφιλο κοινό μια ακόμη χρονιά και θα βρίσκονται στο θέατρο ΑΘΗΝΑ, Πέμπτη με Κυριακή, για όσους δεν τους είδαν ακόμη, αλλά και για όσους θέλουν να τους ξαναδούν. Από 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά, για δεύτερη χρονιά!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved