Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται στα σόσιαλ με αηδιάζει»
Showbiz

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται στα σόσιαλ με αηδιάζει»

Για το Metoo, τις αλλαγές που επέφερε αλλά και για τον ρόλο των social media γύρω από τις καταγγελίες, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Με το MeToo άνοιξε πολύ και η κουβέντα για τα εξουσιαστικά χαρακτηριστικά του σκηνοθέτη. Νιώθει απαλλαγμένος ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης από τα εξουσιαστικά χαρακτηριστικά του ρόλου;

Είμαι απαλλαγμένος από όλα τα εξουσιαστικά χαρακτηριστικά. Βγάζω φλύκταινες με τη λέξη εξουσία. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τον σκηνοθέτη. Τον αντιλαμβάνομαι απλώς ως μια άλλη ειδικότητα από τις πολλές που έχει μια παράσταση, ένας θίασος. Είναι, φυσικά, μια θέση που έχει μια συνολικότερη ευθύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνεται η εξουσία σε κάποιον να φέρεται άσχημα. Δεν μπορώ να πω καν τη φράση «κατάχρηση εξουσίας» γιατί δεν υφίσταται καμία εξουσία για μένα.

1675185141622-916381925-aspiotis-2.jpg

Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Άρα όλα αυτά που ακούστηκαν είναι σκοτεινές εξαιρέσεις;

Η εξουσία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα, έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίζονται οι άνθρωποι τα πράγματα. Δεν έχει να κάνει με το θέατρο. Κάποιος δίνει δουλειά σε κάποιον επειδή τον επιλέγει και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Για μένα είναι οικονομικό και ταξικό το υπόβαθρο. Έπεσαν πολύ τα φώτα πάνω στο θέατρο. Το καταλαβαίνω γιατί είναι ένα επάγγελμα που είναι κάτω από τα φώτα, αλλά πραγματικά γίνονται παντού δυστυχώς αυτά τα πράγματα και σε μεγαλύτερο βάθος κακίας.

aspiotis-1.jpg

Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σε σόκαρε όλος αυτός ο χαμός στα σόσιαλ που δημιουργήθηκε γύρω από τις καταγγελίες;

Δεν με σόκαρε. Γιατί ζω σε αυτή την εποχή και βλέπω. Με τάραξε και με αηδίασε. Θεωρώ όλη την κατάσταση ανθρωποφαγική και με ταράζει αυτή η ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να δει κάποιον να καταστρέφεται ή να τρέξει να αγκαλιάσει πράγματα χωρίς να ψάξει. Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάνει κακό. Είμαι κάθετος. Δεν υπάρχει κουβέντα για αυτούς. Αλλά όλος αυτός ο χαμός που γίνεται στα σόσιαλ με αηδιάζει. Εδώ λένε να κρεμάσουν κάποιον στο Σύνταγμα επειδή παίζει κακά σε μια σειρά. Αν είναι δυνατόν.

Πηγή Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved