Ο Πέτρος Λαγούτης καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αθηνά
Showbiz

Ο Πέτρος Λαγούτης καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αθηνά

 

Με ιδιαίτερη χαρά οι  Επιχειρήσεις ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ ανακοινώνουν την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης των θεατρικών έργων του ΑΘΗΝΑ στον Πέτρο Λαγούτη.

Η νέα εποχή για το Θέατρο ΑΘΗΝΑ, που ξεκίνησε με την ολοκληρωτική ανακαίνιση του χώρου τόσο ως προς την αρχιτεκτονική όσο κι ως προς την υλικοτεχνική του υποδομή, εμφορείται κυρίως από το όραμα για ποιοτικά έργα και σημαντικές παραγωγές, που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Μοιραζόμενοι το κοινό αυτό όραμα, ο θεατρικός παραγωγός Θοδωρής Μαροσούλης και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Λαγούτης που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΑΘΗΝΑ, ετοιμάζουν ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου.

Η μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά της παράστασης ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ (σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου και απόδοση κειμένου της Ελεονώρας Μελέτη), στην οποία ο Πέτρος Λαγούτης πρωταγωνιστεί, αποτελεί ουσιαστική ένδειξη για τις επιλογές που θα ακολουθήσουν. Ήδη το πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ συμπληρώνεται Δευτέρα και Τρίτη με το ιδιαίτερο ULSTER AMERICAN σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Και έπονται πολλά ακόμη…

1699278824140-665424598-lagoutis-meleti.jpeg

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Λαγούτης : «Ευγνωμοσύνη, χαρά και ένα αίσθημα ευθύνης είναι τα συναισθήματα που ένιωσα όταν ο Θοδωρής Μαροσούλης μου πρότεινε να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Αθηνά. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι στόχος μας είναι με αφετηρία την μεγάλη επιτυχία των Τέλειων Ξένων να καταστήσουμε το Θέατρο Αθηνά μια θεατρική σκηνή της Αθήνας στην οποία θα ανεβαίνουν σύγχρονα κυρίως έργα με τη ματιά ανθρώπων που πιστεύουμε ότι έχουν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που η εποχή απαιτεί. Το θέατρο είναι «πληθυντικό» όπως έλεγε η δασκάλα μου Μάγια Λυμπεροπούλου και βασικό όραμα μας είναι ακριβώς αυτό: οι συνεργασίες κ οι ομάδες ανθρώπων που πάντα κάνουν τη διαφορά»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved