Ο Αυγουστίδης παίζει στο θέατρο τον άσχημο & δηλώνει: «Δεν νιώθω όμορφος, νιώθω φυσιολογικός»
Showbiz

Ο Αυγουστίδης παίζει στο θέατρο τον άσχημο & δηλώνει: «Δεν νιώθω όμορφος, νιώθω φυσιολογικός»

Ο Γιώργος Koυτλής σκηνοθετεί και ο Ορφέας Αυγουστίδης παίζει τον «Άσχημο» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ.

Οι δύο φίλοι συνεργάζονται σε αυτό το σύγχρονο έργο που μιλάει για ταυτότητες, μεταμορφώσεις, ομορφιά. Οι δυο τους μοιράζονται σκέψεις κι απόψεις για το θέατρο και τη ζωή.

Πώς παίζετε τον άσχημο;

Ο.Α.: «Δεν νιώθω ότι είμαι όμορφος, ούτε ότι δεν μπορώ να παίξω τον άσχημο. Νιώθω φυσιολογικός. Αλλά όλο αυτό έχει να κάνει με τα μάτια του θεατή. Γιατί στο έργο ούτε εμείς ούτε φυσικά ο Μάγενμπουργκ αλλάζουμε κάτι πριν ή μετά την εγχείρηση».

Γ.Κ.: «Δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό μέχρι που κάποιος μου είπε “μα ο Ορφέας είναι όμορφος”... Επειδή ένιωθα ότι παικτικά αλλά και ως ψυχοσύνθεση ταίριαζε με αυτόν τον ήρωα, δεν ασχολήθηκα με την εμφάνισή του, αλλά με την ενέργειά του. Άλλωστε στο πρώτο μέρος είναι κακάσχημος και στο δεύτερο πανέμορφος. Οπότε την έχεις πατήσει ό,τι κι αν κάνεις. Ένα 80% του έργου βασίζεται στη φαντασία του θεατή. Κι αυτό είναι το βασικό στο θέατρο. Το θέατρο συμβαίνει σε αυτό το μεσοδιάστημα σκηνής και θεατή, είναι μια μαγική περιοχή όπου γίνονται διάφορα αόρατα πράγματα».

orfeas_avgoustidis_1694797193_3192512705372181615_8696056.jpg

Πώς δουλεύετε;

Γ.Κ.: «Έχω μια αγάπη στους ηθοποιούς, τους εμπιστεύομαι. Στη διανομή με ενδιαφέρουν τρία στοιχεία: ο ηθοποιός, ο άνθρωπος, ο καλλιτέχνης. Η συμμετοχική διαδικασία είναι πολύ σημαντική στα έργα μου. Τους ρωτάω για τα πάντα - γίνομαι ακόμα και κουραστικός».

Ο.Α.: «Είναι σπουδαίο να νιώθεις ότι είσαι μέσα στη στιγμή, κάνοντας τα πράγματα με τον τρόπο που κι εσύ ονειρεύεσαι. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σχολές, όλα χωράνε. Ο Γιώργος κάνει διάλογο».

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved