Αλέξανδρος Καλπακίδης: Το ξεκίνημα από το Βερολίνο το 1990, το θέατρο & η καταξίωση με τις Μέλισσες
Showbiz

Αλέξανδρος Καλπακίδης: Το ξεκίνημα από το Βερολίνο το 1990, το θέατρο & η καταξίωση με τις Μέλισσες

Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης εγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική του συμμετόχή στις «Αγριες μέλισσες» και συμμετέχει και στον 2ο κύκλο του «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ. 

Θεατρικά βρίσκεται στην παράσταση «12 ένορκοι», που έχει ανέβει για ένατη χρόνια στο θέατρο «Αλκμήνη». Ο ίδιος μιλάει για τα πρώτα του βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο, για την επιτυχία που ήρθε μόλις πριν από λίγα χρόνια αλλά και για την κατάσταση στην τηλεόραση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα...

Εκτός όμως από το θέατρο, συμμετέχετε και σε τηλεοπτική σειρά.

Συνεχίζουμε φέτος τον δεύτερο κύκλο του «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ, όπου πρωταγωνιστεί ο Σπύρος Παπαδοπούλoς και άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοι. Η σειρά για την περυσινή σεζόν βραβεύτηκε στην Κορέα στα 18α διεθνή βραβεία «Seoul International Drama Awards 2023» ως Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά. Αυτό ήταν μια σημαντική διάκριση για την ΕΡΤ και τη χώρα μας, αφού είναι η πρώτη φορά που πρόγραμμα ελληνικής τηλεόρασης παίρνει μέρος στον διαγωνισμό και λαμβάνει το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 330 συμμετοχές.

KALPAKIDIS_15102021.jpg

Ασχολείστε χρόνια με το θέατρο, όμως η πορεία σας άλλαξε μετά τη συμμετοχή σας στις «Άγριες μέλισσες».

Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά-σταθμό, που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο, και όλα τα κανάλια άρχισαν να κάνουν μεγάλες παραγωγές, πιο πλούσιες, με πιο πολλούς ηθοποιούς, και τελικά άνοιξε πιο πολύ η δουλειά για όλους μας. Δουλεύω στο θέατρο από το 1996 στην Ελλάδα και έχω ξεκινήσει από το Βερολίνο το 1990 ως πιτσιρικάς που ψαχνόμουν για το τι θα κάνω. Οπότε από το 1996, που δουλεύω στο θέατρο, η μεγάλη, ας πούμε, αναγνώριση για το ευρύ κοινό ήρθε από τις «Αγριες μέλισσες».

Φέτος έχει πλημμυρίσει η τηλεόραση από ελληνικές σειρές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να δεις όλες τις σειρές, σε καμία περίπτωση. Εγώ προσπάθησα να τις δω σχεδόν όλες, για να δω τι παίζει. Ευτυχώς, κάποιες παίζουν σε επανάληψη, ή ορισμένες, όπως οι σειρές της ΕΡΤ, ανεβαίνουν στο ERTflix και μπορώ να τις δω ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φανταστείτε ότι η δική μας τηλεοπτική σειρά κάνει τεράστια νούμερα στο Ίντερνετ. Στις μετρήσεις, που δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικές, αυτή τη θέαση δεν τη μετράνε.

Πηγή: Secret

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved