Ένας χρόνος χωρίς τη Μίνα Αδαμάκη –  Οι προσωπικές εξομολογήσεις και η πίστη στην Τέχνη της
Showbiz

Ένας χρόνος χωρίς τη Μίνα Αδαμάκη – Οι προσωπικές εξομολογήσεις και η πίστη στην Τέχνη της

Μια ακόμη απώλεια που συγκλόνισε τον περασμένο χρόνο αυτή της Μίνας Αδαμάκη.

Ένας χρόνος έχει περάσει και κανείς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως μια από τις «Χάριτες» της καρδιάς μας δεν είναι πια εδώ. Η Μίνα Αδαμάκη ωστόσο φρόντισε πριν φύγει να αφήσει παρακαταθήκη τις σπουδαίες ερμηνείες της. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών μετά από μεγάλη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

adamaki-(5).jpg

Μίνα Αδαμάκη

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από τις Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλοι θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι», είχε γράψει ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοινώνοντας τη θλιβερή είδηση.
Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

treisxarites.jpg

Οι τρεις Χάριτες με τη θεία Μπεμπέκα

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στο έργο "Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά" και έκτοτε ακολουθήσε μια καριέρα ζηλευτή σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.

Η σχέση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ

adamaki-(8).jpg

Μίνα Αδαμάκη

«Εντυπωσιάζομαι όταν νέοι άνθρωποι μου λένε ότι τις βλέπουν στο διαδίκτυο ακόμη και σήμερα. Έτσι, η σχέση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ, συνέχεια ανανεώνεται. Είναι πολύ ωραίο που συναντηθήκαμε ξανά. Βέβαια, δεν διακόπηκε ποτέ η σχέση μας, γιατί πάντα μιλάμε στο τηλέφωνο και διατηρούμε επαφή. Έχει πολύ γούστο, όμως, που ξαναβρεθήκαμε-ως Τρεις Χάριτες...»

Σπούδασα από αγάπη για το θέατρο και τη τέχνη

adamaki-(3).jpg

Μίνα Αδαμάκη

«Σπούδασα από αγάπη για το θέατρο και τη τέχνη και όχι από φιλαρέσκεια και ματαιοδοξία. Έζησα την εποχή που ήταν ασυμβίβαστο ο ηθοποιός του θεάτρου τέχνης να κάνει κινηματογράφο ή τηλεόραση. Για τον Κάρολο Κούν η παράλληλη ενασχόληση σήμαινε αποπροσανατολισμό και αποδιοργάνωση. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ο ηθοποιός πρέπει να έχει παράλληλες ενασχολήσεις. Δεν είναι θέμα μόνο βιοπορισμού αλλά και πολύπλευρης δραστηριότητας και εξέλιξης»

Χαίρω μιας εκτίμησης την οποία έχω εισπράξει από τον κόσμο

adamaki-(4).jpg

Μίνα Αδαμάκη

«Δεν με ενδιαφέρει να επικοινωνήσω με άλλο τρόπο. Στα προσωπικά μου δεν έχω ούτε σκάνδαλα ούτε τίποτα, ζω μία απλή ζωή, κι έτσι ζούσα. Δεν έχω λόγο να το κάνω, δεν είναι καθόλου στο στιλ μου. Ο κόσμος ώρες-ώρες ενδιαφέρεται πάρα πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται για μένα, έχει με τόσους άλλους να ασχοληθεί... Δεν έχω παράπονο, η δημοσιότητα μου έχει φερθεί καλά. Στο σύνολο χαίρω μιας εκτίμησης την οποία έχω εισπράξει από τον κόσμο, από το κοινό και από τους ανθρώπους που προβάλλουν τα πράγματα. Αυτό είναι ωραίο, παρόλο που μπορεί να έχει μικρότερη δημοσιότητα»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved