Η Άννα Αδριανού στο gossip-tv: Ο Έρωτας φυγάς, το θέατρο & η γλυκιά αναφορά στον σπουδαίο μπαμπά της
Showbiz

Η Άννα Αδριανού στο gossip-tv: Ο Έρωτας φυγάς, το θέατρο & η γλυκιά αναφορά στον σπουδαίο μπαμπά της

Η Άννα Αδριανού δεν χρειάζεται συστάσεις. Παλιοί και νέοι την γνωρίζουν πολύ καλά μέσα από ρόλους που έχει υποδυθεί όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας της τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο.

Και δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις της ως ηθοποιός αλλά και όλα εκείνα που μας έχει χαρίσει απλόχερα ως σεναριογράφος και συγγραφέας. Πάντα ευγενική και πρόσχαρη και έτοιμη να απαντήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε ό, τι κι αν ρωτηθεί.

Η ίδια, μιλά στο gossip-tv.gr για όλα. Για το θέατρο, καθώς φέτος το κοινό έχει τη χαρά να την απολαύσει στο θέατρο Αλκμήνη στην παράσταση «Θα σε δω στον Παράδεισο», για τον Έρωτα φυγά όπου υποδύεται την Ουρανία, για τον σύζυγό της Γιάννη Μπότση αλλά και για τον σπουδαίο πατέρα της Νίκο Βασταρδή.

annaadrianou-(5).jpg

Η Άννα Αδριανού.

  • Θέατρο και τηλεόραση φέτος. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό ο συνδυασμός αυτών των δύο;

Σίγουρα είναι κουραστικό και σου παίρνει σχεδόν όλο τον χρόνο σου. Αλλά όταν βρεθηκα μπροστά στην ευτυχισμένη συγκυρία να μου προταθούν δυο από τους ωραιότερους ρόλους που έχω παίξει με υπέροχους σκηνοθέτες και με συμπρωταγωνιστές θαυμάσιους ηθοποιούς που εκτιμώ κι αγαπώ… δεν δίστασα στιγμή.

Συγκέντρωσα τις δυνάμεις μου και βούτηξα στις ζωές της Ρόουζ και της Ουρανίας, με μεγάλη χαρά και λαχτάρα. Άλλωστε έγινα ηθοποιός για να ζήσω τις ζωές… κι άλλων πλασμάτων, κι ας είναι φανταστικά. Όταν όμως οι ρόλοι είναι γραμμένοι με αλήθεια, οι ζωές τους γίνονται αληθινές και καθώς τους υποδύομαι, οι εμπειρίες τους πλουτίζουν τις δικές μου και κάνουν και την δική μου ζωή, πιο συναρπαστική. Είναι σαν να ζεις σε παράλληλα σύμπαντα.

«Δεν είμαι πλούσια κι ούτε ηθελα ποτέ να γίνω»

  • Υπάρχει χώρος για την προσωπική σας ζωή ανάμεσα στο θέατρο και τα απαιτητικά γυρίσματα μιας καθημερινής σειράς;

Πάντα υπάρχει χώρος για κάτι που θες και σου είναι απαραίτητο, σαν το οξυγόνο. Και τον ξεκλέβεις, δίνοντας άλλο βάρος και σημασία στις στιγμές. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος για να πεις σ΄αγαπώ, για να δώσεις ένα χάδι, να μοιραστείς μια σκέψη, ένα συναίσθημα, να θαυμάσεις ένα ηλιοβασίλεμα, η μια πανσέληνο, να παίξεις με ένα σκυλί, να ακούσεις για λίγο έστω μια μουσική που σε συγκλονίζει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι στα αλήθεια εκεί. Και να νιώθεις κάθε στιγμή της ζωής σου, δίνοντας της, όσο λίγο κι αν διαρκεί την απόλυτη προσοχή και σημασία. Σαν να είναι η πρώτη κι η τελευταία.

  • Πώς είναι μια τυπική ημέρα με τον σύζυγό σας Γιάννη Μπότση; Μιλάτε πάντα με τα πιο όμορφα λόγια. Δεν υπάρχει κάτι που να σας εκνευρίζει σε εκείνον;

Οι μέρες με κάποιον που ζεις μαζί του ποικίλουν. Δεν είναι πάντα οι ίδιες. Και φυσικά με έναν άνθρωπο που μοιράζεσαι τα πάντα μπορείς κάποια στιγμή και να διαφωνίσεις, ακόμα και να τσακωθείς.

Αλλά όταν ο κοινός παρανομαστής σε όλα είναι η Αγάπη, ο θαυμασμός, η εκτίμηση, η χαρά που σου δίνει η παρουσία του, η επιθυμία για αυτόν, αυτό λειτουργεί σαν ένα μαγικό έδαφος, που μαλακώνει αυτόματα κάθε ανάχωμα. Κι ο έρωτας φιλτράρει τα πάντα θετικά. Απλά πιστεύω ότι για να διατηρηθεί, πρέπει να είσαι ερωτικός άνθρωπος, που για μένα σημαίνει ότι πάνω απ΄ όλα να είσαι ερωτευμένος με την ζωή κι όσα υπάρχουν γύρω σου.

Να έχεις διατηρήσεις την παιδικότητα και την αγνότητά σου. Την ικανότητα να ενθουσιάζεσαι με την κάθε στιγμή και με τα απλά πράγματα. Και κάτι ακόμα: Τα ζευγάρια όταν ταιριάζουν, ταιριάζουν και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και δένονται περισσότερο και με τα δύο.

annaadrianou-(11).jpg

Η Άννα Αδριανού με τον σύζυγό της, Γιάννη Μπότση.

  • Φέτος, κάνατε είσοδο στη σειρά του Open, Έρωτας φυγάς. Μια σειρά που προβάλλεται για δεύτερη σεζόν και είδε τα νούμερα τηλεθέασης να εκτοξεύονται το καλοκαίρι με τις επαναλήψεις. Ποια είναι η γνώμη σας για τις επαναλήψεις των σειρών, παλιών και νέων, και ποια τα συναισθήματά σας που είστε τώρα κομμάτι της συγκεκριμένης δουλειάς που έχει τεράστια αποδοχή από τους τηλεθεατές;

Είναι μια σειρά πολύ καλοφτιαγμένη από την αρχή της, πολύ έντιμη, που σέβεται και την μυθοπλασία και τους τηλεθεατές. Γιατί είναι φτιαγμένη από ανθρώπους με καλλιτεχνικό όραμα μέσα τους, που τους ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα η καλή δουλειά, η σωστή αναπαράσταση, η γραφή, η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες και όχι μόνο τα νούμερα. Κι όταν τα νούμερα δεν γίνονται αυτοσκοπός, αλλά το ζητούμενο είναι να φτιάξεις ένα έργο που αρέσει πρώτα σε σένα και το αγαπάς, τότε, όπως φάνηκε, τα νούμερα… ακολουθούν από μόνα τους. Χωρίς να το περιμένει κανείς. Γιατί και το κοινό έχει ένστικτο. Αυτός είναι ο λόγος που ακολούθησε κι ακολουθεί τον Έρωτα φυγά με τόσο πάθος.

  • Υποδύεστε την Ουρανία στον Έρωτα φυγά. Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος σας και τι εκπλήξεις επιφυλάσσει η ηρωίδα σας;

Η Ουρανία είναι ένας σύνθετος ρόλος γιατί είναι μια περσόνα φτιαγμένη με αυθεντικά υλικά και πολλή αγάπη κατ αρχήν από τον δημιουργό της, τον Δημήτρη Αποστόλου. Είναι μια γυναίκα που πέφτει σαν βόμβα πάνω σε ένα ήδη διαλυμένο Κιάρι, μιας και ήταν η ερωμένη του Δεμερτζή και η πνευματική μητέρα του Ιάσονα, που τον επηρεάζει πιο πολύ από την Μαργέτα.

Όμως, παρά τον σάλο και τις αναταράξεις του ερχομού της, έρχεται για να χτίσει κι όχι να καταστρέψει. Θα μάθει στον Ιάσονα να αγαπάει και να ενηλικιώνεται μέσα του και θα βοηθήσει κάθε έναν που έρχεται σε επαφή μαζί του (Την Αλεξάνδρα, τον Μάρκο, ακόμα και τους υπηρέτες) να βρουν τον εαυτό τους και την αλήθεια τους.

Ωστόσο αυτό δημιουργεί μεγάλες εντάσεις, παρεξηγήσεις και γεγονός, θα εγκατασταθεί στο αρχοντικό και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες εκεί μέσα. Παράλληλα κρύβει ένα μεγάλο φοβερό μυστικό που κατατρώει χρόνια την ψυχή και την ζωή της, που θα εμφανιστεί σιγά σιγά και θα αλλάξει τα πάντα ακόμα και στις ζωές των άλλων.

Αν η ζωή μου αξίζει κάτι, ο πατέρας μου ευθύνεται γι αυτό.

  • Είστε στον χώρο από πολλά μετερίζια. Ηθοποιός, σεναριογράφος, συγγραφέας… Τα νούμερα τηλεθέασης σας αγχώνουν;

Ψάχτηκα και δούλεψα πολύ εσωτερικά για να κρατάω το κέντρο βάρους του εαυτού μου μέσα μου και να μην αφήνω να με ξεσηκώνουν καλά ή κακά οι εξωτερικές επιδράσεις.

Κάνω την δουλειά μου όσο πιο καλά μπορώ και πάντα με πάθος, αλλά γνωρίζω ότι η επιτυχία και η αποτυχία δεν εξαρτώνται απόλυτα από εμάς κι είναι σαν ένα παιχνίδι που δεν το παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Δεν εξαρτάται από αυτό η ζωή μου, ούτε καν η δουλειά μου. Άλλωστε προχωράμε μέσα κι από τα δύο. Άρα και τα δυο χρήσιμα. Έτσι κι αλλιώς τα σημαντικά είναι άλλα κι αλλού.

  • Εσείς θα επιστρέφατε με μια δική σας νέα σειρά με τα τωρινά δεδομένα στην τηλεόραση;

Δεν ξέρω. Κάθε φορά επικεντρωνομαι σ’ αυτό που κάνω τώρα. Και για τώρα, προτιμώ την υποκριτική και να γράφω βιβλία. Για αύριο δεν ξέρω.

annaadrianou-(9).jpg

Η Άννα Αδριανού.

  • Έχετε ζήσει της «χρυσές εποχές» της τηλεόρασης. Καταφέρατε να κάνετε… κομπόδεμα και να αποκτήσετε περιουσία;

Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, δεν τα βλέπω ούτε σαν μέσον ασφάλειας, ούτε σαν μέσον εξουσίας. Δεν διαπραγματεύτηκα ίδιαίτερα τις αμοιβές μου, δεν είμαι πλούσια κι ούτε ήθελα ποτέ να γίνω. Ζω καλά και μπορώ να βοηθάω και κάποιους άλλους που το χρειάζονται. Ως εκεί. Αλλά στο παρελθόν έχω περάσει τέλεια και χωρίς λεφτά.

  • Διατηρείτε εξοχική κατοικία στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη, ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο χωριό. Πριν από λίγο καιρό, η περιοχή είχε σοβαρά προβλήματα με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν όλη τη Θεσσαλία. Εσείς είχατε ζημιές στο σπίτι σας ή κάποιοι κοντινοί σας άνθρωποι;

Ευτυχώς το δικό μας σπίτι δεν έπαθε κατι, αλλά αυτό εμένα δεν με καθησυχάζει, όταν τόσοι άλλοι άνθρωποι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι επλήγησαν. Πιστεύω ότι είναι πολύ άσχημο να νοιάζεται κανείς μόνο για τον εαυτό του. Σ’ αυτόν τον πλανήτη είμαστε ένα, κι όχι μόνο με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με τα άλλα πλάσματα που τον κατοικούν και με τον εγωκεντρισμό μας και με πρόσχημα τον πολιτισμό μας τους τον έχουμε κλέψει.

Μιλάω φυσικά και για τα ζώα, οικόσιτα και άγρια, που προφανώς ακόμα και τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια, όταν στις ειδήσεις για τις φωτιές και τις πλημμύρες έλεγαν ότι «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» .

Δυστυχώς θρηνήσαμε εκατοντάδες έως χιλιάδες αθώα πλάσματα, τα οποία κάηκαν, πνίγηκαν, ξεσπιτώθηκαν, πέθαναν από πείνα και δίψα. Πλάσματα που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους και εκείνοι που τα εκμεταλλεύονταν τα εγκατέλειψαν να πεθάνουν. Όλο αυτό με θυμώνει αφάνταστα και με θλίβει. Όσο όμως η ανθρωπότητα θα πάσχει από σκληρότητα κι έλλειψη συμπόνοιας, δεν θα πάει μπροστά.

annaadrianou-(3).jpg

Στιγμιότυπο από τη φωτογράφηση της παράστασης.

  • Θεατρικά φέτος, το κοινό μπορεί να σας απολαύσει στο θέατρο Αλκμήνη, στην παράσταση «Θα σε δω στον Παράδεισο». Μιλήστε μου λίγο γι΄αυτό το έργο και τι θα παρακολουθήσει ο κόσμος που θα έρθει;

Είναι το υπέροχο τελευταίο έργο ενός από τους μεγαλύτερους αμερικάνους συγχρονους συγγραφείς. Του Νήλ Σάιμον. Το έργο, είναι ρομαντική κομεντί που εξελίσσεται ωστόσο σε συγκινητική dramedie κι αγγίζει με τον μοναδικό αστραφτερό τρόπο του Σάιμον θέματα παναθρωπινα που μας αγγίζουν.

Βλέπουμε μια γυναίκα που επικοινωνεί και συμβιώνει με τον αγαπημένο της … μοιράζεται μαζί του τις μέρες και τις νύχτες της, συνομιλεί, τσακώνεται, συμφιλιώνεται, κάνει σεξ μαζί του…. χρόνια μετά τον θάνατο του. Κι αναρρωτιέται: Όλο αυτό συμβαίνει άραγε μόνο στο κεφάλι της, είναι μια απελπισμένη η και γενναία αντίδραση απέναντι στην απώλεια; Είναι μια τρέλα, ή η απόλυτη αγάπη δυο ανθρώπων που σπάει τα σύνορα ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο κι έχει την δύναμη να τους ενώσει για πάντα; Είναι έρωτας ή παραλογισμός; Αλλά και ποιος μεγάλος έρωτας δεν είναι παράλογος; Συγχρονως βλέπουμε πως ένας τέτοιος απόλυτος έρωτας επηρεάζει ένα άλλο νεώτερο ζευγάρι που αναζητάει κι εκείνο την αγάπη;

Είναι ένα βαθιά συγκινητικό έργο που χαρίζει εναλλάξ γέλιο και δάκρυ στους θεατές του. Παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη με εμένα, τον μοναδικό Γιώργη Κοντοπόδη, και δυο νέους υπέροχους ηθοποιούς την Δανάη Καλοπητα και τον Νίκο Καραγιαννίδη. Σε απόδοση της Ρένας Ρίγγα και μια έξοχη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Οι διθυραμβικές κριτικές και η αγάπη του κοινού σ’ αυτή την παράσταση την δικαίωσαν από την πρώτη στιγμή.

  • Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον πατέρα σας, τον σπουδαίο Νίκο Βασταρδή. Πόσο σημαντικός ήταν για εσάς και τι θυμάστε από εκείνον; Ξεπερνιέται ποτέ μια τέτοια απώλεια, όπως και μια απώλεια όπως εκείνη του αδερφού σας που σκοτώθηκε στα 18 του; Πώς τα διαχειριστήκατε όλα αυτά;

Δεν θέλω να μιλήσω για απώλειες. Πιστεύω κι εγώ σαν την ηρωίδα που υποδύομαι ότι η αληθινή ΑΓΑΠΗ δεν χάνεται. Είναι ενέργεια και η ενέργεια είναι η ουσία του συμπαντος. Όποιος αγαπάμε, μένει μέσα μας για πάντα και μας καθορίζει. Και οι άνθρωποι μας συνεχίζουν να υπάρχουν στο νου και στην καρδιά μας. Ίσως και σε έναν άλλο τόπο, όπου όλοι συναντιόμαστε.

annaadrianou-(1).jpg

Η Άννα Αδριανού και ο μπαμπάς της, Νίκος Βασταρδής.

  • Είναι για εσάς μια λύτρωση το ότι καταφέρατε να χαράξετε μια σπουδαία πορεία στον χώρο και μπορείτε με περηφάνια να αφιερώνετε μια παράστασή σας στον πατέρα σας που σας άφησε αυτή τη μεγάλη παρακαταθήκη;

Είναι πολύ συγκινητικό. Αλλά αν έκανα πέντε πράγματα στην ζωή μου, αν η ζωή μου αξίζει κάτι, ο πατέρας μου ευθύνεται γι αυτό. Όχι για όσα πέτυχα στην καριέρα μου, που δεν τα θεωρώ σημαντικά, αλλά για αυτά που ίσως αξιώθηκα να προσφέρω σε άλλους τομείς.

  • Κλείνοντας, έχετε όνειρα που δεν έχετε ακόμα πραγματοποιήσει; Τι άλλο θα θέλατε να κάνετε και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος άνθρωπος. Όλα τα άλλα είναι τελικά ασήμαντα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved