Κοσμάς Ζαχάρωφ: H συνεργασία με τον ηθοποιό γιο του και η Αλίκη Βουγιουκλάκη
Showbiz

Κοσμάς Ζαχάρωφ: H συνεργασία με τον ηθοποιό γιο του και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο Κοσμάς Ζαχάρωφ, που έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο θεατρικό σανίδι, μιλάει για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην οποία πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά.

Παράλληλα, ο καταξιωμένος ηθοποιός αναφέρεται στη συνεργασία με τον γιο του αλλά και στη φιλία και τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην παράσταση για πρώτη φορά παίζετε μαζί με τον γιο σας, τον Χρήστο, που ακολουθεί τα βήματά σας. Πώς νιώθετε;

Εξαιρετικά. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του.

Όταν σας είπε ότι θέλει να ασχοληθεί και εκείνος με την τέχνη της υποκριτικής, πώς αντιδράσατε;

Μάλλον ήταν πάντα βέβαιο ότι θα συμβεί αυτό, γιατί από μικρό παιδί ήταν στα θέατρα, ερχόταν στις πρόβες, στις παραστάσεις. Όταν συζητούσαμε, μου έλεγε την εξής φράση: «Μπαμπά, όταν έχεις γνωρίσει αυτή τη δουλειά, τι άλλο να σε συγκινήσει;». Ήξερα, λοιπόν, ότι θα κάνει αυτή τη δουλειά και δεν θα στεκόμουν ποτέ εμπόδιο.

0077_KOSMAS_ZAXAROF_XRISTOS_ZAXAROF_3112023.jpg

O Κοσμάς Ζαχάρωφ με τον γιο του

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός; Ξαφνικά, όπως συμβαίνει συνήθως. Υπήρχαν σημάδια από τότε που ήμουν μαθητής. Έβλεπα παραστάσεις στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και ένιωσα ότι εγώ ανήκω σε αυτόν τον χώρο. Έτσι, πήγα να δώσω εξετάσεις.

Έχετε καταπιαστεί με πολλά διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει κάποιο είδος που ξεχωρίζετε;

Μου αρέσει πολύ η κωμωδία, αλλά οι αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι ο Σαίξπηρ και ο Τσέχωφ.

Υπάρχουν στιγμές που θεωρείτε κομβικές στην καριέρα σας;

Έχω βιώσει πολλές σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Εγώ προέρχομαι από το Κρατικό θέατρο, έχω ασχοληθεί πολύ με το δράμα. Όταν βρέθηκα στο ελεύθερο θέατρο, συνεργάστηκα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία γίναμε πολύ φίλοι και είδα και την άλλη εκδοχή της δουλειάς μας. Το «εμπορικό» θέατρο είναι επίσης μαγικό. Έχει δικούς του κανόνες και η ανταπόκριση του κοινού είναι απίστευτη. Τα 1.000 άτομα την ημέρα που είχαμε στην παράσταση της Βουγιουκλάκη δύσκολα τα βλέπεις στο άλλο θέατρο.

201912131247260.8710_GIORGOS_GALITIS_KOSMAS_ZAXAROF_12122019.jpg

Κοσμάς Ζαχάρωφ

Πώς ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως συνεργάτιδα και φίλη;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν και παραμένει ένας μύθος. Ήταν μια μεγάλη καλλιτέχνιδα. Είχε ωραία ελαττώματα και πολλά προτερήματα. Η Αλίκη ήταν ένας άνθρωπος που έλαμπε για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν ήξερε ούτε η ίδια. Σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε ψαχνόταν να βρει τι συνέβη, πώς έγινε αυτό το θαύμα. Αλλά δεν είχε ούτε η ίδια απαντήσεις. Είχε ένα δικό της άστρο. Επίσης θαύμαζα την εργατικότητά της αλλά και τη διορατικότητα που είχε. Ήξερε ποια παράσταση θα αρέσει στον κόσμο την επόμενη χρονιά.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved