Ακύλλας Καραζήσης: «Το διάβασμα είναι το καταφύγιό μου. Διαβάζω λογοτεχνία και Ιστορία και τριπάρω»

Ακύλλας Καραζήσης

Showbiz

Ακύλλας Καραζήσης: «Το διάβασμα είναι το καταφύγιό μου. Διαβάζω λογοτεχνία και Ιστορία και τριπάρω»

Για το έργο που σκηνοθετεί στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τη σκηνοθετική του ιδιότητα αλλά και για το πώς απολαμβάνει την καθημερινότητά του, μίλησε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Ακύλλας Καραζήσης.

Τι θα σκηνοθετήσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος;

Σκηνοθετώ το πρώτο έργο του Σίλερ, τους «Ληστές», που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο. Ένα εξόχως πολιτικό έργο. Μια οικογένεια με έναν καλό και έναν κακό γιο, που ο καλός γιος είναι μέλος μιας παρέας ελευθεριακών φοιτητών, οι οποίοι ωθούνται από την κοινωνία και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην παρανομία και γίνονται κοινωνικοί ληστές. Έχει τρομερό ενδιαφέρον.

akyllas-karazisis-(2).jpg

Ακύλλας Καραζήσης

Εκτός από ηθοποιός, αισθάνεσαι πια και σκηνοθέτης;

Ναι, βέβαια. Όμως η μαγιά του θεάτρου, η ψυχή του θεάτρου είναι ο ηθοποιός. Ο ηθοποιός είναι το παν. Μετά έρχεται ο συγγραφέας, μετά ο σκηνοθέτης.

Άρα δεν είναι απλά ένα χρήσιμο εργαλείο ο ηθοποιός, όπως λένε κάποιοι;

Τεράστιο λάθος. Ο ηθοποιός είναι το θέατρο. Όμως με μεγάλη χαρά σκηνοθετώ, γιατί ο σκηνοθέτης έχει κάτι από συγγραφέα. Φτιάχνει έναν κόσμο.

akyllas-karazisis-(1).jpg

Ακύλλας Καραζήσης

Πού βρίσκεις καταφύγιο; Τι σε ανακουφίζει στην καθημερινότητά σου;

Είμαι βουτηγμένος από μικρό παιδί στη λογοτεχνία. Την αγαπώ. Αγαπώ τη λογοτεχνία. Δεν κάνω ούτε τον διαβασμένο ούτε τίποτα. Μου αρέσει. Είναι η καταφυγή μου. Τι ωραιότερο από το να ξαπλώνεις στον καναπέ σου και να διαβάζεις ένα μυθιστόρημα. Το διάβασμα είναι το καταφύγιό μου. Διαβάζω λογοτεχνία και Ιστορία και τριπάρω. Είναι η μανία μου. Για αυτό και το θέατρο. Το θέατρο το κάνω γιατί μπορώ να επικοινωνήσω. Στην ουσία δεν σηκώνομαι από τον καναπέ μου. Βρήκα μια δουλειά που είμαι ξαπλωμένος στον καναπέ, διαβάζω και βυθίζομαι σε ένα μυθιστόρημα και απλά μεταφέρομαι σε μια σκηνή θεάτρου. Και ο τρόπος που παίζω είναι κοντινός σε αυτό. Για πολλά χρόνια, νεότερος, πίστευα ότι μόνο η μυθοπλασία υπάρχει. Ακόμα το πιστεύω. Η πραγματικότητα είναι ο μύθος, το ψέμα.

Πηγή Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved