Δώρος Γεωργιάδης: Η τιμητική εκδήλωση στην Κύπρο, η σπάνια εμφάνιση και οι λαμπεροί καλεσμένοι
Showbiz

Δώρος Γεωργιάδης: Η τιμητική εκδήλωση στην Κύπρο, η σπάνια εμφάνιση και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Αγέρωχος, γοητευτικός και με τη φωνή του να παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο ο Δώρος Γεωργιάδης.

Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι θαυμαστές του καταξιωμένου συνθέτη, ερμηνευτή και στιχουργού Δώρου Γεωργιάδη που, κυριολεκτικά, κατέκλυσαν, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα για να συναντήσουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Φωκά με τίτλο «ΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Μ' ένα τραγούδι που μιλάει στην ανθρωπιά σας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

doros-gerorgiadis-timitiki-ekdilosi-kypros-(10).jpg

Δώρος Γεωργιάδης

Ο Δώρος Γεωργιάδης είναι ένας από τους πρώτους Κύπριους τραγουδιστές και συνθέτες που διέπρεψαν στην Ελλάδα. Καθιερώθηκε το 1972 όταν κέρδισε το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τη σύνθεσή του «Αν ήμουν πλούσιος» σε στίχους Σώτιας Τσώτου.

Το 1977 κέρδισε ξανά το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη σύνθεσή του με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή», τραγούδι με το οποίο η Άννα Βίσση καθιερώθηκε στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Με τη σύνθεση της ροκ όπερας «The Archon» (1979), που ανέβηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά και των τραγουδιών «Σωκράτη εσύ Σουπερστάρ» (1979) και «Μόνικα» (1981), με τα οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision, ο Δώρος κατάφερε να αναγνωριστεί η αξία του και στο εξωτερικό. Επιπλέον, κατά τη δεκαετία του '90, έστησε και διηύθυνε τη Χορωδία της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και δημιούργησε τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Τραγουδιού και το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Αφετηρίες», θεσμούς που ανέδειξαν μεγάλα ταλέντα της Κύπρου, όπως τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτά και άλλα πολλά σπουδαία επιτεύγματα ενός καλλιτέχνη που δόξασε τη χώρα του όσο λίγοι ξεδιπλώνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

doros-gerorgiadis-timitiki-ekdilosi-kypros-(7).jpg

Δώρος Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρου Αυγουστίδη.

Για το βιβλίο μίλησαν, η εκδότρια Άντρη Χαϊράλλα και ο μουσικός, παραγωγός και εκδότης Φίλιππος Παπαθεοδώρου.
Τραγούδια του Δώρου Γεωργιάδη τραγούδησαν, ο Πασχάλης, η Ελπίδα, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Συμμετείχαν οι μουσικοί, Παναγιώτης Κλείτου στο πιάνο και Γιάννος Γεωργιάδης στην κιθάρα.

Δες φωτογραφίες στη gallery

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved