Γιωργής Τσουρής: Είναι πολύ ωραίο όταν ο άνθρωπός σου σε καταλαβαίνει, συμπορεύεται και συνεργάζεται
Showbiz

Γιωργής Τσουρής: Είναι πολύ ωραίο όταν ο άνθρωπός σου σε καταλαβαίνει, συμπορεύεται και συνεργάζεται

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός Γιωργής Τσουρής είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη.

Στα 37 του χρόνια έχει γράψει τρία θεατρικά, τα οποία από στόμα σε στόμα βρέθηκαν να κάνουν sold out παραστάσεις: τον «Χαρτοπόλεμο», που σκέφτεται να ανεβάσει ξανά, τα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», που κέρδισε Βραβείο Χορν, παίζεται για πέμπτη σεζόν και ολοκληρώνει τις παραστάσεις στις αρχές Δεκεμβρίου, και το «Μακριά από παιδιά», που ανέβηκε φέτος τα δύο τελευταία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη παίζονται στο θέατρο «Ιλίσια Βολανάκη».

Τα έργα του βάζουν στο επίκεντρο την ελληνική οικογένεια.

giorgis-tsouris-(1).jpg

«Όλη η τριλογία καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: ότι η συγχώρεση του εαυτού μας και των γύρω μας είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε μπροστά και ότι άπαξ και ο άνθρωπος περάσει τα 30 η συγχώρεση είναι δική του ευθύνη για να πάει παρακάτω. Δεν μπορεί πλέον να διεκδικεί από το παρελθόν. Το παρελθόν υπήρξε αυτό που υπήρξε. Στο κάτω-κάτω οι γονείς από τη φύση τους είναι εκεί για να μας μεταφέρουν την πιο πολλή ευθύνη και τα πιο μεγάλα τραύματα», λέει στη Realnews ο Γιωργής Τσουρής. Ο πατέρας του, Ανδρέας Τσουρής είναι ηθοποιός ενώ η μητέρα του είναι φιλόλογος. Εκείνος σπούδασε και τα δύο, αλλά και μουσική, ενώ η φιλοσοφία του πατέρα του ήταν εκείνη που τον καθόρισε από πολύ μικρό και του έδειξε τον δρόμο. «Με καθόρισε ένα αίτημα του πατέρα μου για μια τέχνη λαϊκή με όρους ποιότητας. Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να απευθύνεται στη μάζα του λαού, παράγοντας πολιτισμό για όλους. Ακούγεται μεγαλεπήβολο, αλλά είναι το σήμα που πήρα από μικρός. Είναι τιμή να είσαι λαϊκός καλλιτέχνης», σημειώνει ενώ για την επίσης ηθοποιό, σύζυγό του, λέει πως:

giorgis-tsouris-(2).jpg

«Η Βάλια είναι δίπλα μου και είναι πολύ επιδραστική σε ό,τι κάνουμε. Αν εγώ είμαι ο μπαμπάς ενός έργου, η Βάλια είναι ο νονός η μαμά, ο αδελφός και τα δύο μου παιδιά. Είναι στο κέντρο, είναι η ψυχή των παραστάσεων. Είναι συνοδοιπόρος σε όλα αυτά και με την κρίση της τους δίνει χαρακτηριστικά που εγώ από μόνος μου δεν θα μπορούσα να δώσω», παραδέχεται, ενώ στην ερώτηση αν είναι πιο εύκολα τα πράγματα σε ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι απαντά με ειλικρίνεια.

tsouris.webp

«Οχι απαραίτητα. Εχει τις δικές του δυσκολίες είναι πολύ ωραίο όταν ο άνθρωπός σου σε καταλαβαίνει, συμπορεύεται και συνεργάζεται. Προφανώς η στήριξή του και η συνδρομή του είναι ανακουφιστικές σε πολλές περιπτώσεις αλλά, δεν είναι εύκολο να συμβιβάζεται ο ένας για τον άλλο όταν κάνουν την ίδια δουλειά και υπάρχει και μια οικογένεια - τετραμελής πλέον. Είναι πράγματα που πρέπει να ισορροπήσουν», λέει αναφερόμενος στην κόρη και στον γιο του, που κράτησαν τη σύζυγό του εκτός θεάτρου για δύο χρόνια. «Η Βάλια είναι μια σπουδαία ηθοποιός που δεν της αναλογεί τίποτε λιγότερο από το να είναι παρούσα και στο θέατρο και στην τηλεόραση», επισημαίνει στη Real.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved