Γιώργος Φούντας: Η καριέρα που δεν μάθαμε ποτέ και η μάχη με το Αλτσχάιμερ
Showbiz

Γιώργος Φούντας: Η καριέρα που δεν μάθαμε ποτέ και η μάχη με το Αλτσχάιμερ

Στις 28 Νοεμβρίου, πριν δεκατρία χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από τον τόπο μας. Ο Γιώργος Φούντας υπήρξε ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που έμεινε με την ίδια γυναίκα επί 56 ολόκληρα χρόνια, ενώ αρνήθηκε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Γιώργος Φούντας ήταν Έλληνας ηθοποιό του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του στην ταινία «Στέλλα», του Μιχάλη Κακογιάννη. Αποτέλεσε σύμβολο αρρενωπότητας. Στον ελληνικό κινηματογράφο ο Γιώργος Φούντας μπορεί να έβγαζε έναν αγέρωχο άνθρωπο, στην προσωπική του ζωή όμως ήταν ήσυχος. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων. Την αρρενωπή μορφή του και την ελληνική μπέσα την άφησε παρακαταθήκη. Ο Γιώργος Φούντας έκαψε καρδιές.
Στις ταινίες υποδυόταν τον σκληρό, τον γοητευτικό και τον επιβλητικό. 56 χρόνια έμεινε παντρεμένος με τη μεγάλη του αγάπη τη Χρυσούλα Ζώκα. Έζησαν μαζί μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ταξίδι του Φούντα στην Αμερική

fountas-(1).jpg

Οι συνάδελφοί του τον παρακινούσαν να μάθει αγγλικά για να κάνει καριέρα στην Αμερική. Αλλά αυτός το μόνο που ήθελε, ήταν να είναι η οικογένειά του ευτυχισμένη. Το 1967 ήρθε από το Λονδίνο η απίστευτη επαγγελματική πρόταση. Η παραγωγή του «Τζέιμε Μποντ» έψαχνε τον διάδοχο του Σον Κόνερι και ο Φούντας αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Τρελαμένος ο Φίνος, τον πείθει τελικά να μπει στο αεροπλάνο (που έτρεμε ο Φούντας) και να περάσει τα δοκιμαστικά, φτάνοντας μάλιστα στη διαδικασία της τελικής επιλογής. Ήταν ή αυτός ή ο Τζορτζ Λάζενμπι να, πάρουν τον ρόλο του υπερκατασκόπου και ο Φούντας κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει την υποψηφιότητά του, δηλώνοντας εμφατικά πως δεν προλαβαίνει να μάθει αγγλικά για να ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ.

Η αστεία ιστορία με τον βασιλιά!

fountas-(2).jpg

Δεν το μετάνιωσε ποτέ, γιατί απλά έπαιρνε τη ζωή όπως ερχόταν, σπάζοντας πλάκα με τη φιλοδοξία των συναδέλφων του. Ή κάνοντας καλαμπούρια ακόμα και στον βασιλιά! Πράγματι, το καλοκαίρι s του 1967, όταν ο Φούντας υποδυόταν έναν αρχιφύλακα της Αμέσου Δράσεως στα γυρίσματα του «Πυρετού στην άσφαλτο», συνάντησε ως κινηματογραφικός αστυνομικός την αυτοκινητοπομπή του βασιλιά Κωνσταντίνου σε κάποια γέφυρα της Αθήνας, περασμένα μεσάνυχτα. Ο βασιλιάς βγήκε από το πολυτελές αυτοκίνητο ζητώντας να μάθει για το γύρισμα και ο Φούντας τον προϋπαντεί απλώνοντας το χέρι του για χειραψία και λέγοντάς του: «Γεια σου Κώτσο! Τι κάνει η κυρά; Τι κάνουν τα κουτσούβελα;»! Σοκ ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος. Την ώρα που η βασιλική πομπή έφευγε με ταχύτητα, ο Δημόπουλος τον ρωτά: «Αλήθεια, βρε Γιώργο, δεν μου είπες, είσαστε γνωστοί με τον βασιλιά;». «Όχι, πρώτη φορά τον είδα από κοντά». «Και πώς τον είπες Κώτσο;». «Πώς να τον πω; Εμείς στο χωριό τους , Κώτσους τους φωνάζουμε». Αυτός ήταν ο Φούντας, ένας γνήσιος λαϊκός άνθρωπος.


Τα πρώτα χρόνια του Γιώργου Φούντα

foyntas.jpg

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1924, στο χωριό Μαυρολιθάρι της Φωκίδας. Μεγάλωσε με την πολυμελή του φαμίλια στο διπλανό χωριό του πατέρα του, την Καστριώτισσα Φωκίδας. Οι γονείς παίρνουν κάποια στιγμή τα πέντε παιδιά τους και μετακομίζουν στην Αθήνα. Ο μικρός Γιώργος βοηθά καθημερινά τον γαλατά πατέρα του στο μαγαζάκι που διατηρούσε στου Ψυρρή. Όλοι ήξεραν και αγαπούσαν στη γειτονιά τον πιτσιρικά γαλατά που όργωνε με το ποδήλατό του την Αθήνα, μοιράζοντάς το γάλα της ημέρας ως το Κορωπί. Ταύτοχρόνως, ο μικρός Γιώργος είναι τρομερός μπαλαδόρος και θα φτάσει να παίξει ακόμα και στην ΑΕΚ. Ολοκληρώνοντας με ζόρια το σχολείο, καθώς η δουλειά ήταν σκληρή και χρονοβόρα, ο Φούντας είχε ήδη κολλήσει το μικρόβιο της υποκριτικής. Έτσι προσπάθησε να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και έγινε δεκτός με τιμές, έχοντας δάσκαλο τον μεγάλο Αιμίλιο Βεάκη.

Η προσωπική ζωή του ηθοποιού

fountas-(3).jpg

Όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Χρυσούλα Ζώκα, ο Γιώργος Φούντας είχε ήδη έναν γάμο στο ενεργητικό του με την Ελένη Επισκόπου. Από αυτόν τον γάμο είχε αποκτήσει και δύο παιδιά. Η μοιραία συνάντηση με τη Ζώκα θα λάβει χώρα τη μεγάλη χρονιά του Φούντα, το 1954, όταν τη βλέπει σε παράσταση και εξομολογείται αμέσως στον κολλητό του: «Αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου». Και ήταν! Το ζευγάρι θα αποκτήσει , έναν γιο και θα περάσει όλη του τη ζωή μαζί, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος του Φούντα το 2010. Ο σκληρός προαγωγός των «Κόκκινων Φαναριών» του Γεωργιάδη ήταν πάντα περιζήτητος στο ωραίο φύλο. Αυτός παρέμεινε ωστόσο ταγμένος στην οικογενειακή ζωή και τα μάτια της συζύγου του. Απέφευγε πάντα τα φώτα της δημοσιότητας και δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις. Ο λαϊκός ήρωας Γιώργος Φούντας πέρασε τα τελευταία του χρόνια νικημένος από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Όταν έφυγε από τον κόσμο στις 28 Νοεμβρίου 2010, στο πλάι του ήταν η γυναίκα της ζωής του και τα παιδιά του. Ο κόσμος του ς δηλαδή που είχε όλη του τη ζωή.

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved