Πηνελόπη Τσιλίκα: Ο ρόλος της Εύας στον Σασμό και η απόφαση να μην πάρει ποτέ το πτυχίο Νομικής
GEORGE XANTHINAKIS
Showbiz

Πηνελόπη Τσιλίκα: Ο ρόλος της Εύας στον Σασμό και η απόφαση να μην πάρει ποτέ το πτυχίο Νομικής

Φέτος απολαμβάνουμε την Πηνελοπη Τσιλίκα στην επιτυχημένη σειρά Σασμός, ως Εύα που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Άνω Ποριά για να φέρει τα πάνω κάτω σε όλους τους ήρωες. 

Η ηθοποιός η οποία συγχρόνως είναι η καταπιεσμένη Δελχαρώ στην ταινία «Φόνισσα» αλλά και η σκληροτράχηλη Εντέν στην επερχόμενη παράσταση «Ολοι εμείς πουλιά» μιλάει για τις συνεργασίες της μέχρι σήμερα, για την τύχη που είχε στις επαγγελματικές επιλογές της ενώ εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να μην πάρει ποτέ το πτυχίο της στη Νομική...

SASMOS-M.Lampropoyloy-P.Tsilika.jpg

Γενικά έχεις κάνει καλές συνεργασίες και καλές δουλειές.

Ναι, είμαι τυχερή. Όσο περνούν τα χρόνια βλέπω ότι υπάρχω σε περιβάλλοντα εργασίας όπου οι άνθρωποι δουλεύουν μεταξύ τους με πραγματική συνεργατικότητα, αλληλεγγύη, αμοιβαίο νοιάξιμο, εκτίμηση και θαυμασμό του ενός για τον άλλον, το οποίο εμένα με κάνει χαρούμενη, γιατί εκτός από καλλιτέχνις είμαι και εργαζόμενη σε αυτόν τον χώρο και χαίρομαι να πηγαίνω στη δουλειά μου.

Μόνο θέμα τύχης ήταν όμως ή και δικών σου σωστών επιλογών;

Η αλήθεια είναι ότι μετά τη «Μικρά Αγγλία» αντιμετώπισα μια προβληματική κατάσταση. Όταν βλέπουν ότι ένας ηθοποιός τα έχει πάει καλά σε μια κατηγορία ρόλου υπάρχει ο κίνδυνος να πουν ότι «η Τσιλίκα είναι καλή σε αυτό, οπότε να της προτείνουμε κι άλλα πράγματα στην ίδια κατηγορία». Οπότε φρέναρα λίγο τα πράγματα για να ανοίξω το φάσμα των ρόλων.

Και μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει να υποδύομαι και γυναίκες που βλάπτονται όπως η Δελχαρώ, αλλά και γυναίκες οι οποίες βλάπτουν όπως η Εντέν που θα παίξω στο θέατρο και η Εύα στον Σασμό.

SASMOS-Phneloph-Tsilika.jpg

Τι σε δελέασε στον ρόλο της Εύας;

Πρόκειται για μια συμμετοχή κάποιων επεισοδίων και για μένα είναι μία συνεργασία που ήρθε σε μία πολύ σωστή στιγμή γιατί δεν μπορούσα να μπω στη διαδικασία να παίξω ολόκληρη τη σεζόν. Η Εύα έχει έναν υπόγειο τρόπο να φιτιλιάζει αυτή τη βεντέτα. Είναι κι αυτή ένας ρόλος που δεν είναι καθόλου συγγενής με μένα. Γενικά δεν μου έχουν τύχει ρόλοι για τους οποίους να πω ότι, ναι, αυτό πραγματικά μου έχει συμβεί. Κάνω όμως έρευνα και προσπαθώ μέσα από τη φαντασία μου να συνδεθώ με τον χαρακτήρα για να μπορέσω να τον ζωγραφίσω, να τον συνθέσω.

Δεν ήθελες πάντα να γίνεις ηθοποιός, όμως. Σπούδασες και στη Νομική.

Ναι, αλλά δεν την τελείωσα. Χρωστάω ακόμα τρία μαθήματα που δεν σκοπεύω να τα δώσω. Δεν έχει νόημα για μένα να πάρω ένα πτυχίο για να το κορνιζάρω.

Αφήνεις πράγματα ανολοκλήρωτα;

Ναι, είναι ένας ωραίος τρόπος να προχωράς στη ζωή με χάρη. Για μένα είναι σημαντικό όταν παίρνω μια απόφαση να μπαίνω ολόκληρη μέσα σε αυτό και να μην έχω δεκανίκια. Δηλαδή η αίσθηση του «εντάξει, να γίνεις ηθοποιός αλλά ταυτόχρονα να γίνεις και δικηγόρος και να μπορείς να δουλέψεις και σε ένα άλλο πεδίο» εμένα δεν με ευχαριστούσε.

Πηγή: Gala

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved