Μάγισσα-Γιώτα Αργυροπούλου: Οι σπουδές στο Λονδίνο, η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική υποτροφία
Showbiz

Μάγισσα-Γιώτα Αργυροπούλου: Οι σπουδές στο Λονδίνο, η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική υποτροφία

Η Γιώτα Αργυροπούλου συμμετέχει τη φετινή σεζόν στη σειρά Μάγισσα.

Ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, ποια ιδιότητα την συναρπάζει περισσότερο;

«Αυτό αλλάζει ανάλογα με τις δημιουργικές περιόδους που διανύω. Μου αρέσουν και οι τρεις διαδικασίες εξίσου πολύ και συχνά τις συνδυάζω. Αυτή την περίοδο, έχω πολλή χαρά και όρεξη να παίζω σε δουλειές σκηνοθετών που εκτιμώ αλλά και να σκηνοθετώ η ίδια ηθοποιούς σε έργα για το θέατρο. Έχω σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής δύο παραστάσεις, και πραγματικά δεν το περίμενα ποτέ ότι θα μου έδινε τόσες χαρές και συγκινήσεις ο ρόλος της σκηνοθέτιδας».

argyropoulou-(2).jpg

Γιώτα Αργυροπούλου

Έχετε κάνει σπουδές στο Λονδίνο. Σκεφτήκατε ποτέ να μείνετε μόνιμα εκεί;

«Ξεκίνησα να δουλεύω στο Λονδίνο όταν ήμουν φοιτήτρια ακόμη, και εργάστηκα ως ηθοποιός στο εξωτερικό για αρκετό καιρό. Η αλήθεια είναι ότι οι ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν ήταν αρκετές και οι συνθήκες εργασίας συχνά καλύτερες από ό,τι στην Ελλάδα. Ωστόσο, το γεγονός ότι έφυγα μικρή για το εξωτερικό, αμέσως μετά το σχολείο, και ότι στην Αγγλία η δουλειά και οι σπουδές μπορεί να ήταν αξιόλογες, αλλά η προσωπική μου ζωή δεν ήταν το ίδιο γεμάτη, με έκαναν να διαλέξω μία ζωή εδώ πιο ανθρώπινη και λιγότερο μοναχική, έστω και αν αυτό μου στοίχισε επαγγελματικά. Ήταν πράγματι μία δύσκολη επιλογή».

Τι άλλο ετοιμάζετε αστό το διάστημα;

«Φέτος έχω εστιάσει στη σειρά και όταν τελειώσουν σε λίγους μήνες τα γυρίσματα, με περιμένει μία καλλιτεχνική υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση και το Onassis Air, για να εξελίξω ένα νέο έργο που έχει να κάνει με τη μνήμη, καθώς και μία σειρά από δημιουργικά εργαστήρια για εφήβους με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού»

Πηγή Τηλεθεατής

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved